Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

CHP’DE KURULTAY İÇİN TOPLANAN İMZA SAYISI

 CHP’DE KURULTAY İÇİN TOPLANAN İMZA SAYISI
CHP’de olağanüstü kurultay tartışmaları sonrasında değişim isteyen delegeler imza toplamaya başladı. Muharrem İnce’ye yakınlığıyla bilinen Cumhuriyet Halk Partisi Bolu milletvekili Tanju Özcan, “Türkiye’nin her yerinden bu değişim ve umut kurultayı için katılım var. Şu dakika itibariyle 400’ü aştığını öngörüyoruz. Bu tempo ile devam ederse 15 günlük süreye gerek kalmayacak” dedi.
KÖROĞLU GAZETESİ Aslı Akış ÖZEL HABERİ 
CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin 24 Haziran seçimlerinde partisinden 4 milyon oy fazla almasıyla başlayan “değişim” çağrıları, partide yeniden “kurultay” seslerinin yükselmesine neden oldu.
CHP Genel Merkezi’nin “gündemimizde kurultay yok” açıklamalarına rağmen, Muharrem İnce’nin “önümüzden yürü derlerse ben yürümeye hazırım” sözleri, olağanüstü kurultay taleplerini yeni bir evreye taşıdı.
Bu söz üzerine harekete geçen bir grup kurultay delegesi, komisyon oluşturarak olağanüstü kurultay için imza toplamaya başladı.
15 GÜN İÇİNDE 625 İMZA
CHP’de seçimli bir olağanüstü kurultay için tüzük gereği 625 delegenin imzası gerekiyor. Yine parti tüzüğüne göre, kurultay çağrısı yapacak delegelerin 15 günlük süre içinde yeterli imzayı toplaması zorunlu.
Kurultayın olağanüstü toplantıya çağrılabilmesi için imzaların, 15’nci günün bitiminden itibaren 7 gün içerisinde Genel Başkanlığa teslim edilmiş olması gerekiyor.
Tüzükte, yeterli imzaya ulaşılması durumunda Genel Merkez’in 45 gün içinde olağanüstü kurultayı toplayacağı belirtiliyor.
“15 GÜNLÜK SÜREYE GEREK KALMAYACAK”
Seçim sonrası olağanüstü kurultay tartışmaları başlayan Cumhuriyet Halk Partisinde ilk adım atıldı. Muharrem İnce ekibi düğmeye bastı, imzalar son olarak 350’yi geçti. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan konuyla ilgili değerlendirmede bulundu. Özcan; “Türkiye’nin her yerinden bu değişim ve umut kurultayı için katılım var. Türkiye’nin her yerinden büyük bir destek var, çığ gibi. Dün zaten açıklandı. Dün itibariyle, ilk gün elimize ulaşan 353’tü. Ulaşmayanlar da var, direkt noterden yapıp, postaya vermişler. Bugün de hızlı bir şekilde devam ediyor. Şu dakika itibariyle 400’ü aştığını öngörüyoruz. Toplanması gereken 625, yasa gereği 15 günlük süre var ama bu tempo ile devam ederse 15 günlük süreye gerek kalmayacak” şeklinde konuştu.

Etiketler: