Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Fatih Metin'den 1500 kişiye iş müjdesi

Fatih Metin'den 1500 kişiye iş müjdesi
Bolu Organize Sanayi Bölgesine balistik alanında dünyadaki ilk entegre tesisinin kurulacağı müjdesini veren Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, bin 500 kişinin çalışacağı fabrikanın temelinin önümüzdeki günlerde atılacağını söyledi.

Bolu Halkının AK Parti'ye ve Recep Tayyip Erdoğan'a sonuna kadar güvendiğini belirten Metin, 24 Haziran'da da bu güvenin yansımasını sandıklarda görüleceğini iddia etti.

Son dönemlerde muhalefet ekonomik veriler üzerinden Halkın kafasını karıştırmak için hamleler yaptığına dikkat çeken Metin, Türkiye'nin üretime, yatırıma devam ettiğini ifade etti.

Muhalefetin bu söylemlerinin karşılıksız kaldığının kanıtını Bolululara bir müjde ile vermek isteyen Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin; "Bu koparılmaya çalışılan yaygaranın boş olduğunun en güzel kanıtı da önümüzdeki dönemde mevcut Organize Sanayi Bölgesinde hayata geçecek olan yatırımlar olacaktır. Dünyada ilk defa balistik alanında tek olan bir büyük entegre tesisi Bolu Organize Sanayide yatırıma başlayacak. Alt yapı hazırlıkları bitti. Bundan sonra 1500 kişinin çalıştığı ve dünyada alanında tek olan bir fabrikanın yakında temellerini atacağız. Bolululara bu konuda müjdeyi vermiş olayım. Bu yaratılmaya çalışılan olumsuz havanın aksine; bu Türkiye'nin 16 yıldır yatırım ve üretime devam ettiği gibi bundan so0nra da devam edeceğini gösteriyor. 2002 yılında Bolu'da mevcut istihdam sayısı 22 bin iken bugün 60 binlere varan bir sigortalı sayısına ulaşmış durumdayız. İşletme sayımız, fabrikalarımız arttı. Bolu'daki katma değer ve üretim arttı. Bu sayede de  şuan 500 milyon dolarları bulan bir ihracatı Bolu'dan yapabiliyoruz" dedi.

İlçelerde de yatırımların devam ettiğinin ve 2002 yılında AK Parti iktidarlarıyla birlikte Bolu'nun ilçelerinde de yatırımların ve istihdamın arttığını belirten Metin, Gerede Organize Sanayisine yatırım için önemli taleplerin olduğunu bildirdi. Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin; "Sadece Bolu Organize Sanayimize değil, ilçelerimizden Gerede'deki Organize Sanayiye de yatırımlar devam etmektedir. Gerede Organize Sanayi Bölgesine yatırım yapabilmek için yeni yatırım teklifleri gelmeye başladı. Gerede'de 2002 yılında 4 olan fabrika sayısı, bugün 15'e ulaşmış durumdadır. Mevcut deri sanayimizdeki tabakhanelerin tamamını da yeni modern bir deri organize sanayisine taşıyarak, oradaki üretim ve istihdamı da yeni dönemde arttıracağız. Bolu yatırıma ve üretime devam ediyor. Vatandaşlarımızın desteğiyle bu daha da devam edecek. Şimdiden Bolu'muza hayırlı, uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

 

Etiketler: