Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“TEK BİR AĞACA BİLE ZARAR VERİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL”

“TEK BİR AĞACA BİLE ZARAR VERİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL”
Bolu’nun turizmde cazibe merkezi olması için önemli bir adım daha hayata geçirildi. Gölcük Tabiat Parkı’nın nadide güzelliğinin korunarak, daha çok turist çekebilmesi için hazırlanan proje Bolu Belediyesi tarafından uygulanmaya başlandı.

Proje kapsamında göl alanı dışında kalan sahada hiçbir ağaca dokunulmadan ‘orman evleri’ yapılıyor. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz,  “Milli Parklar Genel Müdürlüğü birlikte mevcut doğal ortamın ve güzelliklerimizin korunduğu ortaklaşa bir proje hazırladık. Bu proje, koruma kullanma dengesi ile hazırlandı. Tabiat bizim nimetimiz ve Allah’ın bize bahşettiği en büyük zenginliğimiz. Tek bir ağaca zarar gelmesi ya da bir tek ağacın kesilmesi söz konusu değil. Planlı programlı bir çalışma yürütüyoruz. Tamamen gölalanı dışında, ağaçlar arasında küçük orman evleri yapıyoruz. Bu projenin Türkiye’de ve dünyada örnekleri mevcut. Tabiatın Kalbi Bolu’ya ve onun incisi Gölcük’e yakışacak, doğasıyla uyumlu bir turizm projesi bu. Burası sadece Bolu’nun değil, Türkiye’nin göz bebeği! Bu doğa harikasını korumak ve sahip çıkmak da bizim sorumluluğumuzda. Gölcük bu proje gerçekleştiğinde de bugün olduğu gibi yine tüm vatandaşlarımızın hizmetinde olacak” dedi.

TÜM AĞAÇLAR KORUNDU

Gölcük’ün doğal güzelliklerinin daha çok insana ulaşması için hazırlanan proje için uzun süredir çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Orman ve Su İşleri Bakanlığı’yla ortaklaşa bir süreç yürütüldü, bölgedeki büyük-küçük tüm ağaçların konum ve çapları ölçüldü ve bu ölçümlere göre ağaçların arasında kalan boş alanlara orman evleri(bungalovlar) vaziyet planı üzerinde planlandı. Ayrıca plandaki orman evleri sahada aplike edilerek, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkilileri  tarafından da yerinde kontrol edildi. Milli Parklar Genel Müdürlüğü son kontrollerinden sonra vaziyet planına onay verdi. Titizlikle yapılan bu çalışma ve defalarca yerinde yapılan kontroller sonucunda hiçbir ağaca zarar vermeyecek şekilde orman evlerinin yerleri tespit edildi ve bu plan doğrultusunda süreç başlatıldı. Çalışmalar tamamlandığında doğa ile uyumlu ve ağaçların ortasında kalacak orman evleri halkın kullanımına açılacak.

KİMSE MERAK ETMESİN

Bolu Belediye Başkanı Yılmaz da projeyle ilgili şunları söyledi:

“Bizim amacımız tabiatın güzelliğini daha çok insanla buluşturmak. Ağaçları Bolu’nun kadim sakinleri olarak görüyoruz ve onların huzurunu bozmadan bu projeyi oluşturmak için gece gündüz çalıştık.  Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile her ağacın yerini teker teker inceledik, projeyi oradaki doğal ortama uygun şekilde konumlandırdık.  Biz kendimizden eminiz, kimse merak etmesin. Bu proje üzerinden rant elde etmek, ortalığı karıştırmak isteyenlere de kulak asmasınlar. Proje tamamlandığında Bolu  tarihine, doğasına ve kültürüne uygun bir turizm projesi kazanmış olacak.”

Etiketler: