Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU'DA BAYRAM KUTLAMASI

BOLU'DA BAYRAM KUTLAMASI
11 ayın sultanı Mübarek Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte İslam Alemi olarak Ramazan Bayramı’na eriştik. Ramazan Bayramı için, bayram namazı 06.07’de kılınacak. Bayramlaşma töreni ise, 11.30’da Demokrasi Meydanında düzenlenecek.
Ramazan Bayramı nedeniyle, Bolu protokolünün de katılacağı bir dizi etkinlikle bayramlaşma düzenlenecek.
Program, 11.30’da Demokrasi Meydanındaki bayramlaşma ile başlayacak.
Program, 14.30’da İzzet Baysal Vakıf Huzurevi Ziyareti, 15.45 İzzet Baysal Huzurevi Ziyareti, 16.30 İl Jandarma Komutanlığı Ziyareti ile devam edecek ve saat 17.15’te İzzet Baysal Bahçelievler Polis Merkezi Amirliğini ziyaretle sona erecek.
Öte yandan siyasi partilerin de bayramlaşma programları belli oldu. AK Parti’de bayramlaşma, bayramın ikinci Günü saat 14.30’da Demokrasi Meydanında düzenlenecek.
Cumhuriyet Halk Partisinin bayramlaşma töreni ise bayramın ikinci günü öğleden sonra gerçekleştirilecek.
Milliyetçi Hareket Partililer ise bayramın ikinci günü saat 14.00’te bayramlaşmak için bir araya gelecek.
Bayram nedeniyle trafik tedbirleri de arttırıldı. Bolu Emniyet Müdürlüğü ve karayolları ekipleri, otoyolun Bolu kesiminde ulaşımda herhangi bir sorun yaşanmaması ve tatilcilerin rahat bir şekilde seyahat edebilmelerini sağlamak için ekip sayısı ve denetimleri arttırdı. Bolu Dağı Tüneli kesimi Kaynaşlı ile Abant gişeleri arasında bulunan bölge, 87 kamera ile 7/24 Tünel Komuta Merkezi tarafından takip ediliyor.

Bayram boyunca havanın yağışlı geçmesi bekleniyor. Meteoroloji’den edinilen bilgilere göre Ramazan Bayramı’nda Türkiye’nin büyük bölümünde yağış görülecek. Yağışların gök gürültülü sağanak olarak görüleceği belirtilirken, Salı gününe kadar sürmesi beklenen yağışlara rağmen sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek. Arefe gününden itibaren yurda yayılacak olan yağışlar bayram boyunca yurdu etkisi altına alacak. Türkiye’nin tüm bölgelerinde yerel sağanaklar gözlenecek. Bolu’da da bayramın ilk günü yağışlar başlayacak.
Bolu ve ilçelerinde bayram namazı saatleri ise şu şekilde: Bolu 06.07, Dörtdivan 06.05, Gerede06.05, Göynük 06.11, Kıbrıscık 06.07, Mengen 06.05, Mudurnu 06.09, Seben 06.08, Yeniçağa06.07

Etiketler: boluda bayram kutlamasi