Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

İpekyolu Belediyeler Birliğine ödül

İpekyolu Belediyeler Birliğine ödül

Yaşayan Şehirler Platformu ve Dokuz Eylül Üniversitesinin düzenlemiş olduğu Şehir Ödülleri Türkiye 2018 etkinliği kapsamında İpekyolu Belediyeler Turizm Kalkınma Birliği "Yılın Örgütlenmesi” kategorisinde ödül almaya hak kazandı.

Birlik Başkanı Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan ve Birlik Encümen üyeleri Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman ve Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl ödülü birlik üyesi 18 üye belediye adına aldılar.

Yaşayan Şehirler Platformu tarafından; Bir şehri, muhteşem güzellikte ve eşsizlik de bir puzzle gibi düşünürsek, onu var eden her bir parçanın yokluğunda, o parçanın önemini anlarız. Şehrin puzzle parçalarıda şehir paydaşlarıdır. Her birinin şehrin dünü, bugünü ve yarınında hayati derecede önemi vardır. Şehirlerin geleceğini tasarlayan, başarılı adımlar ile şehrin yıldızını parlatan, yaşayanlarının refah düzeyini arttıran, mutlu eden de onlardır, hatalı kararlar, projeler, uygulamalar ile geleceğini karartan da onlar... Bu nedenle şehirlere paydaş, merkezi yönetim temsilcisi kamu kurumları, yerel yönetimler, sektörel örgütler, sivil toplum örgütleri, üniversiteler, birlikler, kooperatifler, özel sektör işletmeleri, sanatsal faaliyetlerle ilgilenenler... Kısacası şehrin geleceğini aydınlatan çalışmaları, projeleri, uygulamaları hayata geçiren, şehre paydaş tüm kesimlere, "Umut ışığınızla şehirlerimizi ve bizleri aydınlattığınız için teşekkür ederiz denilerek yapılan sunumun ardından ödül törenine geçildi.

Ödül töreni aynı zamanda Cittaslow Belediye Başkanlarının buluşmasına da sahne oldu. Türkiye'de öncü kentler olmayı hedefleyen Cittaslow ilçelerin Belediye Başkanları ödül töreninden sonra bir araya gelerek sohbet ettiler.