Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÖZCAN’DAN BARİLLA İŞÇİLERİNE DESTEK

ÖZCAN’DAN BARİLLA İŞÇİLERİNE DESTEK
Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Barilla fabrikasında çalışan Tek Gıda İş Sendikası'na bağlı greve giden işçileri ziyarette bulundu.


Ziyarette, CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Tek Gıda İş Sendikası’na bağlı Barilla fabrikasında çalışan işçilerin grevlerinin yedinci gününde destek verdi. Sabah saatlerinde fabrika önündeki işçileri ziyaret eden Özcan burada açıklamada bulundu.

“SONUNDA KADAR YANINIZDAYIZ”

Özcan, eylemin son derece yasal olduğunu, işçinin talep ettiği zammın yüksek bir oran olmadığını vurgulayarak;  “Sayın başkan tüm işçi, arkadaşlarımız adına bu anlaşmazlığın neden kaynaklandığını anlattı. Bizim bir iş kanunumuz var biliyorsunuz. Bu iş kanununa göre burada yapılan eylem son derece yasal. Bir hak arama eylemi. Türkiye’de resmi enflasyon %15’lere gelmiş ama mutfak üzerinden hesaplanan enflasyon %30 düzeyinde. Dolayısıyla işçinin %19 zam istemesi çok fazla bir istek gibi değerlendirilmemeli. Buradan işveren yetkililerine sesleniyoruz siz bunun gereğini yapın. İşçi arkadaşlarımız alın teri döküyorlar bunun karşılığını da en azından resmi enflasyonun 1-2 puan üzerinde zam istemeleri de son derece doğal. İstediğiniz zammın gerçek enflasyonun altında kaldığı da ortaya çıkmış olacak. Biz siyasi görüşümüzü dünya görüşümüz itibariyle her zaman emekten, çalışandan, alın teri dökenden yana olduk. Dün bunu Gerede de deri işçileri ile dayanışmamızda gösterdik bugünde sizinle dayanışma içerisindeyiz. Sonuna kadar da haklı olduğunuzu görüyoruz ve yanınızdayız” diye konuştu.

“İŞÇİ ARKADAŞLARIMDAN YANAYIM”

Uzlaşma sağlanmaz ise meclisteki diğer milletvekili arkadaşları ile 2’inci bir ziyaret gerçekleştirmek durumunda kalabileceğini belirten Özcan; “Buraya geleceğimi öğrenmiş işveren yetkilileri. Bizi de ziyaret eder misiniz dediler. Anlaşmazlığın bu noktada olduğunu biliyordum zaten. Ben arabulucu değilim, ben burada tarafsız değilim. Ben grev yapan işçi arkadaşlarımdan yana tarafım. Eğer işveren ile önümüzdeki günlerde görüşmem gerekecekse oraya da tarafsız bir kişi gibi değil tıpkı sizin sendika başkanınız gibi sizin hakkınızı istemek amacıyla giderim. İnşallah o noktaya kadar da gelmez. Ben bu anlaşmazlığın kısa sürede çözülmesi gerektiği düşünüyorum. Gelinen noktada sizin istediğiniz ile işverenin vermeye razı olduğu arasında çok fazla bir şey kalmamış. Bu grevin uzun sürmesi işverene de zarar verebilir. O yüzden işveren yetkililerinde de buradan çağrıda bulunuyorum. İşçiler hak etmediği bir şey istemiyor. Alın terinin karşılığını istiyor. İstedikleri rakamlar afaki rakamlar değil. Şirketi zora sokacak rakamlar değil. O yüzde bunun gereğini yapmaları gerekecek. Bende bu konuyu yakından takip etmeye devam edeceğim. Her zaman sizlerle dayanışma içinde olacağız bunu bilmenizi istiyorum. Bu daha fazla uzarsa ben Ankara’dan çok sayıda vekil arkadaşımı da buraya alıp ikinci bir ziyaret yapmak durumunda kalırım. O da işverenin hiç hoşuna gitmez” ifadelerini kullandı.

“BU BAŞARI TÜM İŞÇİLERİN OLACAKTIR”

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, işçiler destek verdiklerini ifade ederek; “Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim safımız zaten emekten yana. Siz de bir emekçisiniz. Sizleri baştan sona kadar destekliyoruz. Güç veriyoruz. Biz size ancak destek verebiliriz. Hiç kimseye zarar vermeden bu güzel ortamı anlaşarak istediğiniz noktaya gelmesini diliyorum. Dayanışmanın ne kadar güzel olduğunu buradaki toplantıdan anlıyoruz. Hepinize başarılar diliyorum. Bu başarı aslında sizin değil tüm işçilerin olacaktır” dedi. 

“HERKES BİZE DESTEK VERİYOR”

Tekgıda-İş Sendikası Kocaeli Şube sekreteri Seçkin Pekşen, Türkiye’ye örnek bir grev yaptıklarını dile getirdi. Pekşen; “26 senedir bu iş yerinde çalışıyorum. Bolu’da 20 yılı geçti grev olmadı. Yoldan geçen herkes bize destek veriyor. O bizi biraz daha şevklendiriyor, birbirimize daha sıkı kenetlenmemize sebep oluyor.  Kavgamız, dövüşümüz yok. Anayasal haklarımızı kullanarak çok güzel bir grev yapıyoruz. Fabrikasını çok seven insanlar var. Buradaki arkadaşların amacı bağcıyı dövmek değil biz üzüm yemek istiyoruz. Başka hiçbir amacımız yok. Fabrikamızın bacasını tütmesini istiyoruz. Bizim istediğimiz çocuklarımız ailemiz için biraz daha ekonomimizin rahatlayıp evimize bişeyleri daha fazla götürmek” şeklinde konuştu.

 

 

Etiketler: