Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

CHP’DEN SÜLEYMAN SOYLU'YA SERT TEPKİ!

CHP’DEN SÜLEYMAN SOYLU'YA SERT TEPKİ!
Bolu Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Valilere, “CHP il başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole almayın talimatı verdim” sözlerine tepki gösterdi. Karsu; “Soylu da olsanız soysuz da olsanız bu ülkenin birliğini, beraberliğini yok etmeye hiçbir zaman gücünüz yetmeyecektir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi 81 ilde eş zamanlı gerçekleşen açıklamasında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, CHP’lileri şehit cenazelerinde protokole almamaları noktasında valilere talimat verdiğini açıklamasının ardından CHP Bolu il örgütü Soylu’nun söylemini “Toplumsal çatışma ve kaos çağrısı yapmıştır. Bu sorumsuz ve hadsiz tutum ateşle oynamaktır” diye nitelendirdi. CHP “Erdoğan bu açıklamanın neresindedir?” diye sordu.

İl binasında düzenlenen basın toplantısına, CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, CHP Kadın Kolları Başkanı Zuhal Işın Toker ve partililer katıldı.

“ÜLKENİN BİRLİĞİNİ BOZMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanı Kazım Karsu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Valilere gönderdiği “CHP'li İl Başkanlarını şehit cenazelerine almayın" talimatı yönelik tepki göstererek açıklamada bulundu. Karsu açıklamasında; “Çok soylu İçişleri Bakanımızın olduğunu biliyoruz. Ama dünkü açıklaması, verdiği talimat hiç de öyle olmadığı ülkenin bütünlüğünü tehdit edecek demeçler verdiği hepimiz tarafından malum. Bu bir koltuk kapma kavgası olduğu da biliyorum. Bu ülkenin birliğini ve beraberliğini kimsenin bozmaya haddi ve hesabı yok ve gücü de yetmez. Soylu da olsanız soysuz da olsanız bu ülkenin birliğini, beraberliğini yok etmeye hiçbir zaman gücünüz yetmeyecektir. Şehitlerimiz başımızın tacıdır, bizim evlatlarımızdır. Nerede doğarsa doğsunlar, ülkenin hangi yöresinden olursa olsunlar bizim şehitlerimizdir” şeklinde konuştu.

‘ERDOĞAN BU AÇIKLAMANIN NERESİNDEDİR?’

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanı Kazım Karsu’nun ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu CHP merkez yönetim kurulu tarafından hazırlanan ortak açıklamayı okudu. Türkoğlu; “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Valilere, CHP il başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole almayın talimatı verdim" sözleriyle toplumsal çatışma ve kaos çağrısı yapmıştır. Bu sorumsuz ve hadsiz tutum açıkça ateşle oynamaktır.

Şehitlerimiz arasında ayrım yapan anlayış, şimdi de şehit cenazeleri üzerinden milleti bölmek peşindedir. Şehitlerimiz siyasi partilerin değil milletimizin evlatlarıdır.

AK Parti Genel Başkanı Erdoğan bu açıklamanın neresindedir? Eğer bu açıklamayı reddedip derhal içişleri Bakanı hakkında gereğini yapmazlarsa, bilinmelidir ki bu münferit birinin densiz bir açıklaması olmaktan çıkar, derin mahfillerde hazırlanmış soysuz bir kaos planı olduğunu gösterir.

Daha yeni tamamlanan seçimlerin toplumda gerilimleri yok edip sükunet ve huzuru tesis etmesi beklenirken, toplumu terörize eden bu açıklama eğer densiz bir çıkış değilse, o zaman yeni dönemin çatışma ve kaos üzerinden kurgulandığının delilidir.

Terörün kökünün kazınması ve bir daha şehitlerimizin gelmemesi en büyük arzumuzdur. Ancak şehit cenazeleri olması durumunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün yöneticilerimiz, milletvekillerimiz, il başkanlarımız ve örgütlerimiz tam kadro halinde orada şehitlerimizin huzurunda olacaklardır. Hiç kimsenin bunu engellemeye gücü yetmeyecektir. Ortaya çıkabilecek olayların tek sorumlusu Süleyman Soylu ve ona imkân veren iktidardır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verdi.

 

 

Etiketler: