Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Milletvekili Adayı Adem Evcil

Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Milletvekili Adayı Adem Evcil
Milliyetçi Hareket Partisi 1. Sıra Bolu Milletvekili Adayı Adem Evcil, gündeme dair yaptığı açıklamalarda kader mahkumlarına istenilen af için “İnşallah bayramdan önce bir girişimde bulunurlar” dedi.
24 Haziran’da yapılacak olan seçim çalışmaları kapsamında bir televizyon programının konuğu olan MHP 1. Sıra Bolu Milletvekili Adayı Adem Evcil, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Evcil, partisinin genel başkanı Prof. Dr. Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği af konusu için “İnşallah bayramdan önce bir girişim bulunurlar” diyerek, “Sayın genel başkanımızın yaptığı açıklamanın altında aslında yine FETÖ ve FETÖ ile mücadele var. 5 bine yakın hakim ve savcı görevden el çektirilmiş veya uzaklaştırılmış. Bu hakim ve savcıların karar verdiği insanlar ne kadar suçlu. Kader mahkumu yani suça bir şekilde karışmış insanların 4 duvar arasında kalan insanların evlatları oluyor göremiyorlar, cenazeleri oluyor göremiyorlar. Toplam 230 bin insandan bahsediyoruz. FETÖ olayları yüzünden bir koğuş 10 kişilik ise artık 35 kişi kalıyor. İnsanlar yerde yatıyor. 4 suçu bu kapsamın dışında tuttuk. Vatana ihanet, terör, terörizme bulaşmış kim varsa bu kapsam dışında. Çocuk istismarcıları, kadın katilleri, tecavüzcüler bu kapsamın dışında kalacak dedi. Başka suçlar olmakla beraber bu kapsam genişletilebilir. Bu konu hakkında çalışma yapılabilir ve toplum rahatlatılabilir. İnsanlar pişman. İnşallah bayramdan önce bir girişimde bulunurlar. Böylelikle kader mahkumu aileler de bayram ederler.” şeklinde konuştu.
“24 HAZİRAN AKŞAMI KİM KİMİN APOLETİNİ SÖKECEK GÖRMÜŞ OLACAĞIZ”
Evcil, açıklamalarının devamında Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin “Apoletlerini sökeceğim” sözlerini değerlendirdi. Evcil, 24 Haziran akşamı kimin kimin apoletini sökeceğini görmüş olacağını belirterek, “Sayın genel başkanımız bu konu hakkında yine çok doğru konuştu. Afrin’in sayın muzaffer komutanının daha apoletlerini sökecek anasının karnından doğmamıştır. Terörle bu kadar mücadele edilirken, Afrin’in ortasına Türk bayrağı dikilmişken, Kandil’in tepesine Türk bayrağı dikilecekken komutanlarımızı yıpratmanın çok doğru olduğunu düşünmüyorum. 24 Haziran akşamı kim kimin apoletini sökecek görmüş olacağız. Sayın İnce, kendisini çok kaptırdı. Bisiklet ile başladığı seçim kampanyasında apolet sökmeye kadar geldi. Her gün bir şeyleri yıkıyor. Biraz daha sakin hareket ederse, kendisine daha faydalı olacağı kanaatini taşıyorum.” ifadelerini kullandı.
“KANDİL’İN TAM ORTASINA TÜRK BAYRAĞI DİKENE KADAR DEVAM EDİLECEKTİR”
Askeri operasyonlar için konuşan Evcil, Kandil’in ortasına Türk bayrağı dikilene kadar devam edileceğini söyleyerek, “Kandil operasyonu başlayalı uzun zaman oldu. Tabi muhalefet Türkiye’de ne olup ne bittiğini çok takip etmediği için operasyonlara da uzaktır. 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nin hemen akabinde Fırat Kalkanı Operasyonu’nu gerçekleştiren bir Türkiye var. Afrin, Cerablus gibi bir çok operasyonu çok yönlü devam ettiren bir Türkiye var. Dolayısı ile seçime gidiyoruz diye operasyonlara ara vermeyeceğiz. Bu noktada seçimlerde rant sağlama adına değil, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü adına mücadele devam ediyor. Kandil’in tam ortasına Türk bayrağı dikene kadar devam edilecektir.” dedi.