Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

YÜZLERCE LÜKS ARAÇ YEDİEMİN OTOPARKINDA ÇÜRÜYOR

YÜZLERCE LÜKS ARAÇ YEDİEMİN OTOPARKINDA ÇÜRÜYOR
Bolu’da kredi, gümrük, vergi, muayene, sigorta sorunları nedeniyle haciz edilen ya da trafikten men edilen, çalıntı ve kusurlu, evrak eksikliği nedeniyle araçların çekildiği yediemin otoparkları kaderine terk edilmiş araçlarla dolu. Otoparklarda 20 yıldan bu yana yatıp çürümek üzere olan araçlar dahi bulunuyor. Söz konusu araçların 6 ay içerisinde sahibi çıkmazsa devlet bunları satabiliyor ancak çoğu aracın ne sahibi çıkıyor ne de devlet bu araçları satabiliyor. Durum böyle olunca araç satışlarından otopark ücretini alamayan otopark sahipleri zarar ediyor.


Bir otoparkta bulunan lüks araçlar görenleri şaşırtıyor. Kredi ya da vergi borcu nedeniyle icralık olan ve yediemin otoparkta kaderine terk edilen araçların model ve fiyatları dudak uçuklatırken, otopark sahibi Mehmet Durukan yıllardır otoparklarında çürümeye terk edilmiş milyonluk değerde araçların bulunduğunu söyledi.

“OTOPARKÇI OLARAK BİZ DE MAĞDURUZ”

Mehmet Durukan; Hem vatandaşların hem de yediemin otoparkçılarının mağduriyet yaşadıklarına dikkat çekerek; “1996 yılından bu yana yatan bir sürü aracımız var. Bu araçların kimleri beklediği değil, daha önemlisi araçların neden devlet tarafından sahip çıkılmaması veya niye devlet tarafından satılmaması. Mesela 1996 yılından bu yana yatan bir aracın hesaplandığında yaklaşık 250.000 TL gibi bir rakam çıkıyor ortaya. Bu ücreti hiçbir insan kalkıp da hurda bir araç için ödeyemez. Bunu satamıyorsun çünkü önünde bir engel, bir yasa var. Biz burada mağduruz. Türkiye’nin her tarafındaki otoparkları ben takip ediyorum. Bütün otoparkçılar bundan mağdur. Geçen bir arkadaşımız çıkıp, basına demeç verdi; “devlet satsın parası devlete kalsın” dedi. En azından otoparklar temizlensin diye ama devletten yine bir ses çıkmadı. Bir an önce bunun bir çözüme kavuşturulması lazım. Bilmiyorum nasıl olur, nasıl yapılır. Bir araca bu parayı bende vermem ama otoparkçı olarak biz de mağduruz” şeklinde konuştu.

“DEVLETİMİZDEN TEŞVİK BEKLİYORUZ”

Durukan, yediemin otoparklarındaki araçlar için devletin yasa yapması gerektiğini belirterek;“250.000 TL bugün az bir para değil. Bu şekilde yatan yüzlerce araç var. Gümrük araçları da var. Onlar yeni araç, onlar satılır ama eski araçlar için bir yasa çıkması lazım ya da vatandaşa güzel bir teşvik lazım. Biz yediemin otopark olarak devletimizden bunu bekliyoruz. Ya devlet kendisi satsın ya da bize imkan versin biz satalım. Hem biz hem de vatandaş mağdur. Bunun sorumlusu biz değiliz, biz sadece devletin bekçisiyiz. Bir aracı burada 20-22 yıl beklemek kolay değil, aracın başına bir şey geldiğinde, devlet bunun hesabını bizden soruyor ama bu araç 22 yıldır neden burada yatıyor diye sormuyor. Sat kardeşim bunları, değerlendir. Motorlar da aynı şekilde. Adam 2.500 TL verip almış, yakalatmış, gelip bir daha sormuyor. Bunların da toplu bir şekilde satışı olması lazım. Buraya gariban insanların arabası geliyor. Olan vatandaşa oluyor” ifadelerini kullandı.

Etiketler: