Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“EMEKLİLER AK PARTİ DİYOR”

“EMEKLİLER AK PARTİ DİYOR”
AK Parti Bolu Milletvekili Adayı Arzu Aydın, AK Parti Hükümetinin 12 milyona yakın emeklinin refah seviyesini yükseltmek için tüm olanakları seferber ettiğini söyledi. Aydın, Emeklilerin yaşam standartlarını yükseltmek için 24 Haziran seçim bildirisinde intibak düzenlemeleri, promosyon ödemeleri, destek priminin kaldırılması ve en son bayram ikramiyesi ile geliri artan emeklilere ilişkin bir çok vaat olduğunu belirtti.


AK Parti Bolu Milletvekili Adayı Arzu Aydın, bunun olumlu yansımasını da Bolu'da vatandaşlardan aldıklarını söyledi.

Bolu Pazarı olması nedeniyle Gölyüzü, İhsaniye ve Karamanlı Mahallesinde bulunan vatandaşlarla bir araya geldiğini ve özellikle emekli vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştığını söyleyen Aydın; "Bugün Bolu Pazarı ve köylerimizden, çevre ilçelerimizden gelen vatandaşlarımızla da sohbet etme fırsatı bulduk. Sonuçta buralar bizim büyüdüğümüz, sokaklarında annemizle alışveriş yaptığımız yerler. Pazarı gezerken özellikle emekli vatandaşlarımız; AK Parti Hükümetimizin Kurban ve Ramazan Bayramı öncesi bin lira ikramiye verme kararı için duydukları memnuniyeti ifade ediyorlar. AK Parti iktidarı öncesi 257 lira olan en düşük emekli maaşı bugün itibariyle 5 kat artarak 1557 liraya kadar çıkmıştır. Ev kadınlarına erken emeklilik düzenlemeleri yapılacak. Engelli kamu memurları için kolay emeklilik imkânları sağlanacak. Emeklilerin refah düzeyleri desteklenmeye devam edecek. Bu kapsamda yılda iki kez bin TL emekli ikramiyesi veriliyor. Emekli olduktan sonra ticari faaliyette bulunan emeklilerin prim borçları siliniyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun e-devlet kapsamında sunduğu uygulamaların sayısı artırılacak. Emeklilik döneminde ikinci bir gelir elde edilmesini sağlamaya yönelik tamamlayıcı emeklilik programları desteklenecek. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Politika belgesi hazırlanacak" dedi.

"4 Milyon emekliye iş fırsatı"

Emekliye yönelik yapılan düzenlemelerin devam etmesi için AK Parti iktidarının 24 Haziran'da sandıktan güçlü bir şekilde çıkması gerektiğini belirten AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın; "Emekli aylığı bağlama süreleri kısaldı. Daha önce 3 ayı geçen aylık bağlama süreleri, 20 günün altına düşürülerek emeklilerin tek gelir kaynağı olan aylıklarını elde etmemelerinden kaynaklı mağduriyet önlendi. Bugüne kadar 266 lira alan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar 500 lira alacak. Üstelik 3 aylık birden hesaplarına yatırılacak. Böylece 1000 lira ikramiye ile birlikte hesaplarına 2 bin 500 lira yatırılacak. AK Parti ekonomi yönetimince hazırlanan rapora göre, bahar paketi ile 4 milyon emekli evden çıkacak, iş gücü piyasasına katılacak, kendi işyerini açıp istihdam yaratabilecek. Bugün sayısı 4 milyonun üzerinde olan iş gücüne katılmayan emeklilerin birçoğu bu uygulama ile yeni iş yeri kurma planlarını harekete geçirebilecek" diye konuştu.

Etiketler: