Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

SEBEN TARIM VE TURİZM KENTİ OLACAK

SEBEN TARIM VE TURİZM KENTİ OLACAK
Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, Seben 1’inci Iza Buğdayı Şenlikleri ve Tarla günleri ve Iza Buğdayının önemini anlattı. Özbağ, “10 bin yıldır gelişen buğday olduğu söyleniyor. Iza buğdayı kıymetli bir besin. Bolu’nun da Türkiye’nin her tarafında Iza buğdayını tanıtacağız” dedi.
SEBEN TARIM VE TURİZM KENTİ OLACAK
Iza Buğdayı unundan ekmekler üretip Bolu halkına sunmak istediklerini kaydeden Başkan Özbağ, “Projemizi önümüzdeki yıl gerçekleştireceğiz” diye ifade etti. Ayrıca, Coğrafi işaret alma noktasında da çalışmaları olduğunu söyledi.
Süleyman Özbağ, Gerçekleşen 1. Iza Buğdayı Şenlikleri ve Tarla günlerinin Iza bulgurunu tanıtma açısından önemine vurgu yaparak; “Seben tarım ve turizm kenti olacak. Bunun üzerine basa basa söylüyoruz. Iza Buğdayı Şenlikleri ve Tarla günlerini,  Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi rektörümüz ve Bolu Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz himayelerinde Seben’deki Iza tarlamızda Nusret hocamız, kaymakamımız, tarım il müdürümüz, Seben meslek yüksekokulu müdürümüz, muhtarlarımız, oradaki hanımlar ve beylerimizle gerçekleştirdik.
“IZA BUĞDAYI KIYMETLİ BİR BESİN”
Iza buğdayının tarihini ben çok fazla bilmiyorum. 10 bin yıldır gelişen buğday olduğu söyleniyor.  Ama bir şeyi çok iyi biliyorum Rusya’dan da bir buğday bilimci vardı. Nusret hoca, Dünyada buğdayın bir numaralı duayeni olduğunu söyledi. İnşallah ilçemize, Bolumuza da katkıları olacak. Onun Iza ile ilgili tespiti çok hoşuma gitti. Dedi ki; “Önce kendiniz yiyin sonra satın çünkü bu o kadar kıymetli bir şey ki kendiniz bundan beslenmeyi ihmal etmeyin” dedi.  Iza buğdayı bu derece de kıymetli bir besin, ürün. İnşallah bizde Alaadin Yılmaz’ın himayelerinde coğrafi işaret alma noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Bolu’nun da Türkiye’nin her tarafında Iza buğdayını tanıtacağız. Türkiye’deki insanlarında daha doğal besinler ile beslenmelerini, Iza bulgurunu ve Iza unundan üretilen ekmeği üreteceğiz. İnşallah önümüzdeki süreçte Bolu halk ekmekte de Iza unundan ekmekler üretip Bolululara bu vesile ile sunacağız. Böyle bir projemiz var inşallah önümüzdeki yıl gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.