Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“YALANCI FİTNECİLERE İTİBAR ETMEYİNİZ”

“YALANCI FİTNECİLERE İTİBAR ETMEYİNİZ”
Milliyetçi Hareket Partisi 1. Sıra Bolu Milletvekili Adayı Adem Evcil, yaptığı basın açıklamasında milletvekilliği oylama sistemini anlatarak, yalancı ve fitnecilere itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.


24 Haziran’da yapılacak genel seçimlere kısa bir süre kala MHP 1. Sıra Bolu Milletvekili Adayı Adem Evcil, milletvekilliği oylama sistemi hakkında basın açıklaması yaptı. İttifak oyu ve parti oylarının nasıl geçerli sayılacağına değinen Evcil, “Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve 27.Dönem Mv. Genel seçimlerine oy kullanımı şöyle gerçekleşecektir. 2 adet oy pusulası 1 adet zarfa koyulacaktır. Pusulalardan birinde cumhurbaşkanı adaylarının resmi olacaktır. Herkes desteklediği cumhurbaşkanı adayının resminin altında bulunan yuvarlağa ‘Evet’ mührünü basacaktır ve pusulayı katlayarak zarfa koyacaktır. 2. Pusulada milletvekilliği seçimi kullanılacaktır. Seçime girme yeterliliği olan partilerin amblemleri sırasıyla pusulada yer alacaktır. Lakin ittifak partileri dikdörtgen bir çerçeve içerisinde bulunacaktır. Cumhur ittifakı çerçevesi içerisinde yer alan 2 siyasi parti Ak Parti ve Milliyetçi hareket partisinin hangisine oy vermek isterseniz parti ambleminin altındaki yuvarlağa ‘Evet’ mührünü basacaksınız. Verdiğiniz her oy o siyasi partinin milletvekilinin aldığı oy olacaktır. Yani Ak partiye verdiğiniz oy Ak partiye, MHP’ye verdiğiniz oy MHP’ye gidecektir. Bu pusulayı da katlayıp zarfa koyacaktır. 2 pusula tek zarfa koyularak oy verme işlemi tamamlanacaktır. İttifak oyu 2 siyasi partinin dikdörtgen içerisinde bulunan amblemlerinin ikisine birden aynı anda evet mührü basarsanız bu oy geçerli tek oy olarak sayılır ve ittifak oyu olur.” şeklinde konuştu.

“YALANCI FİTNECİLERE İTİBAR ETMEYİNİZ”

Evcil, açıklamasında son günlerde toplumda başlatılan “MHP’ye atılan oy, AK Parti’ye gidiyor” algısı için ise yalancı ve fitnecilere itibar edilmemesi gerektiğini söyleyerek, “Örneğin; MHP 70.000 oy aldı, AK Parti 30.000 oy aldı. 10.000 kişide oy pusulasında 2 partinin logosuna da aynı anda ‘Evet’ mührünü vurdu bu işte bu ittifak oyu olarak sayılır ve bu iki siyasi parti 10.000 oyu almış olduğu yüzdeye göre paylaşır. Yani MHP 10.000 oyun 7000 ini alarak oyunu 77.000 yapar. Ak partide kalan 3000 oyu alır ve oyunu 33.000 yapar. Dolayısıyla MHP’nin oyu MHP’nin, AK Parti’nin oyu AK Parti’nindir. Size MHP’ye verilen oy Ak partiye gidiyor zaten diyen yalancılara, fitnecilere itibar etmeyiniz.” ifadelerini kullandı.

Etiketler: