Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

CHP BOLU

CHP BOLU
umhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan 24 Haziran seçimleri sonrasında partisinin Bolu il örgütü ile basın toplantısı düzenledi. Özcan, AK Partili Bolu milletvekillerinin tebrik ederek, “Bu dönemde Sayın Erdoğan kıl payı da olsa seçimleri kazandı. Ancak parlamento çoğunluğunu kaybetti. Şu anda parlamento da hiçbir partinin çoğunluğu yok. Şu anda AKP ve MHP birlikte hareket ediyor gibi görünüyor ama ilerde birlikte hareket edeceklerin garantisi yok” dedi.
 27.dönemde yeniden Bolu CHP Milletvekili olarak seçilen Tanju Özcan seçimlerin ardından basının karşısına geçti ve değerlendirmelerde bulundu. Özcan; “İlk kez oy kullanan seçmenin sandık çıkışı anketine göre %72 AKP’ye veya Tayyip Erdoğan’a oy vermemiş. Hızlı bir şekilde gençlerimiz geldikçe de bu oranın mevcut iktidar yöneticilerin aleyhine değişeceği belli oluyor” diye konuştu.
 Haber: Aslı Akış
Parti binasında düzenlenen toplantıya, CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP Bolu Milletvekili adayı Özer Özcan, CHP Bolu Milletvekili adayı Cahit Çıngı, CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, CHP Bolu Kadın Kolları Başkanı Zuhal Işın Toker, CHP Bolu Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Güldane Şahin ve partililer katıldı.
Basın toplantısında ilk olarak konuşma yapan CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu oldu. Karsu Siyaset uzun ince bir yol olduğuna dikkat çekti ve “Önümüzde güzel günler var” diye konuştu.
“ÖNÜMÜZDE DAHA ÇOK GÜZEL GÜNLER VAR”
CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, seçim çalışmalarının yokluk içerisinde sürdürdüklerini belirterek; “Adaletin, hakkın, medya adaletinin olmadığı ve güzelliklerin çok dar olduğu bir seçim süreci geçirdik. Başbakanımız seçim yapmam demişti OHAL içinde seçimi yaptı ve kendisi de kaybetti. Artık başbakan olmayacak, artık eski %50’ler gibi rakamları görmeyecek diye düşünüyorum. Önümüzde daha çok güzel günler var. Ufkumuz açık olsun. Hepimiz aydınlık güler yüzlü günlere doğru ilerliyoruz çünkü ben siyaseti uzun, ince bir yol olarak hesaplıyorum. Bolu’da iyi bir sıralama ile bugün bu kargaşa, yokluk içerisinde halk devlete karşı büyük mücadele verdik” dedi.
“AKP MİLİTANLARINI KINIYORUM”
Karsu, 24 Haziran seçimi sonrasında AK Partinin kutlamaları eleştirerek; “Devletin uçaklarını, helikopterlerini, arabalarını, binalarını kullananlar elektrik direklerine kadar her şeyi kullandılar. Bizim astığımız bayrakları, flamaları da indirdiler adaylarımızın resimlerini de yırtıp attılar ve seçim günü büyük bir taarruza kalkar gibi partinin önünde tabancalar, tüfekler, kornalar, kamyonlar ile dolaştılar. Bu çok ayıp bir gösterge. Bu Türkiye Cumhuriyetine, Atatürk devletine yakışmayan seçim manzaraları idi. Bu olmamalıydı. Her şeyi yapabilirlerdi ama tabancalarla, tüfeklerle, maytaplarla bizi korkutmaya kalkmamaları gerekirdi. Çünkü bizim korkmadığımız biliyorsunuz Cumhuriyeti kurarken dünyaya meydan okuyan Mustafa Kemal Atatürk evladı olduğumuzu da bilir diye düşünüyorum. Bu konuda çok dertliyiz. Seçmenimizden yana hiçbir sıkıntımız yok. Seçmenimiz bize doğru koşuyor ama engelleri aman zaman aşamadığı oluyor. Hepinizden bu konular için özür diliyorum. AKP militanlarını ve onları meydanlara sürenleri de kınıyorum” diye konuştu.
“GENÇ SEÇMEN BENİ UMUTLANDIRIYOR”
Karsu’nun ardından CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan parti teşkilatına seslendi. Seçimlerin ardından genç seçmenin umut verdiğini söyleyen Özcan; “ Bu seçim dönemi benim en keyif aldığım dönem diyebilirim çalışma açısından. Sonucu tam arzu ettiğimiz gibi olmadı. Üzdü bizi daha iyi bir netice bekliyorduk Türkiye genelinde ama olmadı. Ama bu olmayacak değil. En azından genç seçmenin tarzı beni çok umutlandırıyor ileriye dönük olarak. İlk kez oy kullanan seçmenin sandık çıkışı anketine göre %72 AKP’ye veya Tayyip Erdoğan’a oy vermemiş. Hızlı bir şekilde gençlerimiz geldikçe de bu oranın mevcut iktidar yöneticilerin aleyhine değişeceği belli oluyor. Ben öncelikle il başkanıma, tüm ilçe başkanımıza en içten şekilde teşekkür ediyorum. Uyumlu şekilde çalıştık. Bizlere her zaman yardımcı oldular. Keza değerli milletvekili adaylarımızla uyum içerisinde çalıştık. İyi bir iş bölümü yaptık, öz verili şekilde çalıştık hepimizde. Ben adaylarımıza da teşekkür ediyorum, haklarını helal etmelerini diliyorum. Tabi yine bu dönem kadın kollarımızın ciddi bir damga vurduğunu görüyorum. Çok özverili çalışma yaptılar onlarda.  Onlara da teşekkür ediyorum. Gençlerimizde tabi ellerinden geleni yaptılar onlarda teşekkür ediyorum. Yine bir şey daha oldu bu dönemde diğer dönemlerden farklı olarak. Eski il başkanlarımız, belediye başkan adaylarımız onlarda hiç şudur budur demeden hiçbir bahane ileri sürmeden onlarda geldiler. Ne görev verilirse yaptılar. Hatta görev talep ettiler. Belki uzun yıllardır bir araya gelmeyen insanlarla biz birlikte çalışmalar yaptık. Bu anlamda ben çok keyif aldım. İleriye dönükte bir umut oldu” dedi.
“ERDOĞAN PARLAMENTO ÇOĞUNLUĞUNU KAYBETTİ”
Bolu Ak Parti milletvekillerini kutlayan Tanju Özcan bu dönem mecliste hiçbir partinin salt çoğunluğunun olmadığını kaydetti. Renkli ve karmaşık bir meclis tablosuyla karşı karşıyayız diyen Özcan şöyle devam etti: “CHP olarak önümüze rahat bir şekilde bakabilir diye düşünüyorum. Yine benimle birlikte seçilen AKP milletvekili adayı arkadaşlarımız Sayın Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü arkadaşımızı da kutluyorum. İnşallah Bolumuza ve ülkemize faydalı çalışmalara birlikte imza atma şansı bulacağız. Bu dönemde Sayın Erdoğan kıl payı da olsa seçimleri kazandı. Ancak parlamento çoğunluğunu kaybetti. Şu anda parlamento da hiçbir partinin çoğunluğu yok. Şu anda AKP ve MHP birlikte hareket ediyor gibi görünüyor ama ilerde birlikte hareket edeceklerin garantisi yok.  Zaten Sayın Bahçeli de denetim görevini üstleneceğiz. Hükümete girmeye niyetimiz yok. Şeklindeki açıklamaları da bu birlikteliğin çok uzun süreli olmayacağını gösteriyor.  Parlamento da bu dönem Türkiye nüfusunun %99’ u temsil ediliyor. Bu anlamda da rekor oldu. AKP’nin bir gurubu var, Cumhuriyet Halk Partisinin var. Milliyetçi Hareket Partisinin bir gurubu var, İYİ partinin bir gurubu var, HDP’nin bir gurubu var. Yine gurubu olmamakla birlikte Saadet partisinin ve Demokrat partisinin de milletvekilleri var. Bu anlamda renkli ama karmaşık bir meclis tablosu ortaya çıkıyor. Bu da artık sayın Erdoğan önemli bir misyon yüklüyor. Geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi sadece AKP’nin genel başkanı gibi bir Cumhurbaşkanlığı yapmaması gerektiğini gösteriyor. Herkesin Cumhurbaşkanı gibi davranmak zorunda. Davranmazsa da bu siyasi birliktelikler pamuk ipliğine bağlıdır. Her an bozulabilir. O zamanda sürpriz bir siyasi tabloyla karşılaşa biliri diye düşünüyorum.
“YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR”
“Artık ustalık dönemim” başladı diyen ve 4. kez sandıktan Bolu Milletvekili olarak çıkan Tanju Özcan “Parlamento kürsüsünde daha fazla olacağım” ifadelerini kullandı. Özcan; “Benim açımdan bu dönem ustalık dönemi. 24.25.26. şimdi de 27. dönem milletvekili olduk. Tabi bu Bolu da bir Cumhuriyet Halk Partisi herhalde 4 kez sandıktan çıkan ilk Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili de ben oldum. Bundan dolayı da gurur duyuyorum. Bakalım artık önümüzdeki dönemlerde olmayız herhalde. Yerimiz gençlere bırakırız. Bundan sonraki süreçte de tıpkı bundan önce olduğu gibi sıklıkla Bolu’ya gelmeye devam edeceğim. Bu dönem parlamento kürsüsünü herhalde eskisinden daha fazla kullanacağım diğer dönemlere göre. Parlamenter sistem dönemi maalesef bitmiş oldu.  Yeni bir dönem başlıyor. Bu dönemin ülke için olumlu tarafları olacağı gibi olumsuz tarafları da olacak. Bunları da yaşayarak göreceğiz.
“İNANAN MİLYONLARCA İNSAN KAZANDIK”
%30’un üzerine biz bir %30 daha koymak isteriz Cumhuriyet Halk Partilileri olarak. Bu sistem devam ettiği sürece %51’i bulamadığınız takdirde o çok fazla işe yaramıyor. Ama özellikle bu cumhurbaşkanlığı döneminde taban olarak heyecanlıydık, umutlandık. Belki seçimi kazanamadık. Ama o psikolojik eşikleri de aşmış olduk. Bundan sonrası için daha umutlu kadrolarımız var. Çocuklarımız umutlanmış oldu. Yani bu seçimi kazanamadık ama ciddi bir zaman kazandık, ciddi bir moral kazandık. Artık önümüzdeki seçimlerde bu yapıyı devireceğini inanan milyonlarca insan kazandık. Keşke seçimi de kazanmış olsaydık.
“HERKES ÖZVERİLİ ÇALIŞTI”
Bu seçimlerde beni ve hepimiz şaşırtan Milliyetçi Hareket Partisinin aldığı yüksek orandaki oydu. Anketlerde bunu göstermiyordu. Anketlerin gösterdiğinin beklide iki katı oy aldı. Bunu tabi önümüzdeki süreçte siyaset bilimciler değerlendirecek.  Oy oranı bakımından hem kendi partimin biraz daha fazla oy alacağını hem de ittifak içerisindeki partilerin biraz daha fazla oy alacağını tahmin ediyordum olmadı. Ama dediğim gibi herkes iyi niyetli, herkes öz verili bir şekilde çalıştı. Bir teşekkürde ittifakta alan partililere ediyorum. Onların temsilcileriyle de bir sıkıntı yaşamadan uyumlu bir süreç yaşadık” açıklamasında bulundu.
“TEK ADAMLIK SİSTEMİYLE TÜRKİYE’NİN ÖNÜ AÇILMAZ”
CHP Bolu Milletvekili adayı Özer Özcan,  “Çok önemli bir seçim geçirdik” diyerek sözlerine başladı. Özcan; “İlk başta da söylediğim gibi benim için bu seçimin en önemli boyutu parlamenter demokratik sistemin tekrar geri dönebilmesi için mevzi kazanmaktı. En üzücü tarafı bu olmadı. Tek adam sistemiyle Türkiye’nin %52’sinin istiyor olduğu fakat et az %48’in istemediği bir cumhurbaşkanlığı tarafından yönetilen bir parlamentoyla Türkiye yönetilmeye çalışılacak.  Gelinen nokta 16 yıl sonraki noktanın ne olup olmadığı iyi telakin edildi herhalde parlamento da belli bir çoğunluğu belli bir gurup yakaladı. Bu izleyeceğiz. Önümüzdeki sonular neşemiz azalttı fakat kazanma başarma irademizi arttırdı. Dolayısıyla o iradeyle çalışmaya devam edeceğiz.  Bu tek adamlık sistemiyle Türkiye’nin önü açılmaz. Ve öyle düşünüyorum ki Türkiye üzerinde hesapları olanlar Milliyetçileri ikiye, Dindarları üçe sosyal görüşlü olanları beşe ayırmak suretiyle sosyal bölüşmeyi başardılar. Bunun yanındaki ekonomik bozulma için ve buna bulunamayan çareler için patates, soğan diyorum başka bir şey demiyorum. Böyle ekonomik bozuk bir durumda böyle kardeşliğin parça parça edildiği bir durumda belli bir ekseriyeti almak suretiyle kazanıyorum sanmak gaflet.  Yani belli bir aşama sonrasında bizi zora sokacak milli birlik ihtiyacımız doğacağını düşünüyorum. O zaman için yine bu necip millet bir ve beraber olacaktır. Ben veciz bir şekilde ifade etmiştim. Tek adamın yönettiği ve kaldır elleri indir elleri şeklinde kararlar alınan mecliste olmaktansa Borazanlar mahallesinde daha işlevsel sayarım demiştim. Aynı fikirdeyim ancak arkadaşlarımızdan bir tanesini milletvekili göndermem onun niteliklerini tarif anlamına gelmez.  Durum böyleyken demokrasinin de gereğinin yerine getirilmediği kanaatindeyim” diye konuştu.
“BOLU’DA DEMOKRASİYİ TAÇLANDIRMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”
“Cumhuriyet tarihinde ilk defa Bolu bir kadın milletvekili seçti şeklinde konuşan Özcan; “Her şeye rağmen seçilen arkadaşlarımız Arzu Aydın, Fehmi Küpçü ve değerli kardeşimiz Tanju Özcan’a başarılar diliyorum tebrik ediyorum. Bu arada seçmenin fark etmediği bir şey daha oldu Bolu da. Cumhuriyet tarihinde ilk defa Bolu bir kadın milletvekili seçti. Onun için Arzu Aydın’ı kadın niteliğinden dolayı bu başarıyı elde ettiği için kutluyorum.  Bundan sonrası için Bolu’da demokrasiyi taçlandırmak durumu güzelleştirmek için çok çalışacağız. Şunu söylemeden geçemeyeceğim özellikle kadın kollarımızın olan üstü çalışmaları beni çok etkiledi. Onun onlar teşekkür ediyorum.  Her birisi demokrasi tarlasında kır çiçekleri gibiydiler. Ben milletvekili olamadım sonuç olarak. Ama çok iyi biliyorum ki milletin ta kendisiyim. Hep beraber milletin kendisi olarak mücadelemize devam edeceğiz. Ben örgütümüzün bütün unsuruna teşekkür ediyorum. Türkiye’de de sonun iyi olmasını diliyorum” dedi.
“KENDİ İÇİMİZDE BARIŞIK SEÇİM SÜRECİ YAŞADIK”
CHP Bolu Milletvekili adayı Cahit Çıngı; seçim çalışmaları boyunca partisinin il ve ilçe örgütünün sağladığı performansından ötürü teşekkür etti. Çıngı; “ Arkadaşlarımız ile beraber güzel bir seçim süreci geçirdik. Kendi içimizde barışık, zaman zaman birbirimize takılarak neşeli bir ortamda seçim süreci yaşadık. Bu ortamın oluşmasında en büyük etken tabi ki örgütümüzün itici gücü idi. Burada merkezde koordinasyonu sağlayan arkadaşlarımız ön planda olmasalar da her ne kadar Ersan bey ve Sayın il başkanımız ve merkezde bu işi yürüten arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Aday arkadaşlarımızın da belirttiği gibi bu seçimin yıldızı kadın kollarımız akabinde gençlik kollarımızdı. Ben her fırsatta bahsettim. Gerçekten olağanüstü bir performansa gösterdiler. Biz nereye gidersen 3 adayımızın yanında olmaya, eşit bölünmeye hepimizi desteklemeye gayret gösterdiler. Zaman zaman arkadaşlarımdan değişik şekilde olumlu tepkiler aldım. Ben bir adayın yapması gerekenleri yaptım. 3’ü sırada olmam önemli değildi. Partinin listelerinde yer alma onurunu yaşayan bir aday ne yapması gerekiyorsa onları yapmaya çalıştım. Mutlaka eksikliklerim olmuştur. Partimizin, ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için bir çalışma gösterdim” ifadelerini kullandı.
“SEÇİMİN PARLAYAN YILDIZI MUHARREM İNCE”
Çıngı, demokrasi mücadelesinde Bolu’da kazanan milletvekillerini kutlayarak; “Seçim sonuçlarını sağduyu ile değerlendirmeliyiz. Tanju beyde söyledi biz bunları basın önünde konuşmayacağız. Kendi içimizde mutlaka eksikliklerimiz mutlaka var ki aldığımız oy oranını yeteli görmüyoruz. Sayın Muharrem İnce büyük bir performans gösterdi. Bu seçimin parlayan yıldızı idi. Partinin bütün tabanı tarafından kabul edildi. Büyük bir şevkle desteklendi. Partiden %8 oranda oy artışı sağladı. Demokrasi mücadelesinde Bolu’da kazananlar oldu. Sayın vekilimiz Tanju Özcan 4’üncü kez seçildi. Bizde seçim çalışmalarında Tanju beye olan ilgiyi gördük. Gerçekten Bolu’da tanınan bir milletvekili. Bu 3 dönemin başarılı performansının bir ürünüydü. Bundan sonrada aynı performansı göstereceğinden hiçbir şüphemiz yok. Bu demokrasi şenliğinde diğer partilerde yarıştı. Sayın Arzu Aydın Bolu’nun ilk seçilen kadın milletvekili oldu. Fehmi Küpçü ’de 4’üncü dönem milletvekili oldu o arkadaşlarımızı da kutluyoruz. Umarım 3 milletvekili Bolu için güzle şeylere imza atarlar. Bolu’nu geleceği, kalkınması, büyümesi için birlikte güzel şeylere imza atarlar” değerlendirmesini yaptı.