Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“GÖLCÜK, NİLÜFER GÖLÜ HALİNE DÖNÜŞECEK"

“GÖLCÜK, NİLÜFER GÖLÜ HALİNE DÖNÜŞECEK

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz Gölcük Tabiat Parkı'nda incelemelerde bulundu. Bolu'nun yüzde 65'inin ormanlarla kaplı, 200 kadar göl ve göletinin olduğu bir il olduğunu belirten Yılmaz; "Gölcük, nilüfer gölü haline dönüşecek" dedi

Dünyada dört mevsimin yaşandığı dünyada başka bir yerin olmadığını söyleyen Yılmaz, güzel bir yerde bulunan tabiatı koruyup kollamaları ve gelecek nesillere temiz taşınması gerektiğini söyledi.

"Bolu'yu tabiatın kalbi olarak düşünürsek Gölcük de bu kalbin merkezi." diyen Yılmaz, "Gölcüğün işlemesini Bolu Belediyesi yapmakta. Gölcük Gölü içerisindeki bazı otlanmalar kirli görüntüye neden oluyordu. Biz de bu otların temizlenmesini sağlamaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Yılmaz, Gölcük Tabiat Parkı içerisinde bulunan gölde 50 çeşit nilüferin olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"İki tane de Abant Tabiat Parkı'ndan aldığımız nilüfer var. Gölcük, nilüfer gölü haline dönüşecek. Önümüzdeki süreçte Gölcük çok daha farklı olarak dünyadan gelen misafirlere ev sahipliği yapacak. Gelenler de buradan memnun olarak ayrılacak."

Dünyanın en gelişmiş nilüfer üretim merkezini Bolu'ya kurduklarını iddia eden Yılmaz, nilüfer birikimini dünyaya yayacaklarını kaydetti.

 

Etiketler: