Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

CHP’de ‘başarı’ polemiği

CHP’de ‘başarı’ polemiği

Cumhuriyet Halk Partisi’nde olağan üstü kongre tartışmaları yeniden alevlendi. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, bundan önce olduğu gibi yine Muharrem İnce’nin yanında yer alıyor. Ulusal basına sık sık açıklamalar yapan Özcan, partinin aldığı yüzde 22’lik oy oranının başarısız olduğunu ifade ederek, “Hiç tartışmasız başarısız bir netice elde ettik. Bunun sonucunda ne yapmamız gerektiğini hep birlikte değerlendirmeliyiz." dedi.

24 Haziran seçimlerinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi’nin adlığı yüzde 22’lik oy oranı ile Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin aldığı yüzde 31’lik oy oranı CHP’de kurultay taleplerini getirdi. Daha önce iki defa olağanüstü kurultayda karşı karşıya gelen Muharrem İnce ve Kemal Kılıçdaroğlu bir kez daha kozlarını kurultayda paylaşacaklar gibi görünüyor. Muharrem İnce’nin yaptığı açıklamalar yeniden önümüzdeki günlerde kurultayın toplanacağını işaret ederken, ilçe başkanlığından il başkanlığına ve milletvekilliği dönemlerine kadar Muharrem İnce ile birlikte hareket eden Bolu Milletvekili Tanju Özcan’da yeniden İnce ile birlikte hareket etme kararı almış gibi görünüyor.

“ORTADA BİR BAŞARISIZLIK VAR”

Ulusal medyanın soruları cevaplayan Özcan, sonuçların duygusal bakılmadan değerlendirilmesi gerektiğini söyleyerek , “Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz %22’de kaldık. Hiç tartışmasız başarısız bir netice elde ettik. Neresinden bakarsanız bakın bunu başarı olarak değerlendirmek mümkün değil. Ortada bir başarısızlık var bunun sonucunda ne olması gerektiğini hep birlikte bütün partililer sağlıklı bir şekilde duygusal davranmadan, mantıklı bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Ne yapılması gerektiğini partililer tartışıyor, bizler de tartışıyoruz. ” dedi.


Etiketler: