Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Çarıkcı’dan transfer açıklaması

Çarıkcı’dan transfer açıklaması
Boluspor, iç transferde Mustafa Durak ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı. İmza töreninin ardından Boluspor Kulübü Başkanı Necip Çarıkcı, açıklamalarda bulundu. Çarıkcı, birçok konuya açıklık getirdi.

Transfer döneminin zor geçtiğini ifade eden Çarıkcı, “Poepon, 2 yıldan bu yana bizde. Bu ligde de Poepon geçen sene 22 gol attı, bu sene de 16 gol attı. Çok sevdiğimiz bir oyuncu. Oda Bolu’yu çok seviyor. Kendisi ligden de bir haber bekliyor. Oda profesyonel oyuncu. Şuanda tatile gitti. Bu haftada Hollanda’ya geldi. Poepon ile ilgili bizim aksi bir düşüncemiz yok” dedi.

“Poepon artık Bolulu oldu”

Sözleşmesi sona eren ve takımda kalıp kalmayacağı belli olmayan Poepon, çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığının altını çizen Çarıkcı; “Poepon, 2 yıldan bu yana bizde. Bu ligde de Poepon geçen sene 22 gol attı, bu sene de 16 gol attı. Çok sevdiğimiz bir oyuncu. Oda Bolu’yu çok seviyor. Kendisi ligden de bir haber bekliyor. Oda profesyonel oyuncu. Şuanda tatile gitti. Bu haftada Hollanda’ya geldi. Poepon ile ilgili bizim aksi bir düşüncemiz yok. Onu biz çok seviyoruz, o da bizi çok seviyor. Sadece kendisi teklif bekliyor. Poepon’a bizim kapımız açık. Yine görüşeceğiz. Poepon’u dışarıda Boluspor istemiyor gibi haberleri okuyorum bazen. Bu doğru değil. Poepon artık Bolulu oldu. Bir sıkıntı yok. Oyuncuya da süper ligden bir teklif gelirse, biz gurur duyarız. İnşallah oda bu hafta netleşebilir. Önümüzde şuanda 25 gün var daha. Transfer daha başlamadı. Yavaş yavaş kalması gereken oyuncularla görüşüyoruz” şeklinde konuştu.

“Çok para isteyip de oyuncunun önünü kesecek başkan değilim”

Cengiz Umut Meraş’a süper ligden taliplerin olduğunu ve değerini bulan her oyuncunun takımdan ayrılabileceğini sözlerine ekleyen Başkan Çarıkcı; “Umut Meraş, Bolu’ya geldi. Onu da isteyen kulüpler var. Umut’ta bizim çocuğumuz. Nasıl Erdem’i, Ferhat’ı gönderdik. İnşallah Umut’a da teklifler var bekliyoruz. Göztepe, Malatya, Kasımpaşa isteyen takımlar. Ona göre de eğer anlaşırsak Umut’un önünü açarız. Çok para isteyip de oyuncunun önünü kesecek başkan değilim. Keşke bütün oyuncularımız Avrupa’da oynasa büyük takımlarda oynasa. Ama bir değeri vardır. Boluspor bu ligin en düzgün takımlarından birisidir. Bu liglerde en iyi takım Boluspor’dur. Herkes bize gelmek istiyor. Oyuncuların bir değeri vardır. Umut ile bunu konuştum. Umut bizim oyuncumuz. Seneye olur. Bu anlamda bekliyoruz. Transfer pazarı çok zor geçiyor. Onun içinde Umut ile ilgili de hayırlı bir haber gelir anlaşır” dedi.   

“Bütçe anlamında daha dikkatli olmamız lazım”

Transfer döneminde çok dikkatli davranmaları gerektiğini sözlerine ekleyen Çarıkcı; “Bolu çok zengin bir şehir değil. Bolu’nun ekonomik yapısı belli. Zaten siyaset hiç olmadı. 2 yıldan beri Play-Off’larda Boluspor üst ligi zorluyor. Baktığınız zaman çok büyük şehir takımları çok büyük paralar harcamasına rağmen bu başarı olmuyor. Başarının sebebi para demek. Erzurum Büyükşehir Belediyespor ile nasıl baş edeceksiniz, Antep ile nasıl baş edeceksiniz. Şuanda Erzurum Büyükşehir Belediyespor başkan bulamıyor, Denizlispor kulübü başkan bulamıyor, Samsunspor’un öyle. Çoğu kulüpler, hepimiz mali sıkıntı içindeyiz. Toplam gelir, 11 milyon Türk Lirası. Bu ligde 11 milyonluk bir gelir var. Bizim rekabet gücümüz bu kadar. Biz devletten para istemiyoruz. Devlet bir yasa çıkarsın. Türkiye’deki hangi kulüp başkanı kulübü borçlandırmışsa, futbolcuya borcu varsa, antrenöre borcu varsa bu parayı başkan ödesin. Maalesef bu yasayı çıkarmıyorlar. Bu sefer ne oluyor. Düzgün kulüpler ile düzgün olmayan kulüpler arasında fiyat uçurumu oluyor. Futbolcu, daha yüksek bir rakama gidiyor ama parasını alamıyor. Bu yasa çıktığı zaman kulüp başkanları çok daha iyi pazarlık yapar. Çok daha iyi kulübün hesabını yapar. Bolu halkı da hedef bekliyor. Nasıl olacak. Bizim bütçe anlamında daha dikkatli olmamız lazım” şeklinde konuştu.

“Altyapı Sait hocaya bağladık”

Alt yapının tamamının Boluspor teknik direktörü Sait Karafırtınalar’a bağlandığını ve tüm kararları Karafırtınalar ve ekibinin vereceğini aktaran Çarıkcı; “Bu sene Umut Meraş varsa, seneye bizim 5 oyuncu çıkarmamız lazım. Onun içinde Sait hocamdan bu sene bunu rica ettim. Hocam Bolu’da. Bolu’ya gelme sebebi altyapıya gelip bütün hocalarla görüşme yapacak. Altyapı da komple hangi hoca nerede çalışacak, kim nerede çalışacak, belki yollar ayrılacak. Bunların planını Sait hoca ve ekibi yapacak. Maalesef, A takıma oyuncu alamayacağız. Seneye de bunu çözmemiz gerekiyor. Onun içinde altyapı Sait hocaya bağladık. Şu anda da A takıma en az 4 tane genç oyuncumuz var. Bunların yerine bu sene Hayrullah var. Kaleci Gökhan var.” dedi.

“Kimse bizden Andre Santos transferi beklemesin”

Şu anki durumda Andre Santos gibi yıldız oyuncuları takıma kazandıramayacaklarının altını çizen Çarıkcı; “Kimse bizden Andre Santos transferi beklemesin. Artık bu iş, bütçe oldu, ekonomi oldu. Ancak bu sene Boluspor yine bu ligin en iyi takımı olacak. Piyasadaki ekonomik kriz kulüpleri zaten vuracak. Başkan yok, kulüplerin transfer yasağı var. Herkes para derdine düşmüş. Bizde çok sıkıntıya girmeden transferimizi yapıp, geleceğin Boluspor’u organize edecek. Kimse ümitsizliği kapılmasın. Boluspor bu ligi zorlayacak takımlardan bir tanesidir. Çünkü bizim bir omurgamız var. 2 tane stoper alacağız. 1 tane santrfor alacağız. Aslında takım iyi düzeyde. Geçen seneki kadroyu bozmuyoruz” dedi

 

Etiketler: