Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU’YU 3 AVUKAT TEMSİL EDECEK

BOLU’YU 3 AVUKAT TEMSİL EDECEK
Türkiye’nin günlerdir beklediği 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem milletvekili seçimleri sonuçlandı. Saat 17.00 itibarıyla açılan sandıklardan resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarışın galibi oldu. Milletvekili seçimlerinde Bolu’da %67,34 Cumhur ittifakı oy alırken, millet ittifakı %30,31 oy aldı. Bolu’daki milletvekili dağılımında bir değişim olmadı. AK Parti iki adayını meclise gönderirken CHP’den bir milletvekili yeniden seçildi. Buna göre ilimizi Ankara’da 3 avukat temsil edecek.

Türkiye’de ilklerin seçimi olan 24 Haziran seçimi gerçekleşti. Cumhurbaşkanı ve milletvekillerinin birlikte ilk kez birlikte oylandığı seçimde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan rakiplerini geride bırakarak seçimi kazandı. Bununla birlikte mecliste de çoğunluğu Cumhur ittifakı kazandı.

Bolu’nun ilk kadın milletvekili olmak için 66 gündür sahada çalışan AK Partili Arzu Aydın ve iki dönemdir AK Parti Bolu milletvekili olarak mecliste bulunan Fehmi Küpçü seçilirken, CHP Bolu milletvekili Tanju Özcan’da yeniden mecliste Bolu’yu temsil etmeye hak kazandı.

Etiketler: