Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Sağlık Müdürlüğü’ne 89 personel alınacak

Sağlık Müdürlüğü’ne 89 personel alınacak
AK Parti Hükümetleriyle birlikte Bolu'ya 1'nci sınıf sağlık hizmeti geldiğini söyleyen AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, son alınacak olan 89 personelle de Sağlık alanında Bolu'nun ne fiziki ne de personel olarak eksiği kalmayacağını söyledi.

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, AK Parti iktidarı döneminde son 16 yılda Bolu'ya 339,67 milyon liralık sağlık yatırımı yapılarak, Bolu'nun birinci sınıf sağlık hizmetlerine kavuşturulduğunu söyledi.

Her hekime bir oda prensibiyle yapılan iyileştirme çalışmaları sonucu Bolu'daki doktor muayene oda sayısını 373'e çıkarıldığını ve bu şekilde de hasta muayene sayısının arttığını bildiren Doğanay, 986 bin olan muayene sayısının 3,18 milyona ulaştırıldığını bildirdi.

Genel olarak bakıldığında Bolu'daki hastanelerin beş yıldızlı otel konforuna ulaştığını söyleyen Başkan Doğanay; "Hasta odalarımız nitelikli yani içinde tuvaleti, banyosu ve en fazla iki hasta yatağı olan konforlu odalara dönüştürüldü ve dönüştürülmeye de devam ediyor. 2002 yılında Bolu'da 728 olan yatak sayımız bugün 1.488 oldu. AK Parti iktidarları öncesi 9 olan yoğun bakım yatak sayımız bugün ise hamdolsun 153'e ulaşmıştır. Yani Bolu sağlıkta çağ atlamıştır. İşte tüm bu yatırımlar sonucunda da 2002 öncesi sağlık hizmetlerinden Bolu Halkının memnuniyeti %39 iken bugün %71,7'ye çıkmıştır. Bu noktada emek veren, katkı veren bugüne kadar görev yapmış Sağlık İl Müdürlerimizden, Başhekimlerimize, Doktorlarımızdan Hemşirelerimize, Tıbbi Sekreterlerimizden Hasta Bakıcılarımıza velhasıl tüm Sağlık çalışanlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

"BOLU'DA SAĞLIK PERSONELİ EKSİĞİ KALMAYACAK"  

Sağlık Bakanlığının bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak için KPSS 2018/5 tercih kılavuzu ile bünyesine 18 bin kişilik boş kadro ile alım yapacağının açıklandığını hatırlatan AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Bolu'nun eksiği olan 89 personelin de yapılacak olan bu alımla giderilmiş olacağını ifade etti.

4 Haziran'da başlayan müracaatların 11 Haziran 2018 tarihinde sona ereceğine dikkat çeken Doğanay; "Bu alımlarla birlikte Bolu merkez ve ilçelerimizdeki sağlık kurumlarımızın ihtiyacı olan 89 sağlık personeli eksiği tamamlanmış olacak ve Bolu'da sağlık personeli açığından hiçbir eksiğimiz kalmamış olacak" diye konuştu.

 

Etiketler: