Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

‘DEPREM ANITI’ YIKILIYOR- DÜZCE

 ‘DEPREM ANITI’ YIKILIYOR- DÜZCE
Hem asayiş açısından sıkıntı, hem de tehlike teşkil ettiği gerekçesi ile atıl binalarla ilgili İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun verdiği “Metruk binalar yıkılacak” talimatının ardından binaların yıkım işlemi için Düzce Valiliği’ne bağlı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Düzce’de harekete geçti.

Deprem sonrasında aldıkları hasar nedeniyle 19 yıldır atıl halde bulunan binaların yıkımına geçtiğimiz günlerde D-100 Karayolu yan yol Hamidiye Mahallesi’ndeki bina ile başlanıldı.

Bugün ise Düzce’de Kültür Mansur Bayram Caddesi üzerinde ‘Deprem Anıtı’ olarak bilinen atıl binanın yıkımına güvenlik önlemleri altına başladı. Dün itibariyle binanın çevresi barikatlarla çevrilerek sokağa giriş ve çıkışlar kapatıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurhan Kartal da yıkım işlemlerini yerinde takip etti. “Bugün Düzce ‘Deprem Anıtı’ndan kurtuluyor” Kartal burada yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Düzce’de Düzce Valiliği öncülüğünde 2935 Sayılı OHAL Kanunu kapsamında metruk binalar arasında yıktığımız 2.binamız. Düzce’nin ‘Deprem Anıtı’ haline gelen bir binaydı. Binamız depremler sonrası hasarlı olduğunda değil terk edilmiş olduğundan dolayı bu hale geldi. Yaklaşık 4 aydır binanın yıkım çalışmaları devam ediyordu. 1 hafta önce mal sahibini de çağırdık son kez binasını görsün istedik. O da bizleri kırmadı sağ olsun hasta haliyle yatağından kalkıp geldi. Onun için bugün Düzce ‘Deprem Anıtı’ndan kurtuluyor. İnşallah devamını getireceğiz ve Düzce’de metruk bina kalmayacak.”
Haber: ÖNCÜ RTV  Ö.YILMAZ


Etiketler: