Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Bankacı zimmetine para geçirdi

Bankacı zimmetine para geçirdi
Bolu’da özel bir bankada müşteri temsilcisi olarak çalışan B.T.’nin toplam 241.900 TL’yi zimmetine para geçirdiği iddiasıyla yakalanarak Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

Bolu’da faaliyet gösteren özel bir bankada müşteri temsilcisi olarak çalışırken 4 müşterisinin talimatı olmadan toplamda 214.900 TL’yi zimmetine geçirdiği iddiasıyla savcılığa sevk edildi. Yapılan açıklamada B.T.’nin önce parayı üçüncü şahıslara gönderdiği, daha sonra kendisine verildiği belirtildi. B.T. tarafından hesaplarına gönderilen parayı çekerek, B.T.’ye teslim eden dört kişi ise serbest bırakıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada; “Müdürlüğümüz, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, İlimiz merkezinde faaliyet gösteren özel bir bankada müşteri temsilcisi olarak çalışmakta iken 4 (dört) ayrı banka müşterisinin bilgisi ve talimatı olmaksızın hesaplarından irtibatlı olduğu değerlendirilen üçüncü şahısların hesaplarına havale/eft ile gönderdiği değişik meblağlı toplam 214.900 TL tutarındaki paranın üçüncü şahıslar tarafından hesaplardan çekilerek kendisine verilmesi suretiyle Bankacılık Kanununda belirtilen ZİMMET eylemini gerçekleştiren B.T.(37) isimli şahıs 28/06/2018 günü yakalanarak yapılan işlemlerinin ardından Bolu Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiştir.

Soruşturma kapsamında hesaplarından bilgileri ve talimatları olmaksızın üçüncü şahıslara havale/eft ile gönderilen paraları hesaplarından çekerek banka çalışanı B.T.’ye teslim eden 4 (dört) şahıs ise soruşturma kapsamında Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda yapılan işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştır.” ifadeleri kullanıldı.