Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU TÜRKİYE 1.’Sİ OLDU

 BOLU TÜRKİYE 1.’Sİ OLDU
Bolu İl Sağlık Müdürlüğü, T.C. Sağlık Bakanlığı’nca kurulan Olay Yönetim Sistemi (OYS)’de %100,  Ulusal Sağlık Sistemi (USS) veri girişlerinde %100, Tıbbi Cihaz Takip Sisteminde %100 ile Türkiye 1.’si oldu.
T.C. Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yönetilen Olay Yönetim Sistemi (OYS), acil durumlarda süreçlerin takip edildiği, bu süreçlere ait verilerin etkili ve zamanında organizasyonu açısından kurulan ve etkin bir şekilde kullanıldığından acil durumlara müdahale noktasında hayati önem taşıyan bir sistem.  İlimiz Olay Yönetim Sistemi (OYS) kullanım ve veri girişinde %100’ü yakalayarak Türkiye birincisi oldu.
Ayrıca Ulusal Sağlık Sistemi (USS) veri girişlerinde %100, Tıbbi Cihaz Takip Sisteminde %100 ile yine Türkiye birincisi olan Bolu İl Sağlık Müdürlüğü, tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında oluşturulan sağlık verilerinin web servisler aracılığıyla çevrim içi toplanmasını,  işlenmesini ve veri kalitesinin yükseltilmesini sağlayan sistematik ve işlevsel kayıt sistemini doğru ve etkin kullandığını gösterdi.
Geçtiğimiz günlerde T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından Ankara’da düzenlenen “Dijital Hastane Değerlendirme Çalıştayı”nda bütün hastaneleri HIMSS Stage 6 sertifikalı il olan Bolu; dijitalleşme sürecindeki tecrübelerini diğer illere aktarmıştı. HIMSS Stage 6 sertifikasına sahip Bolu hastanelerinin; sağlık alanında dijitalleşme aşamalarında yaptıkları ve dijital uygulamalar paylaşılarak sunum yapıldı.