Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

1 ay önceden kolları sıvadılar

1 ay önceden kolları sıvadılar


Boluspor teknik direktörü Sait Karafırtınalar’ın ekibine takviye geldi. Kırmızı beyazlı yönetimin isteği üzerine altyapı, A takıma bağlandı. Boluspor teknik direktörü Sait Karafırtınalar’ın isteği üzerine antrenör Serhat Galimane yetkili olarak hem alt yapıda görev hem de yardımcı antrenörlüğe getirildi. Galimane ve Karafırtınalar, kamp döneminin başlamasına 1 ay varken çalışmalara başladı. İki tecrübeli isim altyapı seçmelerinde genç oyuncuları mercek altına aldı.

Göreve getirilen yardımcı antrenör Serhat Galimane ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Serhat hocanın Galatasaray ile başlayan antrenörlük kariyeri Boluspor ile devam ediyor. Serhat hocadan Boluspor’da nasıl bir yol izleyecek bunların cevaplarını aldık.

Boluspor yardımcı antrenörü Galimane; “Bizim buraya gelirken, Sait hocayla bu projeyi konuşurken uzlaştığımız nokta arka bahçemiz değil, biz profesyonel yapı ile altyapıyı bir bahçe ama ortak bir bahçe olarak düşünmek istiyoruz. Altyapıda bir sporcu bir A takım antrenmanını rahatlıkla seyredebilmeli. Bu ortak bir proje şeklinde düşünülmeli. A takım en güzel formayı giyerken, altyapı merdiven altı malzemeyi giymemeli. Bir şeyleri bozmaya değil, daha yapıcı çözümler üretmek için ben burada olmaktan dolayı çok mutluyum.”

Haber: Burhan Yeşiltaş-Fahri Gündüz 

 “A takıma adaptasyonunu sağlamakla ilgili de bir misyon edindim”

Birçok takımda görev aldığını ifade eden Galimane; “İzmir doğumluyum. Evli ve 1 çocuk babasıyım. Ege Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu futbol antrenörlük bölümünün ilk mezunlarındanım. 2002 yılında antrenörlüğe başladım. İlk olarak alt yapılarda çalışmaya başladım. Buca genç projesinin ilk çekirdek antrenör kadrosunda şuanda teknik direktörümüz olan Sait Karafırtınalar ile birlikte mesai harcadık. Orada çalıştıktan sonra Galatasaray altyapısında çalışma şansı yakaladım. Beşiktaş’ta Slaven Bilic döneminde U21 takımı antrenörlüğü. Oradan Azerbaycan 1.liginde Rasim Kara hocanın yardımcılığını, TFF 1.liginde Karşıyaka’da Ümit Turmuş hocanın yardımcılığını, ardından Kasımpaşa ve Konyaspor’da Yılmaz Vural hocayla süper lig deneyimi yaşadım. Onun sonrasında Güvenç Kurtar hocamızla Adana Demirspor, Engin İpekoğlu hocayla Adanaspor’da iyi bir dönem yaşadık. Hem TFF 1.lig hem de Süper ligde çalıştım. Orada Jurcic hocayla çalıştık. Bu çalışma sürecinde A takımda yardımcı antrenörlük yaparken de kendime bir misyon yükledim. Genç oyuncuların takibini yapıp mümkün olduğunca genç oyuncuların A takıma adaptasyonunu sağlamakla ilgili de bir misyon edindim” dedi.

“Bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz”

Boluspor altyapısından, A takıma oyuncu kazandırmak istediklerini ifade eden Serhat Galimane; “Beni esas heyecanlandıran konu. Bu çocukların ve gençlerin futbolda bir yer olması adına en azından onlara bir temas, onlara bir dokunuş gerçekleştirme şansı yakalamaktı. Sait hocamızda bu sene böyle bir projesinde benden faydalanmak istediğini söylediğinde hiç tereddüt etmeden burada olmayı istedim. Boluspor camiası ve geldiğimin 4.günü burada karşılaştığım tablo beni iyi ki de bu teklifi kabul etmiş iyi ki de buradayım şeklinde düşünmeme sebep oldu. En azından benim heyecanımı paylaşan bir kulüp başkanı ve aynı zamanda da bir A takım teknik direktörüyle bir dönem yaşayacağız. Umarım ortak menfaatimiz Boluspor’un altyapısından, A takımına oyuncu transferi geçişini hızlandıracak. Bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Umarım başarırız” şeklinde konuştu.

“Altyapı tesisleri anlamında iyi bir imkandayız”

Boluspor altyapısında bir çalışma sisteminin olduğunu ancak ufak dokunuşlarla sistemin daha iyi olacağının sinyallerini veren Galimane; “Bugün 4.günümüz. Normal şartlarda sezon açılmadı. Ama Boluspor’un altyapısında zaten bir sistem mevcut. Bu sistemde antrenör kadrosu, altyapının başında bir altyapı teknik direktörü, altyapının bir idari direktörü var. Zaten olması gereken bir sistem ve kadrolaşma zaten mevut. Bizde buraya bu sistemi aynı şekilde nasıl geliştirebiliriz, nasıl bir ortak payda da birleşebilirizi düşünerek girdik. Dolayısıyla yapmayı düşündüğümüz her şeyi en azından buradaki antrenör kadrosunun da bizim heyecanımıza ortak olduğunu gördüğümüz takdirde birlikte devam etmeyi de düşünüyoruz. Bence tesisler anlamında da Türkiye’de birçok kulüpte bulundum. Altyapı tesisleri anlamında bence iyi bir imkandayız. Belki ufak dokunuşlarla daha efektif hale getirebiliriz. Bu konuda bir şeyler var” dedi.

“Serhat Galimane olarak Sait hocanın ekibinde bir yardımcı antrenörüm”

A takımda yardımcı antrenörlüğün yanı sıra, Boluspor teknik direktörü Sait Karafırtınalar’ın altyapı ile ilgili projelerini hayata geçirme noktasında hayata geçirmek için çalışacaklarını söyleyen Boluspor yardımcı antrenörü Galimane; “Sait hocamız A takım teknik direktörlüğü görevini yaparken, bugüne kadarki deneyimlerini, bugüne kadarki yaşadıklarını Boluspor’da hayata geçirmek istiyor. Ben Sait hocanın yardımcısı olarak, ekibinin bir parçası olarak buraya davet edildim. Yine Sait hocayla birlikte A takımla birlikte hem beni antrenmanlarda göreceksiniz hem maçlarda hocanın yanında, deplasmanlarda göreceksiniz. Serhat Galimane olarak ben Sait hocanın ekibinde bir yardımcı antrenörüm. Ama hocanın yapmak isteyip, projelerini hayata geçireceği noktada ben yardımcı olacağım. Sizde takdir edersiniz ki, Sait hoca her yere bölünemez. Sait hoca şunu söylüyor. Evet bizde altyapıda bir şeyler yapmak istiyoruz. Oradaki iletişimi sağlayacak, orayı koordine edecek, oradaki altyapı sorumlusunun sıkıntılarını çözmek konusunda destek olacak bir kişi olarak beni düşünüyor. Dolayısıyla ben Boluspor altyapısının teknik sorumlusu değilim. Boluspor altyapısının sportif direktörü değilim. Benimle ilgili konular bu. Sait hoca Boluspor’un teknik direktörüdür. Bu teklif bana geldiğinde, altyapıdan alabileceğimiz eğer bir oyuncu varsa bu geçiş süresince bizim istediğimiz neler var bizde altyapıdan bunları isteyelim. Antrenman programlarını belki de Sait hocanın oyun felsefesine göre, altyapıda uygulanması. Altyapıya bunu şu antrenmanları yapın diye söylemeyeceğiz. Böyle deklare etmeyeceğiz. Ama Sait hocanın çalışılmasını istediği konu başlıklarını altyapıdaki antrenörlerimize bir yıllık plan dahilinde sunulmak gibi bir hedefimiz var. biz ekim ayının ikinci haftasında aynı okuldaki müfredat gibi U21 takımımızın antrenman programı nedir en azından konu başlıklarını bileceğiz. Antrenör arkadaşlarımızdan istediğimizde o plan dahilinde işlemesi. O konu başlıklarını da biz kendi kafamızdan uydurmayacağız. Konu başlıkları tamamen UEFA kurslarında, UEFA kriterlerinde bütün dünya kulüplerinde uygulanan kriterler olacak. Tabiî ki antrenörlerimizin özgürlüğü onların kendi bilgi, tecrübe ve birikimlerinden faydalanmaları normal olacak. Biz sadece yol göstereceğiz.”

“Boluspor sistemi olan bir camia”

Oyuncu bazında portföyünün geniş olduğunu ifade eden Galimane; “Boluspor zaten sistemi bir prensibi olan bir camia. Ancak bizim kendi yapabileceklerimizi düşündüğümüzde bunu 3 vadeye ayırabiliriz. Kısa, orta ve uzun vadede neler yapabiliriz? Bu anlamda bizim mevcut sisteme katkılarımız küçük dokunuşlarla olacak. Kısa vadede dediğimiz grup U19 ve U21 takımlarında ne gibi bir değişiklik olabilir. Oyuncu transferleri lokalde Bolu ve çevresi, Türkiye geneli ve Uluslar arası düşünülebilir. Baktığınızda Boluspor hep kendi bünyesinden oyuncu yetiştirmeye çaba sar etmiş. Yâda aldığı oyuncuları A takıma taşımak gibi bir hedefi vardı. U21 liginde kendi takımlarında A takıma çıkamamış ama potansiyeli çok yüksek oyuncular düşünülebilir. Bu oyunculara eğer Sait hoca gibi A takımda oynatma ihtimali yüksek bir teknik direktör, başkanımız gibi buraya yatırım yapmayı hedefleyen bir başkan, Boluspor camiası gibi fiziksel imkanları olan bir kulüp sunulabilirse oyuncuların gelmek istemeyeceği bir yer olabilir. Bu Türkiye genelinde de düşünülebilir, yurt dışı düşünüldüğünde gurbetçi oyuncular var. Bu anlamda portföyümüz geniş” dedi.

“Yıllık programın yapılabilmesi için altyapıda mesai harcanması gerekir”

Alt yapıda mevcut düzenin devam ettiğini ve antrenörler hakkında bilgi aldığını da sözlerine ekleyen Galimane; “Altyapımızda çalışan antrenörlerin her birin görev tanımları, isimleri belli. Mevcut düzen devam ediyor. Benim dışarıdan gelip, bir şeyleri değiştirmek gibi düşüncem yok. Sait hocamın da böyle bir düşüncesi yok. Altyapının bir sorumlusu var. Dolayısıyla alınacak kararlar yine hep birlikte alacağımız kararlar. Bizim bu konuda bir isteğimiz olabilir. Yıllık programın yapılabilmesi için altyapıda mesai harcanması gerekir. Altyapıya zaman ayırmalıyız. Bizim mevcut antrenörlerimizden istediğimiz uygulamak istediğimiz planı hayata geçirmek için zamanlarını kulübümüze ayırmaları. Bizimle aynı heyecanı yaşayan herkes zaten devam ediyor. Biz burada bir şeyleri bozmaya değil, daha yapıcı olmaya geldik. Bizim görev dağılımıyla ilgili herhangi bir değişiklik yapmak gibi bir tasarrufumuz yok. Kendi adıma da böyle bir düşüncem yok. Antrenörlerle ilgili bilgi aldık. Her antrenörün kendi özel durumlarıyla ilgili, kurs durumlarıyla ilgili, eğitin durumlarıyla ilgili, kimin hangi grupta çalıştığıyla ilgili bilgiler aldık” şeklinde konuştu.

 

Etiketler: