Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

57 okul birincisi ödüllendirildi

57 okul birincisi ödüllendirildi
Her yıl geleneksel olarak ilimizde eğitim veren liselerde birinci olan öğrencilere İzzet Baysal Vakfı tarafından verilen başarı ödülleri sahiplerini buldu.

Solmaz – Ahmet Baysal Öğretmenevinde düzenlenen ödül törenine Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Zerrin Biçen, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, İzzet Baysal Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Yaman, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, İzzet Baysal’la yapılan röportajları gösterildi.

Törende bir konuşma yapan İzzet Baysal Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Yaman, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal’ın mektubunu okudu. Yaman, “Bolu liselerini birinci olarak bitiren öğrencilere vakfımızca verilen ödüller için düzenlendiğiniz törene davetinizi memnuniyetle aldım. Mazeretlerim nedeniyle gelemiyorum. Övülmeye dair bir derece ile liselerini bitirmeyi başaran, sevgili ve değerli öğrencilerimizi yürekten kutluyor, hepsini çok sevdiğimi bilmelerini istiyorum. Onların bu başarısında değerli idarecilerin, öğretmenlerin, anne ve babaların büyük payı vardır. Onlara da sevgi ile selamlarımı sunuyorum. Vakfımızın kurucusu değerli insan İzzet Baysal’ın hayatını, sanayicilikte geçirdiğini ve hedefini öğretime verdiğini biliyorsunuz. Kurduğu döküm fabrikasında 750’ye yakın işçi ile ülkeye üretim yapmış. Ülkenin ihtiyacını karşılamakla birlikte ihracat yapmıştır. Üretimde başarının işçinin çalışma azmine bağlı olduğunu çok iyi bilenlerdendir. Bu nedenle ilk defa ülkede işçinin verimliliğine bağlı olarak parasal ödül sistemini kurmuş böylece artan üretim pastasından hem kendisi hem de işçileri pay almıştır. Bu nedenle, lise birincilerinin kurduğu vakıf tarafından ödüllendirilmesi ve onun üretime verdiği prime paralellik taşır. Fabrikasında yaptığı bu ödül sistemi nasıl üretime teşvik ediyorsa, lise birincilerine verilen bu ödül de maddi değerinden ziyade manevi değeri ile öğrencileri daha çok öğrenmeye itecek güç mahiyetindedir.” diye konuştu.

Daha sonra konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz ise, “İzzet Baysal Vakfı’nın koordinasyonunda düzenlediğimiz 31. Geleneksel okul birincileri ödül törenindeyiz. İl genelinde toplam 39 lisemiz bulunmaktadır. Bu 39 lisemizde toplam 57 öğrencimiz okul birincisi olmuştur. Bu okullarımız iki fen lisesi, 9 Anadolu lisesi, 12 Anadolu imam hatip lisesi, 8 mesleki ve teknik Anadolulu lisesi, 13 çok programlı lise, 2 güzel sanatlar lisesi ve bir 1 tane spor lisesi bulunmaktadır. Ben lise birincisi olan öğrencilerimizi teker teker tebrik ediyorum. Onlara destek veren çok değerli anne babalarına teşekkür ederim. Bu organizasyonu yapmamızda bize en büyük desteği sağlayan değerli hayırseverimiz İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal’a desteklerinizden ötürü teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. 

Programda son konuşmayı Bolu Valisi Aydın Baruş yaptı. Baruş şunları söyledi; “İzzet Baysal adı Bolu için çok önemli bir ad. İzzet Baysal’ı Bolu insanının hafızasında ölümsüz kılan tabi ki, kazandıklarını bu toprakla paylaşmasıdır.” dedi. 

Konuşmaların ardından Bolu’da eğitim veren 39 lisede birinci olan 57 öğrenciye, çeyrek altın, bayrak, nutuk ve takdir belgesinden oluşan hediyeleri protokol tarafından takdim edildi. 

Etiketler: