Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

AK PARTİLİ VEKİLLER MAZBATALARINI ALDI

AK PARTİLİ VEKİLLER MAZBATALARINI ALDI
24 Haziran’da yapılan 27. Dönem milletvekili genel seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Bolu’yu temsil etme hakkı kazanan AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü mazbatalarını aldılar.

 Kalabalık bir partili grubu ile Bolu Adliyesine gelen Milletvekilleri mazbatalarını Bolu İl Seçim Kurulu Başkanı Seyfi Han’dan teslim alarak resmen görevlerine başladılar.

HABER: MEHMET FATİH YALINIZ

Bolu Adliyesindeki mazbata törenine, AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü ile beraber, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan İl Seçim Kurulu Başkanı Seyfi Han, milletvekillerine görevlerine başarılar diledi. Han şöyle konuştu; “Mazbataları hak sahiplerine teslim etmek üzere buradayız. Vekillerimize ve mensup oldukları partiye seçim ve propaganda döneminde takınmış oldukları demokratik tavır nedeniyle teşekkür ediyorum bizim işimizi kolaylaştırdılar. Gayet demokratik bir seçim ortamı yaşandı, herhangi bir problem yaşanmadı. Milletvekilliğinin önemli bir görev olduğunu düşünüyorum. Bunu daha önce değişik yerlerde de söyledim. On binlerce insanın takdirini layık olup böyle bir görevle milleti temsil etme adına, milletin meclisine, gazi meclise gitmenin çok önemli bir görev olduğunu düşünüyorum. Bunla birlikte omuzlarınızda önemli bir görev var. Vatan için, millet için, Bolu için hayırlı hizmetler yapmanızı temenni ediyoruz, bu yolda da sizlere başarılar diliyoruz.”

Seyfi Han’ın konuşmasının ardından, ilk mazbatayı AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın teslim aldı. Mazbatasını teslim aldıktan sonra bir konuşma yapan Aydın, “Uzun yıllar bu salona girmişliğimiz, oturmuşluğumuz var ancak hiç buraya çıkmak nasip olmamıştı. Kısmet bugünmüş. Şu mazbataya bakıyorum, ‘Bolu ili Milletvekili’ yazısı beni gerçekten son derece etkiliyor. Bu nasıl bir sevinç, nasıl bir mutluluk ve ne kadar ağır bir sorumluluktur. Bugün burada bu mazbatayı almaya nasip eden rabbime şükrediyorum. Bunun sebepleri olarak il başkanımın nezdinde ili ve ilçesi dahil olmak üzere bütün teşkilata teşekkür ediyorum, hepsinden helallik istiyorum. Mazbatayı aldıktan sonra da hep beraber bir yolda ilerleyeceğiz, rabbim bu yolda bizi utandırmasın, verdiğimiz sözleri tutan kullardan eylesin.” diye konuştu.

Arzu Aydın’ın ardından AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü mazbatasını teslim aldı. Küpçü daha sonra yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; “Çıktığımız yol önemli bir yol. Rabbim bu ağır yükün altından kalkmayı nasip etsin. Biz büyük bir medeniyetin evlatlarıyız. Milletimizle, medeniyetimizle, kadim hikâyemizle hep bugüne kadar gurur duyduk. Seçim meydanlarında hep hamasi olarak söyledik ama bir kere daha altını çizmekte fayda var; Biz Şeyh Edebali’nin, Alpaslan’ın öğüdünü kendimize miras kabul ediyoruz. Bu coğrafyanın kerametli ve hikmetli olduğunu düşünüyoruz. Güçlü, lider bir ülke olmasını murat ediyoruz.  Kendi coğrafyasında, mazlum milletlerin hamisi olduğunu bilenlerdeniz. 16 Nisan referandumunda demokrasi hakemliğinde milletimiz bu kararı vermişti, 24 Haziranda da bunu tescilledi. İnşallah 65. İcra hükümeti ki gelirse 66 olacak. Bir milletvekili, mazbatasını aldığında, milletin helal oylarıyla seçilmiş, görev süresi kadar görevini yaptırmayı, bu milletin çocuklarına nasip etsin. Allah’ın izniyle bu süreçte vesayetçilerden kurtulmuş oluyoruz. Biz bu coğrafyanın evladıyız, hiçbir ayrım yapmadık, siyasette hiçbir ayrıma tabi tutmadık. Milletimize hizmet etme noktasında, kriterimiz bir parti olmak değil, objektif ve adaletli bir şekilde davranmayı rabbim nasip etsin.”

AK Partili milletvekilleri mazbatalarını teslim aldıktan sonra, Bolu Adliyesi önünde toplu fotoğraf çektirdi. 

Etiketler: