Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

SON KHK İLE BOLU’DAN İHRAÇ EDİLENLER KİMLER?

SON KHK İLE BOLU’DAN İHRAÇ EDİLENLER KİMLER?
Olağanüstü hal kapsamında hazırlanan 701 sayılı yeni Kanun Hükmünde Kararname, (KHK) Resmi Gazete’ de yayımlandı. Buna göre Bolu İl Emniyet Müdürlüğünde görev yapan 20 emniyet mensubu ihraç edilirken, 3 emniyet mensubunun da rütbesi söküldü.

701 sayılı yeni Kanun Hükmünde Kararname, yayınlandı. Yayımlanan 701 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamuda göreve iadeler gerçekleşti. 18 bin 632 kişinin ihraç edildi. 148 kişi de görevine iade edilirken Bolu’dan mesleğe iade edilen olmadı. 701 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Bolu’dan da listede isimler de yer aldı.

Son KHK Bolu’yu da vurdu. Ülke genelinde Kara Kuvvetlerinden 3 bin 077, Deniz Kuvvetlerinden Bin 126, Hava Kuvvetlerinden Bin 949 subay ve astsubay, Adalet Bakanlığından aralarında hakim adayı, infaz ve koruma memurlarının da bulunduğu Bin 052, 4 Vali yardımcısı ve 4 kaymakam, Emniyet Genel Müdürlüğünden 8 bin 998, Jandarma Genel Komutanlığından 649 subay, astsubay ve uzman çavuş ihraç edilirken, 12 dernek, 3 gazete ve bir televizyon kanalı kapatıldı. Son kararnamede, toplamda 18 bin 632 personel kamudan ihraç edilirken, 148 personel de görevlerine iade edildi.

KHK BOLU EMNİYETİNİ VURDU

701 sayılı kanun hükmünde kararnameler Bolu İl Emniyet Müdürlüğünü de vurdu. 6 üst rütbeli emniyet mensubu ile 14 polis, KHK ile ihraç edilirken, 3 üst rütbeli personelinin de rütbeleri söküldü.

Yeni kararname ile Adalet Bakanlığı ve Bağlı kuruluşlardan 6 kişi, Gençlik ve Spor Bakanlığı spor Genel Müdürlüğünden 1 kişi, Milli Eğitim Bakanlığı 7 kişi, İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı 1 kişi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nden 4 kişi meslekten ihraç edildi.

BOLU İL JANDARMA KOMUTANLIĞI

Meslekten ihraç edilen isimler listesinde Bolu’da görev yapan 2 jandarma yer alıyor.  Bolu İl Jandarma Komutanlığı Uzm. J. III. Kad. Çvş. Muhammed Çatalkaya ve Jandarma Astsubay Kad. Üstçavuş  İdris Doğan

BOLU F TİPİ YÜKSEK GÜVENLİKLİ KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU

Adalet Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardan Bolu’da görev yapan İnfaz koruma memuru 6 kişi yer aldı. Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu İnfaz ve Koruma Memuru Eyüp Korkmaz, İnfaz ve Koruma Memuru Hüseyin Alakuş, İnfaz ve Koruma Memuru Kahraman Yılmaz, İnfaz ve Koruma Memuru Ömer Faruk Aksen, İnfaz ve Koruma Memuru Ramazan Çam.

BOLU T TİPİ KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU

Bolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu İnfaz ve Koruma Memuru Özcan Demirtaş.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Son KHK ile eğitimcilere yönelik ihraç listesinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Bolu’da görev yapan 7 öğretmen görevinden ihraç edildi. Elif Demirağ, Derya Eren, Selma Ünsal, Şaziye Kızılaslan, Şerife Uluğ Demirbaş, Zeynep Uçar ve Şube Müdürü Yalçın Kazak.

BAİBÜ

701 Sayılı KHK ile Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nden 4 üniversite personelinin daha devlet ile ilişiği kesildi. Bu isimler, Profesör Bahadır Aydın, Araştırma Görevlisi Orhan Kaya, Doktor Öğretim Görevlisi Selime Güzelsarı ve Ülkü Güney.

BOLU GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ

Gençlik ve Spor Bakanlığı Bolu Spor Genel Müdürlüğünden ise Bilgisayar İşletmeni Nermin Özdemir görevinden ihraç edildi.