Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

CHP'LİLER PAZARDA ESNAFLA BULUŞTU

CHP'LİLER PAZARDA ESNAFLA BULUŞTU
CHP, 24 Haziran seçimleri kapsamında esnaf ve vatandaş ziyaretlerine devam etti. Pazaryerini ziyaret eden CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP Bolu 2’inci sıra Milletvekili adayı Özer Özcan köylü pazarında vatandaşlara seslendi.


CHP’nin seçim çalışmalarına, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP Bolu 2’inci sıra Milletvekili adayı Özer Özcan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, Kadın Kolları ve partililer katıldı.

24 Haziran’da yapılacak olan milletvekili seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çalışmalarına hız veren Cumhuriyet Halk Partisi, tüm teşkilat mensupları ile sahada çalışmalarına devam etti.

Pazar yerine giden CHP’liler burada vatandaşlar ve esnaflarla bir araya geldiler. 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde destek istediler.

“BU SEFER BİR DEĞİŞİKLİK YAPALIM”

Yapılan seçim çalışmaları ve seçim süreci ile ilgili Köylü Pazarında açıklamada bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan; “Bu sefer bir değişiklik yapalım. Köylü pazarına ben yıllardır gelip gidiyorum. Sohbet ediyoruz çoğunuzun evine de gelmiş biriyim. Hep bana dert yanıyorsunuz; “Damdaki hayvan para etmiyor”, “Süt para etmiyor”, “Mazot dünyanın en pahalı mazotu” ben bu şartlarda gübrenin, yemin fiyatı belli tarlayı nasıl süreyim, nasıl para kazanayım? İşte komşular olmuyor bakın, oyu yıllardır AK Parti sizden alıyor, yemi sizden yiyor, yumurtayı zengine yumurtluyor. Bu hükümetin zengine faydası var. Gelin bunları değiştirelim. Size şu garantiyi vereceğiz. Tarlanıza ne ekeceğinize biz karara vereceğiz. Diyeceğiz ki; patates ise patates ek bunu ne kadar maliyetin var? Siz bunu 30TL’den almaya hazırız diye baştan sana söyleyeceğiz 1 sene önce. Artık dışardan angus getirmeyeceğiz senin hayvanın para etsin diye. Tayyip Erdoğan yoruldu, köylünün yararına çalışmadı” diye konuştu.

“KÖYLÜMÜZ HALİNDEN MEMNUN DEĞİL”

Özcan Köylünün halinden memnun olmadığa dikkat çekerek;  “Halkın içinden hiç çıkmadık bir. Sağolsunlar ara sıra serzenişte bulunanalar var ama seçim harici dönemde yine en çok sen geldin Tanju Bey diyorlar. Köylü pazarındayız köylümüz halinden memnun değil bence kararını vermiş. Şunu farketmişler yıllardır söylerim yaşlı bir teyze söylemişti; “Oğlum ben bundan sonra AK Partiye oy vermeyeceğim çünkü yemi bunlar bizden yiyor yumurtayı zengine yumurtluyor faydaları onlara oluyor” demişti. Ben bunu hep anlatıyordum bu sefer daha iyi anlatmışız veya yaşananlardan dolayı köylümüz daha iyi anlamış” dedi.

16 YILLIK TAYYİP ERDOĞAN MI DEĞİŞMEYECEK?

Tanju Özcan,  bu yılın değişim yılı olduğuna da vurgu yaparak, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce için oy istedi. Özcan; “AK Partiyi değiştirmeye karar vermişler. Birde 2018 değişim yılı. Galatasaray başkanı değişti, 20 yıllık Fenerbahçe başkanı değişti 16 yıllık Tayyip Erdoğan mı değişmeyecek? Şimdi “Cumhur’un başkanı Erdoğan’da elinde çiçek 24 Hazirandan sonra yeni Cumhurbaşkanını kapıda karşılayacak” şeklinde konuştu.

“HALKIMIZ MUTLU, UMUTLU DEĞİL VE KÜSKÜN”

Esnafa kendisini tanıtan Cumhuriyet Halk Partisi Bolu 2’inci sıra Milletvekili adayı Özer Özcan köylünün durumunu sordu ve esnaf ile yaptığı sohbette 24 Haziran seçimleri için görüş alışverişinde bulundu. Özcan; “Köylülerimizin bir kısmı yaylalarda, bir kısmı tarlalarda, bir kısmı hayvanlarının peşinde ürettiklerini ürünleri satıp gelire çevirebilmek için de bu pazarla onlarla karşılaştık. Bu pazarda gördüğümüz halkımız mutlu değil, umutlu değil ve küskün. Böyle bir zamanda mübarek ramazan ayına sıkıştırılmış bir seçimde biz de hızlı bir şekilde çalışmaya mecburuz. Bu sıkışıklıkta medet umup iktidarını kurtaracağını zannedenler yanılacaklar. Fenerbahçe’deki değişim gibi asık surata, azarlamaya güler yüz, müşfik davranış, huzur galip çıkacak” açıklamasında bulundu.

“MİLLETİN DEĞİŞTİRME BEKLENTİSİ VAR”

Esnaf ile sohbet ederek pazarın durumunu değerlendiren Özcan; “Milletin değiştirme beklentisi var. Halkımıza o güzel çalışan insanlara dediğimiz; inek güney Amerika’dan geliyor, saman Bulgaristan’dan ne süt milli oluyor ne ayran milli oluyor. Böyle millîlik olmaz. Yorgunluktan tezgahının başında uyuya kalan kadınlar gördüm. Ürününü satamadığı için üzgün insanlar gördüm. Ama bu memleket içerisinde saltanat ile işini uydurmuş bir sürü de insan var. Artık bu değişmeli. Çünkü halkın iki önemli gücü var: ‘Hak’ ve ‘ Halk’. Hak’tan hukuk doğuyor, hukuku çizdiler. Yasama, yürütme, yargı tamamen tekele girdi. Halkın iktidarı tamamen değişti. Direk bilme gücü elinden alınıyor. Egemenlik kayıtsız şartsız bu necip milletindir. Bu necip millet 24 Haziranda bu dersi mutlaka verecektir onu umuyorum.  Bütün ricam gücünüzü elinizden bir aileye kendini padişah sanan bir kişiye vermeyiniz. O gücü kullanın. Bolu halkı bunu anladı. Gelir kaynaklarını onlara bırakmayacaklar, yaylalarımızı talan ettirmeyecekler. 41-42 tane Bolu köylüsü Sarılan’dan vazgeçmeyecek. Sonuçta kendi değerlerimizle mutlu olacağız. Turizmimizi kendimiz yapacağız.” ifadelerini kullandı.  

Etiketler: