Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TANJU ÖZCAN MAZBATASINI ALDI

TANJU ÖZCAN MAZBATASINI ALDI
CHP Bolu milletvekili Tanju Özcan kalabalık partili grubu ile Bolu Adliyesine giderek yeni dönem mazbatasını aldı. Özcan; “Bu mazbatayı 4’üncü kez alıyorum. Türkiye Cumhuriyeti devletinde herkese çok fazla nasip olmamıştır diye düşünüyorum. Umuyorum ve diliyorum hem bizim için hem Bolu için hayırlı olur” dedi.


CHP Milletvekili Tanju Özcan, mazbata alma törenine CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, CHP Kadın Kolları Başkanı Zuhal Işın Toker ve partililer katıldı.

Törende il seçim kurulu ve Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Seyfi han tarafından 4. Dönem milletvekili Tanju Özcan’a mazbatası verildi.

Törende il seçim kurulu başkanı Seyfi Han mazbatayı vermeden kısa bir konuşma yaptı. Han, “Milletvekili ve partilere, seçim ve propaganda döneminde gösterdikleri demokratik tavırdan dolayı teşekkür ediyoruz. Son derece medeni şartlarda geçen bir seçim yarışı oldu. Vatandaşlarımız teveccühlerini gösterdi. Kazananlar kazandı” dedi ve vatana, millete, Bolu’ya hayırlı hizmetler yapması, elinden gelen gayreti ortaya koyması temennisinde bulundu.

“BU MAZBATAYI 4’ÜNCÜ KEZ ALIYORUM”

Özcan ise dördüncü kez mazbata aldığını ifade ederek; “Bu mazbatayı 4’üncü kez alıyorum ama görüyorum ki mazbatayı her alışımda bana bu mazbatayı verenler gençleşiyor. Demek ki bizde oldukça tecrübe kazanmışız. Bu mazbatayı dört kez almak, Türkiye Cumhuriyeti devletinde herkese çok fazla nasip olmamıştır diye düşünüyorum. Belki de Fehmi Bey ile birlikte 4 kez üst üste bu mazbatayı alan Bolu tarihinin ilk milletvekilleri de olduk. Umuyorum diliyorum bu mazbatanın hakkını vermeye gayret ederiz. İlk seçildiğimde; ben muhalefet milletvekili olarak gidiyorum. Bolunun bütün sorunlarını parlamento kürsüsüne taşıyacağım demiştim. 2’inci seçildiğimde 7 Haziran’da gidiyorum ama iktidar partisi milletvekili olarak mı muhalefet milletvekili olarak mı gidiyorum bilmiyorum dedim. Cevabı 1 Kasımda aldık muhalefet milletvekili olarak gittik.

“PALEMENTER SİSTEMDEN FARKLI ÇALIŞMA YÜRÜTECEĞİZ”

Bu dönemin farklı olduğuna dikkati çeken Özcan, “Bu dönem yeni hükümet sistemi, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi yürürlükte olduğu için parlamenter sistemdekinden farklı bir çalışma yürüteceğiz. Artık sadece meclisin işi yasama faaliyeti olacak. Bu da demek ki daha çok yasa yapacağız, daha çok yasanın yapılmasına katkı sunacağız. Bizim açımızdan da farklı bir deneyim olacak. Bu mazbatayı 4’üncü kez almamda en büyük emek tabi ki örgütümüzün. Umuyorum ve diliyorum hem bizim için hem Bolu için hayırlı olur” şeklinde konuştu.

Tanju Özcan ve partililer daha sonra Adliye Binası önünde toplu fotoğraf çektirdikten sonra annesi Emine ve babası Galip Özcan ile de mazbatası elinde hatıra fotoğrafı çektirdi ve gösterdikleri destekten ötürü teşekkür etti.  

Etiketler: