Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“Gazetecilerin gününü kutluyorum”

“Gazetecilerin gününü kutluyorum”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Kazım Karsu, basında sansürün ilk kez kaldırılışının 110. yıldönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada: “Basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü önündeki engeller kaldırılmalıdır” dedi.

Karsu sözlerine şöyle devam etti; “1908’de II. Meşrutiyetin ilanıyla birlikte ağır baskı altında sindirilmiş ülkede özgürlük havası esmeye başlamış, gazeteciler ve matbaacılar sansür memurlarını binalarına sokmayarak fiilen sansürün kaldırılmasını sağlamışlardır.  24 Temmuz’lar bir süre Türkiye’de bayram olarak kutlanmış ancak 12 Mart muhtırasının ardından gazetecilere ve gazetelere konulan yasaklar nedeniyle bayram sözcüğü kaldırılmış günümüze kadar gelen özgür haberciliğe ket vurma alışkanlığı devam etmiştir’’ dedi.

Karsu, açıklamalarını şu sözleriyle tamamladı; ‘’Cumhuriyet Halk Partisi olarak, gazetecilerin ve gazetelerin çalışma koşullarının kamuoyunun haber alma bilgi edinme hakkı çerçevesinde iyileştirilmesi en büyük dileğimizdir. 24 Temmuz sansürün ilk kez kaldırılışının 110. yıldönümü dolayısıyla büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “ Gazeteciler gördüklerini, duyduklarını dirayetle yazmalıdır” sözlerini anımsatmakta yarar görüyoruz. Gelişmiş çağdaş ülkelerin arasında yer almanın ancak temel hak ve özgürlüklere sahip, birbiriyle barışık bir toplumla gerçekleşeceğini düşünüyoruz ve bu amaçla cezaevlerinde tutuklu gazetecilerin de özgürlüğüne kavuşmalarını bekliyoruz. 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı ilimizde ve ülkede tarafsız, ilkeli, doğru habercilik yapan, çalışma şartlarının zorluğuna rağmen bizlere haber ulaştırma gayesiyle çalışan tüm arkadaşlarımın günü kutlu olsun’’ 

Etiketler: