Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAİBÜ Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü

BAİBÜ Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 1993 yılı mezunları, 25 yıl sonra gerçekleştirilen mezuniyet töreninde bir araya gelmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadılar.

1989 yılında girdikleri Gazi Üniversitesi Bolu Eğitim Yüksekokulu’ndan, 1993 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü mezunları, o dönem yapılamayan mezuniyet törenini, 25 yıl sonra gerçekleştirdiler.

Kongre Merkezi Bordo Salonda düzenlenen törene; Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Temel, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güngör Karauğuz, dekan yardımcıları, öğretim elemanları, idari personel, mezunlar ve hocaları, eşleri ve çocukları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını, mezunlar adına, halen Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nde görev yapan Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kaya Yıldız yaptı. Doç. Dr. Yıldız, “25 yıl önce mezun olduk ama bugün yeni mezunlar kadar heyecanlı, mutlu ve gururluyuz. 1993 yılında bizler mezuniyet heyecanı yaşayamamıştık. Bu heyecan, 25 yıl boyunca hep içimizde kalmıştı ama bugün bu eksiğimizi gidermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hepimizin mezuniyeti kutlu olsun. Öncelikle üniversitemizin de ismini taşıdığı büyük hayırsever İzzet Baysal’a teşekkür etmek istiyorum. Bu törenin yapılmasında sağladıkları desteklerden dolayı Sayın Rektörümüze, Genel Sekreterimize, Eğitim Fakültesi Dekanımıza, idari personelimize, öğrencilerimize ve 1993 yılı komitesindeki arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Törene katılan emekli öğretim elemanlarının isimlerini tek tek söyleyerek hocalarına şükranlarını sunan Doç. Dr. Yıldız, “İyi ki bizlerin öğretmenleri oldunuz. Emin olun, sizden öğrendiklerimizi bizler de öğrencilerimize öğretiyoruz ve öğretmeye de devam edeceğiz.” diyerek, vefat etmiş hocalarını ve dönem arkadaşlarını rahmetle andı.

Dönemin öğretim elemanları adına konuşan Emekli Öğretim Üyesi Yunus Nadi Özçelik ise “Öğretmen okulundan başlayarak Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’ne dönüşünceye kadar ilmek ilmek üniversitenin kuruluşunda emek sarf eden arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Üniversitemizin banisi rahmetli İzzet Baysal ve Bolu’da üniversite fikrinin ateşleyicisi olarak tanıdığımız Prof. Dr. Orhan Türkdoğan’ı da burada rahmetle anmak istiyorum.” dedi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güngör Karauğuz ise yaptığı konuşmada, “Dekanlığını yaptığımız fakültenin ilk mezunları olan meslektaşlarımın mezuniyet töreninde bulunmak, şahsım adına bir mutluluk ve gurur kaynağıdır. Bu gururu yaşatan çok değerli 93 yılı mezunlarımızın mezuniyet günü kutlu olsun. Değerli öğretim elemanlarımız, bu gurur tablosunun en büyük mimarları sizlersiniz. Fakültemize geldikleri günden beri cevher gibi işlediğiniz 93 mezunlarımızı, öğretmenlik mesleğinde ve sosyal yaşamlarında çeşitli başarılara imza atacak bireyler olarak yetiştirerek bugüne getirdiğiniz çabalarınız için, mezunlarımız adına hepinize şükranlarımı sunuyorum. Değerli 93 yılı mezunlarımız, bundan sonraki hayatınızda yolunuzu sadece aklın, vicdanın ve bilimin ışığı aydınlatsın. Sizler sadece kendiniz ve aileniz için değil, ülkemiz ve insanlık için de başarılı olmak zorundasınız, çünkü sizler öğretmensiniz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından sahnede öğrencilik ve meslek anılarını paylaşan 93 mezunlarına 25’inci yıl mezuniyet belgeleri, hocaları ve öğretim elemanları tarafından takdim edildi. Tören, Öğretmen Andı içen mezunların kep atmasıyla sona erdi.