Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Doktora Şiddet!

Doktora Şiddet!
İzzet Baysal Devlet Hastanesi Merkez Ünite Acil Servisinde Dr. Mert Eyüpoğlu’na hasta yakınları tarafından uygulanan sözlü şiddet ile ilgili olarak Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğrt. Üyesi Muhammed Emin Demirkol yazılı açıklama yaptı. Demirkol, olayı şiddetle kınarken yasal işlemin başlatıldığını söyledi.

Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğrt. Üyesi Muhammed Emin Demirkol, İzzet Baysal Devlet Hastanesinde Dr. Mert Eyüpoğlu’na uygulanan sözlü şiddet ile ilgili açıklamalarda bulundu. Demirkol, olayı şiddetle kınarken, adli işlemlerin başlatıldığını söyledi. Konuyla ilgili açıklama yapan Demirkol, “İzzet Baysal Devlet Hastanesinde 20.06.2018 tarihinde Dr. Mert Eyüpoğlu’na yönelik sözlü şiddet uygulanmıştır. Bu konu hakkında gerek adli gerekse idari süreç başlatılmıştır.” dedi.

BEYAZ KOD GÜVENLİK SİSTEMİ DEVREYE SOKULDU

Beyaz Kod Güvenlik Sistemi’nin devreye girdiğini de belirten Demirkol, “Hastanede hasta, hasta yakını ve çalışanların başına gelebilecek hırsızlık, fiziksel saldırı ve taciz durumlarında güvenlik personelinin en hızlı biçimde durumdan haberdar edilmesi ve olay yerine yönlendirilmesini sağlamak üzerine kurulu olan Beyaz Kod Güvenlik Sistemi vakit kaybetmeden devreye alınmıştır. Olayda herhangi bir yaralanma ya da darp olayının olmaması içimizi ferahlatsa da böyle bir duruma teşebbüs edilmesi dahi insanlarımız için fedakârca çalışan sağlık personelimiz ve bizleri derinden etkilemektedir.

İzzet Baysal Devlet Hastanesi Merkez Ünite Acil Servisinde Dr. Mert Eyüpoğlu’na yönelik meydana gelen sözlü şiddeti kınıyoruz. Nedeni ne olursa olsun hiçbir gerekçe şiddeti meşru kılmaz. İl Sağlık Müdürlüğü olarak sağlık çalışanlarına uygulanan her türlü şiddetin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da takipçisi olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Etiketler: