Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BU İŞİN SORUMLULARI ‘BİR KEREDEN BİR ŞEY OLMAZ’ DİYENLER”

“BU İŞİN SORUMLULARI ‘BİR KEREDEN BİR ŞEY OLMAZ’ DİYENLER”
Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Kadın Kolları Başkanı Zuhal Işın Toker çocuklara yönelik şiddet ve cinsel istismara dair çağrıda bulundu. Toker; “Yaşanan bu acı olayların önüne geçmek için insanlık dışı yöntemler değil, gerçek çözümler istiyoruz” dedi.

CHP Bolu Kadın Kolları Başkanı Zuhal Işın Toker, Türkiye’de çocuklara yönelik şiddetin hızla arttığına dikkat çekerek hükümete; “Bu işin sorumlusu ‘bir kereden bir şey olmaz’ diyenler, çocuk yaşta evlilik vaazları verenler, göz göre göre artan şiddete göz yumanlardır” diye konuştu.

Zuhal Işın Toker Çocuklara yönelik cinsel istismar başta olmak üzere şiddet eylemlerinin arttığını söyleyerek; “Türkiye kaybolduktan sonra ölü bulunan dört yaşındaki Leyla Aydemir, sekiz yaşındaki Eylül için ağlıyor. Hepimizi derinden yaralayan bu ölümler vicdanları sızlatmıştır. Son on yılda çocuk istismarları ve cinsel tacizler inanılmaz artış göstermiştir.

Çocukları korumakla ilgili yasa tasarısı iktidar partisinin oyları ile reddedilmiştir. Oysaki çocukları korumak devletin görevidir. Saçının teline kıyamadığımızı evlatlarımız kirli eller tarafından katledilmektedir, buna hangi can dayanır! Bu işin sorumluları “bir kereden bir şey olmaz” diyenler çocuk yaşta evlilik vaazları verenler, göz göre göre artan şiddete göz yumarlardır!

“İKTİDAR NEDEN GÖRMEZDEN GELİYOR BU GERÇEKLERİ?”

Çocuklarımızı on altı yıldır koruyamayan bu iktidar neden görmezden geliyor bu gerçekleri! Bu acı faturayı masum çocuklar kadınlar ödüyor! Akıl almaz fetvalar verenler altı yaşında ki çocuk evlenebilir diyen zihniyet onları cinsel obje olarak göstermektedir. Ensar vakfında çocuklara tecavüz edilirken susan suçluları koruyanlar evlatlarımızı nasıl koruyabilir!

Evlatlarımızdan değerli neyimiz var onların kılına gelecek zarar bizleri derinden yaralamaktadır. Biz kadınlar anneler siyaset üstü gördüğümüz bu yarayı bir an önce sarmak iyileştirmek için gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz.

“GERÇEK ÇÖZÜMLER İSTİYORUZ”

Toplumu ayrıştırmayı göze alanlar ne yazık ki bu acı tabloyu görmezden gelenlerdir! Katilleri tecavüzcüleri kurtarmak için iyi hal indirimleri uygulayanlar küçüğün rızası var diyenler bu vebalin altında kalmalıdır! Yaşanan bu acı olayların önüne geçmek için insanlık dışı yöntemler değil, gerçek çözümler istiyoruz. Evlatlarımızın geleceği için tüm mücadelemiz sürecektir” ifadelerini kullandı.

Etiketler: