Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BÖLÜM BİRİNCİLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

BÖLÜM BİRİNCİLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi tarafından 2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni düzenlendi. Dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği programda konuşma yapan Bolu Valisi Aydın Baruş, mezun öğrencilere özgür iradelerini kimseye vermemeleri gerektiğine vurgu yaptı.


Törene Bolu Valisi Aydın Baruş, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeleri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kültür Merkezin Mavi Salondaki tören, Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

“BOLUMUZU, HAYIRSEVERLERİMİZİ VE ÜNİVERSİTEMİZİ UNUTMAYIN”

Törende bir selamlama konuşması yapan BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı,  Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin her geçen gün büyüyen ve gelişen bir üniversite olduğunu ifade ederek, “Bolu, marka bir şehir olmak istiyor ve biz de bu marka şehir olmaya üniversitemiz ile birlikte yardım ediyoruz. Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasında yer alan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ni kuran rahmetli İzzet Baysal Büyüğümüzü rahmet ile anıyor ve şahsında İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal’a, mütevelli heyetine ve tüm hayırseverlerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Konuşmasında mezun olan öğrencilere de seslenen Rektör Alişarlı, “Çok iyi bir üniversitede, çok iyi bir şekilde, çok iyi bir eğitim aldınız. Bolumuzu, hayırseverlerimizi ve üniversitemizi unutmayın” dedi.

“ALLAH, HEPİNİZİN YANINDA OLSUN”

Üniversite Mezunları Derneği adına bir konuşma yapan dernek Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Soyarslan’ın konuşmasının ardından söz alan İzzet Baysal Vakı Başkanı Ahmet Baysal ise Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin kurulduğu günden bu yana çok büyük bir gelişme kaydettiğini ifade ederek, “Biz üniversitemizi kurduğumuzda oransal olarak üniversitenin % 95’i’ni vakfımız yapmıştı ama bu oran son yıllarda % 55’lere düştü. Üniversitemize devletimizin çok büyük bir katkısı var. Ben buradan bir kez daha mezunlarımızı kutluyorum. Umarım alacağınız diplomalar sizlere iyi ufuklar açar. Allah, hepinizin yanında olsun” şeklinde konuştu.

“BOLU SİZİN YUVANIZ”

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu ise “Türkiye’nin çok iyi bir üniversitesinde, deneyimli akademik personeli ile güzel bir ilde eğitim aldınız. Hepinizi tebrik ediyorum. Sizlerin gelecek yaşantınızda Bolu ve üniversitemiz için iyi birer kültür elçisi olacağınızı biliyorum. Rahmetli İzzet Baysal’ın hayata bakışını örnek alın ve çevrenizdekilere bunu anlatın. Unutmayın ki Bolu sizin yuvanız” dedi.

“ÜNİVERSİTEMİZİN İLİMİZİN GELECEĞİNE OLACAK KATKISININ ÇOK BÜYÜK OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin kurulduğu günden beri ülkemizin bilimine, insanına hizmet eden ve Bolu iline de ekonomik ve sosyal anlamda çok sayıda değer kazandıran bir üniversite olduğunu söyleyen Bolu Valisi Aydın Baruş,  “Bugün mezun olanlarla birlikte yaklaşık 70 bin gencimizi ülkemize kazandırmış bir üniversite. Biz Bolu ili olarak bundan gurur duyuyoruz. Biz Bolu İlini gelecekte sağlık, spor ve turizm alanlarında ülkemizin incisi olacak bir il olarak düşünüyoruz. Bu anlamda da üniversitemizin ilimizin geleceğine olacak katkısının çok büyük olacağını düşünüyorum. Özellikle yüksekokul düzeyinde olan turizm, sağlık ve spor okullarımızın fakülte aşamasına geçmesi yine Hukuk Fakültesi’nin üniversitemize kazandırılmasıyla birlikte bu katkının çok daha ileriye gideceğini düşünüyoruz. Bu konuda emeği geçen tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Üniversitelerimiz ilim, irfan yuvası ve içinde bulunduğu topluma ışık tutan eğitim ve kültür ocaklarıdır. Üniversitesiyle birlikte hareket etmeyen bir toplumun başarılı olması mümkün değil. Onun için üniversitelerimizin ve özellikle Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitemizin toplumla hep birlikte el ele, gerek sanayisiyle, girişimcilerle birlikte gerekse Bolu halkı ile iç içe olması çok büyük önem taşıyor. Önümüzdeki yıllarda bu konuda daha sevindirici gelişmeler olacaktır” dedi.

VALİ BARUŞ ÖZGÜR İRADEYE VURGU YAPTI: “İRADENİZİ KİMSEYE VERMEYİN”

Konuşmasına üniversiteden yeni mezun olan öğrencilere seslenerek devam eden Vali Baruş, şöyle konuştu: “Üniversitelerimizde hocalarınızdan geleceğinize yön verecek alanlarda önemli bir eğitim alıyorsunuz. Sınavlara giriyorsunuz, başarılı oluyorsunuz ve diplomalarınızı alıyorsunuz. Ancak eğitimin diğer taraftan kişilik kazanımı, insan yetiştirilmesi yönünde de çok önem taşıyan bir husus olduğunu ifade etmek isterim. Eğitimin esas amaçlarından bir tanesi karakter sahibi bireyler yetiştirmektir. Karakter sahibi olmak çok önemlidir çünkü bu hayat mücadelesinde bazen size boyun eğdirmek isteyen bir takım hadiseler olacaktır. Bunun için de burada almış olduğunuz güvenle özgür bir iradeye sahip olmanız çok önemli. Hiçbir zaman iradenizi kullanmada kısıtlılığı kabul etmeyin. Özgür irade düşmanı olanlar ve sizi kula kulluğa  sevk etmek isteyenler, hepimizin yakın zamanda deneyimlediği gibi, FETÖ gibi örgütler bazen önünüze çıkacaktır. Kesinlikle bunlara tenezzül etmeyiniz. Çünkü sizin özgür ve hür irade sahibi olmanız aynı zamanda bu ülkenin özgür ve hür bir irade sahibi olmasıdır. Özgür irade sahibi olmak aynı zamanda içinde bulunduğunuz koşulların esiri olmamayı gerektirir.”

VALİ BARUŞ’TAN YENİ MEZUNLARA TAVSİYELER

Herkesin hayata dair bazı beklentileri olduğunu söyleyerek mezunlara seslenmeye devam eden Vali Baruş, konuşmasının devamında özetle şu ifadelere yer verdi: “Hepimizin hayata dair bazı beklentileri var. Bunlar maddi ve manevi olanlardır. Günümüz toplumunda daha çok bunun maddi olarak algılandığını görüyoruz. Mutlaka hepiniz maddi koşullarınızın iyi olmasını istiyorsunuz ama hayat sadece bunlardan ibaret değil. Gelecek hayatınızda göreceksiniz ki içinde bulunduğunuz maddi koşullar, bir zamanlar hayal edip de o gün sahip olduğunuz koşullar sizi mutlu etmeye yetmeyecektir. Bunun için sizi daha fazla insan olacak, daha mutlu edecek değerlere yönelmeniz gerekecektir. Bu anlamda da kendi ihtiyaçlarından öte başka insanların ihtiyaçlarına yardım edecek yöntemleri bulmanız gerekecektir. Başka insanlara yardımcı olmayan, değer vermeyen bir kişinin kendini rahat hissetmesi mümkün olmadığını hepiniz zaman içerisinde öğreneceksiniz. Bu anlamda da, diplomalarınızı alırken üzerinizde ne tür sorumluluk olduğunu da sizlere hatırlatmak istiyorum. Kendinize iyi bakın. Sizin iyi olmanız aynı zamanda ülkemizin ve milletimizin iyi olmasıdır. Çünkü sağlıklı fertlerden oluşmayan bir toplumun kalkınması da mümkün değildir. Almış olduğunu eğitimi iyi değerlendirin ve bunu daha ileriye taşımanın çabası içerisinde olun. Diğer bir sorumluluğunuz ise bu yaşa gelene kadar sizin iyi bir eğitim almanız için, hiçbir zaman üzülmemeniz için her türlü fedakarlıkta bulunan ailelerinizi ihmal etmeyin. Geçmişinizi ve ailenizin sizin için yapmış olduğu fedakarlıkları unutursanız hakikaten onların emeğine ihanet etmiş olursunuz. Onun için ömrünüz boyunca hangi mevki ve makama gelirseniz, hangi gelir düzeyine ulaşırsanız ulaşın anne-baba hakkını kalbinizden çıkarmayın. Size emek veren hocalarınızın hakkını hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın. Ömrünüz boyunca onlara duacı olun. Diğer bir sorumluluk da ülkemiz ve milletimize karşı olan sorumluluğunuzdur. Bu güzel eğitim ocağını Bolu’ya kazandıran Rahmetli İzzet Baysal başta olmak üzere sizlerin çok daha iyi eğitim koşullarında geleceğinizi hazırlamanıza yardımcı olan  hayırseverler var. Mehmet Tanrıkulu, Yaşar Çelik, Süreyya Astarcı Beyler gibi hayırseverlerimiz ve bunun yanında devletimizin sizin için milletimizin alın terinden alınarak buraya yapmış olduğu yatırımlar var. Sizlerin daha iyi eğitim alması için buraya sağlamış olduğu olanaklar var. Biz hayatta hiçbir şeyi önümüzde hazır bulmuyoruz. Bu üniversite ortamının sağlayıcıları olan bu unsurlara daima minnet borcumuzu ifade etmemiz, hayırseverlere dua etmemiz, devletimize ve milletimize karşı sorumluluğumuzu da çok çalışarak yerine getirmemiz lazım.

“KÖKÜNÜZÜ, DEĞERLERİNİZİ UNUTMAYIN”

Diğer bir önemli husus kökünüzü, değerlerinizi unutmayın sevgili gençler. Milleti millet yapan değerler vardır. Bugün Anadolu toprakları üzerinde yaklaşık bin yıllık bir uygarlığız. Unutmayın, millet bir ağaca benzer. Eğer o ağacın kökleri sağlıklı değilse o ağacın yaşamını idame ettirmesi mümkün değildir. Biz bugün Türkiye Cumhuriyeti Devletinin var olması ve hür yaşamasını işte bu sağlam köklere borçluyuz. Binlerce yıldır bu topraklarda mücadele eden, bizim hür irademiz için dünyanın dört bir tarafından saldıran sömürgecilere, emperyalistlere karşı mücadele eden atalarımız var. Bu tarihimizi çok iyi öğrenin. Çünkü bu heyecanı içinizde tutmazsak inanın gelecekte başkalarının esareti altına girmeye adayız demektir. Bunu asla aklımızdan çıkarmayalım ve bu hür milletin bireyleri olarak daima dimdik durmaya devam edin.

“RÜZGARIN ÖNÜNDE DÖKÜLEN, EĞİLEN YAPRAKLAR GİBİ OLMAYIN”

Diğer taraftan diploma aldığınız alanda ülkenin en iyisi olmaya gayret ediniz. Eğitim hayatı sadece üniversite hayatından ibaret değildir. Eğitim hayatımızın bütün safhalarını kapsar. Daha iyi bir üniversiteden mezun olmak o alanda en iyi olduğunuz anlamına gelmez. Gerek kamuda gerek özel sektörde kendini iyi yetiştirmiş insanlar daha değerlidir. Bolu’dan mezun olmakla Ankara’dan mezun olmak arasında bir fark yok. Burada önceliğinizi belirleyecek olan kimin daha çok çalıştığı, kimin daha çok çaba sarf ettiği kimin daha fazla istediğidir. Siz hayata karşı daha istekli olursanız fırsatlar önünüze gelecektir. İnsana saygıyı ve sevgiyi daima yüreğinizde yaşatın. Rüzgarın önünde dökülen, eğilen yapraklar gibi olmayın. Çünkü geleceğin bize neler getireceğine bakmamız yerine bizim geleceğe neler katacağımıza eğilmemiz gerekir. Biz, hem kendimiz için hem ailemiz için hem de toplum için gelecekte neler yaparız bunun arzusu peşinde olalım. Almış olduğunuz ilim başkalarına faydalı olduğu sürece değerlidir. Hazırcı olmamaya özen gösterin. Sahip olduğunuz olanaklar başkalarının size mirası olanlardan ibaret olmasın. Mutlaka çalışmayı ibadet bilelim ve bu ibadet akıyla da çalıştığımız takdirde ilahi iradenin sevgisine mazhar olacağımızı unutmayalım. Ben sevgili gençlerimizi tebrik ediyorum. Yolunuz açık olsun. Allah yardımcınız olsun ve üniversitemizin 2017-2018 mezuniyet töreni hepinize hayırlı olsun”

ESKİ MEZUNLAR ÇAĞIRILDI

Programın devamında ise BAİBÜ’den 1995 yılından 2018 yılına kadar mezun olan ve dönemlerinde dereceye giren mezunlar çağırılarak onlara birer teşekkür plaketi verilirken 2003-2004 yılı bölüm birincisi ve BAİBÜ’de öğretim görevlisi olarak çalışan Doç. Dr. Hünkar Kayhan kısa bir konuşma yaptı.

ÜNİVERSİTE BİRİNCİSİ KÜTÜĞE İSMİNİ ÇAKTI

2017-2018 akademik yılında okul birincisi olan Koray Gökmen sahneye gelerek kısa bir konuşma yaptı ve konuşmasının ardından mezuniyet kütüğüne ismini çaktı.

ÖDÜL TÖRENİ

Konuşmaların ardından lisans ve ön lisans düzeylerinde ilk 3'e giren öğrencilere ödülleri verildi. 

Etiketler: