Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

EVCİL’İN KALKINMA PLANI

EVCİL’İN KALKINMA PLANI
24 Haziran seçimlerine sayılı gün kala Milliyetçi Hareket Partisi 1. Sıra Bolu Milletvekili Adayı Adem Evcil, ilçelerdeki göçü önlemek ve kalkındırmak için hazırladığı projeyi kamuoyu ile paylaştı.


Milliyetçi Hareket Partisi 1. Sıra Bolu Milletvekili Adayı Adem Evcil, 24 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlere günler kala projelerini açıklamaya başladı. Evcil, ilçeler için hazırladığı göçü önlemek ve kalkınmayı sağlayacak projelerini kamuoyu ile paylaştı. Evcil ilk olarak Dörtdivan, Kıbrıscık ve Seben’de KOSGEB destekli projeleri hayata geçirerek istihdam sağlayıp, göçün önlenebileceğini söyleyerek, “Bolu’nun en büyük sorunlarından biri ilçelerden kent merkezine ve diğer illerimize özellikle genç nüfusumuzun göç etmesidir. Hemen hemen her ilçemiz göç vermektedir. Bu göçü önlemek bir milletvekilinin en önemli vazifesidir. Bu nedenle ilçe bazlı projeler üretmek zorundayız. Dörtdivan, Kıbrıscık ilçelerimizde üniversitemiz meslek yüksekokulu açılabilir, tarım ve hayvancılığa teşvik yapılabilir, KOSGEB destekli projeler hayata geçirebilir ve buradaki göçü durdurabiliriz. Konu ile ilgili uzman bir heyeti, ilçemizdeki vatandaşlarımızla bir araya getirerek sorunları ve çözümleri değerlendireceğiz. Her türlü teşvik ile ilgili üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmekten kaçınmayacağız. Ayrıca Seben’ede gerekli tarımsal teşviklerin gerçekleşmesini sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

“BU İLÇELERİMİZE TURİZM TEŞVİKİ SAĞLANMASI İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR YÜRÜTECEĞİZ”

Göynük ve Mudurnu’nun ‘Cittaslow City’ olmasını değerlendirip turizm teşviki sağlanması için çalışacağını söyleyen Evcil, “Göynük ve Mudurnu ilçelerimiz Cittaslow City seçilerek dünyanın en sessiz şehir statülerine kavuşmuştur. Bu kapsamda özellikle bu ilçelerimize turizm teşviki sağlanması ile ilgili çalışmalar yürüteceğiz. Uzun yıllardır süren yol problemi konusunu artık gündemimizden çıkartarak çözüme kavuşturulması noktasında konunun takipçisi olacağız.” dedi.

MENGEN HALKI VE ÖĞRENCİLER ORTAK BİR NOKTADA BULAŞACAK

Mengen’de büyük sorunlara yol açan yerel halk ve öğrencinin sorunlarını değinen Evcil, iki tarafı ortak bir noktada buluşturacaklarını söyledi. Evcil, “Mengen halkı ve öğrencilerimizi ortak bir noktada buluşturmak adına üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Kendim de bir üniversite mezunu kardeşiniz olarak öğrenci sorunlarının yakinen bilmekteyim.” şeklinde konuştu.

YENİÇAĞA ESKİ GÜNLERİNE DÖNECEK

Lojistiğin ana vatanı olan ve Türkiye’nin en önemli TIR ustalarına sahip olan Yeniçağa ilçemizi geçmişteki şöhretine kavuşturulması için elimizden geleni yapacağız. Yeniçağa Gölü’nü turizm teşviklerinden faydalanmasını sağlayarak, Türkiye’nin en önemli spor merkezlerinden biri haline getirilmesi konusunda çalışmalar yapacağız.

GEREDE’YE DEV PROJELER

Gerede’de deri festivali yapılması için çalışacaklarını, genç nüfusu ilçede tutmaya çalışacaklarını belirten Evcil, “En büyük ilçemiz olan Gerede’de genç nüfusu dışarıya göç etmesini önünü geçeceğiz. Uluslararası bir yola en yakın mesafede bulunan Arkut Dağı Kayak Merkezi’ni, Kartalkaya ve Uludağ gibi dünyaca bilinen bir kış turizm merkezi haline getirilmesi için var gücümüzle çalışacağız. Öte yandan Türkiye’nin yüzde 40 deri ihtiyacını karşılayan Gerede’de, deri üreticilerinin yeni bir sanayi sitesinde toplanması kararlaştırılmıştır. Yaptığımız ziyaretlerde bu konunun Gerede’de ciddi olarak tartışıldığı gündem oluşturduğunu gördük. Büyük firmaların bir şekli ile taşınıp, küçük esnafın konu ile ilgili mağduriyet yaşayacağını tespit ettik. Bu sorunun giderilmesi ile alakalı deri sanayisine sıfır faizli ve makul ödeme planlı gerekli ekonomik desteğin verilmesinin takipçisi olacağız. Deri işçilerinin statüsünün, ağır sanayi işçisi statüsüne çıkarılması için gerekli girişimlerde bulunacağız. Adana, Ereğli gibi ilçelerimizde yöresel ürünlerin dünya markası olabilmesi için Portakal Çiçeği, Çilek festivali düzenleniyor. Neden Gerede’mizde de deri festivali düzenlenmesin. Dünyanın dört bir yanın çağrılacak yatırımcılar ile Gerede’miz bir cazibe merkezi haline gelmesin. İlçemizde her mevsim kazalara neden olan yol için gerekli çalışmaların gerçekleştirilmesini sağlayacağız. Ölüm kavşağı olarak anılan yere ‘Dalçık’ yapılması için gerekli girişimlerin gerçekleştirilmesini sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

 

Etiketler: