Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TANJU ÖZCAN BAKAN MI OLACAK ?

TANJU ÖZCAN BAKAN MI OLACAK ?
CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan köy ve mahalle muhtarlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Özcan; “Muharrem İnce Cumhurbaşkanı olursa, Biz de başka görevlerle Boluluların karşısına çıkma şansı bulacağız “dedi. Köroğlu restoranda gerçekleşen kahvaltıya, Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili adayı Özer Özcan, Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili adayı Cahit Çıngı, partililer ve muhtarlar katıldı.
Partisinin seçim çalışmaları kapsamında mahalle muhtarlarıyla bir araya geldiği toplantıda konuşan CHP Bolu Milletvekili ve 1. sıra adayı Tanju Özcan, 24 Haziran’dan sonra büyük yüklerin altına gireceğini ve farklı şeyler konuşulacağını ifade etti. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için “Tayyip Erdoğan bu ülkeye hizmet etmiştir. Yaptıkları için teşekkür edeceğiz. Yapmadıkları ile ilgili eksikleri biz gidereceğiz” diyerek “Vakit Jübile Vakti” “Vakit emeklilik vakti” şeklinde konuştu.
“MUHARREM İNCE BU ÜLKEYİ CUMHURBAŞKANI OLARAK YÖNETECEK”
CHP Bolu Milletvekili ve Milletvekili Adayı Tanju Özcan, muhtarlara seslendiği konuşmasında ilk olarak Bolu milletvekili adaylarını tanıttı. Özcan Türkiye’nin koşar adım değişime gittiğini ifade ederek;  “Yeni sistemde artık partiler ülkeyi yönetmiyor. Kişilerin çevresinde toplananlar hükümeti yönetiyor. Eski sisteme dönünceye kadar bu böyle. Yani bu dönem CHP parti olarak ülkeyi yönetmeyecek. Sayın Muharrem İnce bu ülkeyi cumhurbaşkanı olarak yönetecek. Muharrem İnce ile olan hukukumu da biliyorsunuz. Açık olarak söylüyorum. Siyasettir bu ne olacağı belli olmaz ama Sayın Muharrem İnce Cumhurbaşkanı olursa, Bolu mitinginde de bir şeyler söyledi, en başından itibaren sadece arkamda ‘Tanju Özcan var’ dedi. Umuyorum Sayın İnce Cumhurbaşkanı olacak. Biz de başka görevlerle Boluluların karşısına çıkma şansı bulacağız.
“BU DÖNEM ÇOK FARKLI BİR DÖNEM”
Bu dönem çok farklı bir dönem. Samimiyetime inanın.  Ben hiçbir zaman bu kadar ümitli olmadım. Hiçbir zaman da omuzlarımda böyle bir yük hissetmedim. Heyecanlı olmamın sebebi şu, Türkiye koşar adım bir değişime gidiyor. Önümüzdeki hafta pazartesi günü farklı şeyler konuşuyor olacağız. Bundan emin olabilirsiniz. Artık 24 Haziran’dan sonra Tanju Özcan olarak daha büyük yüklerin altına gireceğimi hissediyorum” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin yapılacağı 24 Haziran’ın yüzlerinin güleceği en önemli günlerden biri olduğunu söyleyen Özcan, kendisinin 2011 seçimlerinde muhtarlara bir söz vermesinden ötürü ilk vereceği kanun tekliflerinden bir tanesinin muhtarlarla ilgili olacağını belirtti.
“ORMAN KÖYLÜSÜNÜN YÜZÜ GÜLECEK”
Tanju Özcan, Türkiye’deki 7,5 milyon orman köylüsünün Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 10’unu oluşturduğunu söyleyerek, şunları kaydetti: “Bu yüzde 10’luk kesim yüzde 1 pay alamıyor. Ben bu yüzden Türkiye Cumhuriyeti tarihinde 1923’den bu yana orman köylülerinin sorunlarını meclis kürsüsünde en çok dillendiren milletvekili oldum. Tam 20 sefer bu konuyla ilgili konuşma yaptım. 24 Haziran’dan sonra orman köylüsünün gerçekten yüzü gülecek.”
“YENİ SİSTEMDE ARTIK PARTİLER ÜLKEYİ YÖNETMİYOR”
Kendisinin çalışmak istediğini ve çalışmak için de yetkiye ihtiyacı olduğunu anlatan Özcan; “Bu noktada iktidar partisi temsilcisi olmak istiyorum. Yeni sistemi biliyorsunuz. Yeni sistemde artık partiler ülkeyi yönetmiyor. Kişilerin çevresinde toplananlar hükümeti yönetiyor. Yani bu dönem CHP parti olarak ülkeyi yönetmeyecek. Sayın Muharrem İnce bu ülkeyi Cumhurbaşkanı olarak yönetecek. Muharrem İnce ile olan hukukumu da biliyorsunuz. Açık olarak söylüyorum” ifadesini kullandı.
PARTİSİNİN VAATLERİNİ ANLATTI
Konuşmasının sonunda ise partisinin vaatlerini muhtarlara bir kez daha anlatan Özcan, emeklilik yaşı ile ilgili sorunu çözeceklerini, Suriyeli vatandaşların ülkelerine geri gönderileceğini, asgari ücretin 2 bin 200 lira olacağını, emekliye birer maaş ikramiye vereceklerini ve en düşük emekli maaşının bin 500 lira olacağını söyledi.
“VAKİT JÜBİLE VAKTİ”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür eden Özcan; “Sayın Erdoğan’ın 24 Haziran itibariyle emeklilik dönemi başlıyor. ‘Vakit Bolu Vakti’, ‘Vakit Türkiye Vakti’ bunları geçeceğiz. ‘Vakit Jübile Vakti’. Vakit emeklilik vakti. Bazen bize soruyorlar. Bazıları bize ‘intikam duygusu ile hareket edecek misiniz?’ diye soruyorlar. Böyle bir derdimiz yok samimiyetle söylüyoruz. Tayyip Erdoğan bu ülkeye hizmet etmiştir. Yaptıkları için teşekkür edeceğiz. Yapmadıkları ile ilgili eksikleri biz gidereceğiz. Tayyip Erdoğan suç mu işlemiş? Ceza mı çekmesi gerekiyor? Hükümet olarak bu bizim sorunumuz değil, yargının sorunu. Türkiye’de bağımsız yargıyı tesis edeceğiz. Tayyip Erdoğan’ı yargılaması gerekiyorsa onu yargılayacak, Tanju Özcan’ı yargılaması gerekiyorsa yargılayacak. Muharrem İnce’nin yargılanması gerekiyorsa onu yargılayacak. Bu bizim işimiz değil” açıklamasında bulundu.
Özcan’ın konuşmasının ardından CHP’nin 2. sıra milletvekili adayı Özer Özcan ve 3. sıra milletvekili adayı Hüseyin Cahit Çıngı da muhtarlara hitap ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi.
“24 HAZİRANDA BU OYUN BOZULACAK”
Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili adayı Özer Özcan, konuşmasına muhtarları selamlayarak başladı ve “Daha çok rahat edeceğiniz, huzur bulacağınız gönlümüzü açıyoruz. Siz halkımızın ilk elden temsilcileri olarak yapacağımız çalışmalarda ilk ve en önemli partnerimizsiniz” dedi. Özcan; 24 Haziran seçimlerinin hayırlı olmasını dileyerek; “Dünya güçlerinin peşinden sürüklenen nereye savrulacağı belli olmayan bir ülke durumunda seçime gidiyoruz. Bu seçimlere niçin gittik? Çünkü bitiyordu. Halkın iktidarı değiştirme gücünü almak için yani 5 yıl daha kendi iktidarlarını uzatabilmek için OHAL şartlarında bir KHK ile yasama yürütme ve yargıyı kendilerine bağladılar. Burada bir amaç vardı alel acele iktidarımızı 5 yıl daha nasıl uzatabiliriz hesabı. 24 Haziran’da bu oyun bozulacak. Çünkü hâkimiyet kayıtsız şartsız milletinse eğer milletin en önemli özelliği iktidarı değiştirebilme kabiliyetidir. 24’ünde bunu anlayan Türk halkı ve halk önderi muhtarlarımız bu bilinç içerisinde neticeye tesir edeceklerdir diye düşünüyorum. Demokrasinin gereği ilgi ve oy bekliyoruz. Sonuç umarım hayırlı olur. Memleketimiz huzur ve sevgi ile dolsun” ifadelerini kullandı.
“ÜLKEMİZİN HUZURA İHTİYACI VAR”
Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili adayı Cahit Çıngı sözlerine kendini tanıtarak başladı. Çıngı; “Ülkemizin huzura ihtiyacı var. Cumhurbaşkanı adayımız televizyonlarda ve kürsülerde ifade ediyor, “Biz birleşeceğiz, barışacağız ve bölüşeceğiz” diye. Biz ne yazık ki bölündük benden olanlar ve ötekiler. Hepimiz ötekileştirildik birbirimize düşman edildik. Biz böyle bir Türkiye’de büyümedik. Aynı mahallede büyüdük, kimin alevi, sünni, hangi partiden olduğu bilmeden barış içinde çocukluklarımız geçti. Ben kendi çocuklarıma bırakamadım belki ama torunlarıma barış içerisinde bir Türkiye bırakmak için yola çıktım. Cumhuriyet Halk Partisi bu dönem söylemleri, adayları, davranışları ile iktidara hazır olduğunu gösteriyor. Olmaz denilen yapıldı, millet ittifakı gerçekleştirildi. Cumhuriyet Halk Partisinde büyük bir kenetlenme var. Bu coşkuya sizlerde ortak oldun, destek verin” şeklinde konuştu.

Etiketler: tanju ozcan bakan mi olacak