Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNDE KAÇ DOSYA KARARA BAĞLANDI?

TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNDE KAÇ DOSYA KARARA BAĞLANDI?

Ülkemizde 81 İl ve 921 İlçede faaliyette bulunan toplam 1.011 Tüketici Hakem Heyetinin yetki alanları yeniden düzenlenerek, 211 Tüketici Hakem Heyeti Karar mercii olarak yetkilendirildi. Bolu Ticaret İl Müdürü ve Bolu İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Ersin Terzi, 1 Ağustos’tan itibaren 6 bin 860 TL’ye kadar olan tüketici şikayetleri ile ilgili tüm kararları İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı tarafından verileceğini söyledi. Terzi ayrıca, Bolu genelinde 2018’in ilk 6 ayında 2 bin 046 şikayetin karar bağlandığını da açıkladı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bolu Ticaret İl Müdürü ve Bolu İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Ersin Terzi, Tüketici Hakem Heyetlerinin teşkilat yapısının gözden geçirilerek gelişen ve değişen şartlara uygun şekilde yeniden yapılandırılmasına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Terzi, “Ticaret Bakanlığımızca, Tüketici Hakem Heyetleri nüfus yoğunluğu, başvuru sayıları gibi bazı hususlar göz önünde bulundurularak yeniden yapılandırılmıştır.  İl merkezlerinde ya da yakın ilçelerde merkezler oluşturmak suretiyle Hakem Heyetlerinin yetki alanları yeniden düzenlenmiştir. 1 Ağustos 2018 tarihinden itibaren 211 Tüketici Hakem Heyeti Karar mercii olarak yetkilendirilmiş, 900 Tüketici Hakem Heyetinin Karar verme yetkisi de 31/12/2018 tarihi itibariyle sona erecektir.

Söz konusu düzenlemeyle,  İlimizde Karar mercii olarak sadece Bolu İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı yetkilendirilmiştir. Tüketici Hakem Heyeti oluşturulmayan diğer tüm İlçelerde ise Kaymakamlıklarda başvuru alımı, Tüketici Bilgi Sistemi'ne (TÜBİS) kayıt, ilgili tarafları bilgilendirme gibi hususlarda görevlendirmeli bir personel bulundurulmaya devam edilecektir.

Bolu İl genelinde, 01/08/2018 tarihinden itibaren yapılacak 6.860 TL’ye kadar olan tüketici şikayetleri ile ilgili tüm kararlar İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı tarafından verilecektir.

2018 yılının ilk 6 ayında Bolu İl genelindeki Tüketici Hakem Heyetlerine; bin 729 adet tüketici başvurusu yapıldı.  2 bin 046 adet tüketici şikayeti karara bağlandı. Tüketici şikayetleri en çok bankacılık işlemleri, ayıplı mal ve abonelik sözleşmeleri konularında yapılmıştır.

Tüketicilerimiz, 6 bin 860 TL’ye kadar olan şikâyetlerini ve uyuşmazlık başvurularını İl Tüketici Hakem Heyetine ve İlçe Kaymakamlıklarında görevli irtibat personeline yapabilirler. Ayrıca e-devlet kapısı ve tuketicisikayet.gtb.gov.tr internet adresinden de başvuru yapabilirler. Tüketicilerin mutlak suretle uyuşmazlık konusu mevzuyu ispatlayıcı belgeleri, faturaları sunmaları gerekmektedir.”  ifadelerini kullandı.

       

Etiketler: