Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU’YA 12 MİLYARLIK YATIRIM

BOLU’YA 12 MİLYARLIK YATIRIM

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Bolu Kent Meydanı’nda partisince düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etmek için Bolu’ya geldi. Yıldırım, miting için geldiği Bolu’da ‘Büyük Sanayi Sitesi’nin de temel atma törenini gerçekleştirdi.

Mitinge, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Belediye Başkanı Alaattin Yılmaz ile milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

Ankara'dan Bolu'ya helikopterle gelen Başbakan Binali Yıldırım, Valilik ziyaretinin ardından yürüyerek, Kent Meydanı'na geçti.

Meydandaki bir binaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının ve "Yarın elbet bizim, elbet bizimdir, gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir." dizelerinin yer aldığı pankart asıldı.

Ellerindeki Türk bayrakları ve AK Parti flamalarıyla alanı dolduran vatandaşlar, Başbakan Yıldırım'ın konuşmasını alandaki dev ekrandan da izledi. Kıbrıs gazileri de mitingi, kendileri için ayrılan yerden takip etti.

Başbakan Yıldırım, AK Parti'nin seçim kampanyası şarkılarının da seslendirildiği mitingde, partisinin Bolu milletvekili adaylarını tanıttı.

Başbakan Yıldırım, partisince Bolu Kent Meydanı'nda düzenlenen mitinginde konuşmasına, vatandaşların ramazan ayını kutlayarak başladı.

Bolu'ya olan muhabbetlerinin farklı olduğunu belirten Yıldırım; "Biz ne zaman Bolu'ya gelsek, büyük Türkiye davasına inanmış fedakar vatandaşlarımızı, yiğit Boluluları görüyoruz. Sevginiz, ahde vefanız için sizlere yürekten teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Türkiye'nin son yıllardaki yükselişine milletle beraber imza attıklarını, Türkiye'yi 3 kat büyüttüklerini anlatan Yıldırım, 24 Haziran'da yeni bir seçime gidildiğini, 24 Haziran seçimlerinin diğerlerinden farklı olduğunu, Türkiye'de ilk kez sistem değişikliğinin, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin oylanacağına işaret etti.

Yıldırım, "Bu, Türkiye'de 94 yıllık demokrasi tarihimizdeki en büyük değişiklik. Parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiyoruz." dedi.

"Bütün adayların tek bir ortak yanı var"

Adayların meydanlarda birçok vaatlerde bulunduğunu anlatan Yıldırım; "Abartılı bir şekilde de vaatler veriyorlar ama herkesin, bütün adayların tek bir ortak yanı var, ne diyorlar? 'Recep Tayyip Erdoğan'ı indireceğiz' diyorlar." ifadesini kullandı.

Alandakilere, "Milletin adamı, Türkiye sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkacak mısınız? 24 Haziran'da milletin adamını yeniden Cumhurbaşkanı seçmeye var mısınız?" diye soran Yıldırım'a, vatandaşlar "evet" karşılığı verdi.

Başbakan Yıldırım, "Yeni dönemde Cumhurbaşkanlığı kadar Meclis de önemli, Meclisi de ihmal etmeyeceğiz. Güçlü Meclis olursa güçlü hükümet olur, güçlü hükümet olursa güçlü Türkiye olur." dedi.

Bu sırada alandaki bazı vatandaşların tekbir getirmesi üzerine Yıldırım, "Afrin Harekatı bitti, Fırat Kalkanı bitti. Yeni bir cenge gitmiyoruz." ifadesini kullandı.

"Sandıkta herkes boyunun ölçüsünü alacak"

Türkiye'nin 21 gün sonra sandığa gideceğine değinen Başbakan Yıldırım, "Saçımız ak mı, kara mı önümüze düşecek. Sandıkta herkes boyunun ölçüsünü alacak. Bolu, hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadı. Bolu, 12 seçimde de AK Parti'yi, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan'ı yalnız bırakmadı, arkasında oldu. Sağ olun, var olun." diye konuştu.

"Güçlü Meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye" sloganıyla hareket ettiklerini vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bu hedefler doğrultusunda cumhurbaşkanımız bir yandan biz bir yandan memleketimizi karış karış dolanıyoruz. Üç büyük hedefimiz var; ilk hedefimiz Meclisi daha güçlü hale getirmek. İkinci hedefimiz, milletin adamını en yüksek oyla seçmek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni başlatmak. Üçüncü hedefimiz, Türkiye'yi daha da büyütmek, daha güçlü hale getirmek. Meclis çoğunluğu sağlayan AK Parti kadrolarıyla Türkiye, 2023 hedeflerine doğru güvenle istikrarla yol almaya devam edecek. Uyumdan istikrar çıkacak, güçlü Türkiye güneş gibi doğacak."

"Bolu 2023 hedeflerine kararlılıkla yürümek için 'evet' demeye hazır mı? Geleceğe fethetmeye hazır mısınız? İstikrar için var mısınız? Kalkınma ve büyük hedeflere hazır mısınız?" sorularını yönelten ve alandaki vatandaşlardan "evet" karşılığını alan Yıldırım, "O zaman vakit AK Parti vakti, vakit Bolu vakti. Durmak yok, yola devam." dedi.

"Ağız birliği etmişler"

Muhalefetin yürüttüğü seçim stratejisine ilişkin eleştirilerde bulunan Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

"Ne diyorlar, 'Tayyip Erdoğan'ı indirelim de gerisi mühim değil.' Söz birliği, ağız birliği etmişler. Peki Bolu'dan soruyorum, Türkiye'yi 2002 krizinden, kaosundan çıkarıp 2018'e, aydınlık günlere taşıdığı için mi indirmek istiyorsun? Ülkenin IMF'ye borcunu kapattığı için mi indirmek istiyorsun? Türkiye'yi 3,5 kat büyüttüğü için mi indirmek istiyorsun? İhracatı 4,5 kat artırdığı için mi indirmek istiyorsun? Dünyada yapılan 10 büyük projeden 6'sını, Yavuz Sultan Selim, Osmangazi Köprüsü, Bolu Tüneli, Marmaray, hızlı treni, dünyanın en büyük havalimanını yaptığı için mi Recep Tayyip Erdoğan'ı indirmek istiyorsun?

Devletle milleti barıştırdığı, 81 milyonu kardeş yaptığı, darbecilere, hainlere göğsünü siper ettiği, demokrasiye milletiyle Bolu ile sahip çıktığı için mi indirmek istiyorsun? Mazlumların sesi, zalimlerin korkulu rüyası olduğu için mi indirmek istiyorsun? Onların hazmedemediği şey, 16 yıllık bu başarı tablosudur, bu tarihi değişimdir. Recep Tayyip Erdoğan'ı, millet iradesini iktidara taşıdığı, darbecilerin, vesayetçilerin düzeni bozulduğu için istemiyorlar. Recep Tayyip Erdoğan'ı kendi menfaat siyasetine alet edemedikleri, teslim alamadıkları için indirmek istiyorlar. Bu milletin siyasete yeniden güven duymasını sağlayan AK Parti'yi bunun için hazmedemiyorlar."

“Dillerinde 'yapmak' kelimesi yok”

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, muhalefetin cumhurbaşkanı adaylarını eleştirerek; "Dillerinde 'yapmak' kelimesi yok. Sürekli, 'yıkacağız, durduracağız, kapatacağız.' 'Yerli otomobili yapmayacağız, ithal etmeye devam edeceğiz, hızlı trene ne gerek var? Hızlı tren göçü arttırıyor." diyorlar. 'Yol, tünel, köprü yapmak marifet mi?' diyorlar. Peki kardeşimi bir dikili ağacınız var mı? Varsa bir marifetiniz onu söyleyin." dedi.

Başbakan Yıldırım, partisince Bolu Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingde, AK Parti'nin 16 yıldır milletle arasına kimseyi sokmadığını, kurduğu gönül bağına kimsenin zarar veremediğini, AK Parti'nin milletin partisi olduğunu, istikametlerini Pensilvanya'nın ve Kandil'in değil, milletin belirlediğini ifade etti.

Siyaseti yalnızca millet için yaptıklarını belirten Yıldırım, milletin hislerine, beklentilerine yabancı olanların AK Parti'yi anlayamayacağını kaydetti.

Başbakan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şimdi ne diyorlar? 'Kazanırsak eski düzene geri döneceğiz.' Eski düzen ne? Eski düzende vesayet var, kriz var, darbe var, yoksulluk var, her şey var, sefalet var. İstikrardan, büyümeden, kalkınmadan, bu milletin yüzünü güldüren başarılardan niye rahatsız oluyorsunuz? Dillerinde 'yapmak' kelimesi yok. Sürekli, 'yıkacağız, durduracağız, kapatacağız.' 'Yerli otomobili yapmayacağız, ithal etmeye devam edeceğiz, hızlı trene ne gerek var, hızlı tren göçü arttırıyor." diyorlar. 'Yol, tünel, köprü yapmak marifet mi?' diyorlar. Peki kardeşimi bir dikili ağacınız var mı? Varsa bir marifetiniz onu söyleyin. Bu ülkeye çaktığınız bir çivi mi var?"

"Ne idiği belli olmayan bir adamın telefonuna göre iş yapıyorsun"

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin "Feto'yu doğru dürüst istemediniz." iddiasında bulunduğunu aktaran Yıldırım, "Kardeşim, bu ülkenin hükümetlerine, kurumlarına güvenmiyorsun. Ne idiği belli olmayan bir adamın telefonuna göre iş yapıyorsun. Adalet Bakanlığı davet etti, 'Gel bak.' Amerika'ya Feto'nun iadesi için 85 tane klasör gönderildi. Gel incele de ona göre konuş. Ülkesine, milletine, kurumlarına güvenmeyenlere bu millet, bu emaneti teslim eder mi? Etmez." değerlendirmesini yaptı.

Bolu'ya 12 milyar liralık yatırım

Bolu'ya yapılan yatırımlara ilişkin de bilgi veren Başbakan Binali Yıldırım, Bolu'ya 16 yılda 12 milyar liralık yatırım gerçekleştirdiklerini, son 16 yılda kentte 5 hastane, 116 kilometre bölünmüş yol, 770 derslik, 5 bin konut yapımını tamamladıklarını aktardı.

Yurt kapasitesini bin 600'den 10 bin 500'e çıkardıklarını, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne Hukuk Fakültesi kuracaklarını anlatan Yıldırım, 2009'da Bolu Teknoloji Geliştirme Bölgesi'ni kurduklarını, 75 yataklı Gerede Devlet Hastanesi'ni de inşa ettiklerini, kentte 2002'de 5 olan ambulans sayısını 43'e çıkardıklarını bildirdi.

“Sağlıkta büyük dönüşümü gerçekleştirdik”

Sağlık alanında büyük bir dönüşüm gerçekleştirdiklerini vurgulayan Yıldırım, Türkiye'de herkesin sağlık hizmeti alabildiğine işaret etti. Yıldırım; “Sağlıkta büyük dönüşümü gerçekleştirdik. Amerika’da bile 50 milyon kişi sağlık güvencesinden mahrum. Eczanede, hastanede kuyrukları gençler bilmez. İlaç almak için gece yarısından sıraya girdiğimiz günleri 2000’den sonra doğan çocuklar bilmez. Türkiye’yi geriye götürmeye hiç kimsenin gücü yetmez” şeklinde konuştu.

“Yolları böleriz ama Türkiye’yi böldürtmeyiz”

Bolu Dağı Tüneli'nin yapımına 1990'da başlandığını, tüneli de AK Parti'nin tamamladığını anımsatan Yıldırım; “Bolu Dağı Tüneli 1990’da başladı. Deprem oldu, depremde o dönemin hükümeti Bolu Dağı Tünelinin altında kaldı. 2 gün sonra haberleri oldu. Geldik Bolu Tünelini biz tamamladık. Yüzde 60’ını bitirdik hizmete aldık. 1999 depreminin yaralarını yine biz sardık. Bölünmüş yollarla Bolu’yu Zonguldak, Karabük’e bağladık. Yolları böleriz ama Türkiye’yi böldürtmeyiz.

“Mudurnu yolu 10'uncu ayda bitecek”

Mudurnu yolu biraz gecikti, 10'uncu ayda bitecek, gelirken konuştuk. Kıbrıscık yolunun kalan kısmını hızlandırıyoruz, bu yılsonunda büyük oranda tamamlanacak” açıklamasında bulundu.

“Tekke Barajı ile içme suyu sağlayacak”

Yedigöller Bölgesi'nin en önemli sorunlarından biri olan yolları yaparak turizmin gelişmesine katkı sağladıklarını belirten Başbakan Yıldırım, inşaatı hızla devam eden Tekke Barajı'nın tamamlanmasıyla 155 bin dönüm araziyi su, bolluk ve bereketle buluşturacaklarını, bu barajın ayrıca Gerede, Dörtdivan, Yeniçağa ilçelerine de içme suyu sağlayacağını kaydetti.

Bolu çevre yolu inşaatının birinci kısmının yapıldığını, ikinci kısmının da yapımına başlanacağını aktaran Yıldırım, orman köylüsünün de yanında olduklarını, Bolu'da 2002'ye göre ormanlık alanın yüzde 58'den yüzde 65'e çıktığını bildirdi.

“8 milyar ilave gelir sağlayacağız”

Başbakan Yıldırım, "Bolu'nun orman varlığı güzelliğine güzellik kattık. 16 yılda yaptığımız doğrudan desteklerle Türkiye genelinde orman köylüsüne 14,5 milyar liralık kaynak aktardık. Bolu köylüsü de bundan nasibini aldı, 600 milyonluk destek verdik. 2018, 2019 yıllarında orman köylüsüne desteklerimiz devam edecek." diye konuştu.

Yıldırım, 5 bin köy için 5 bin gelir getirici orman projesini hayata geçirdiklerini anımsatarak, "Ormancılık faaliyetleriyle önümüzdeki dönemde köylülerimize Türkiye genelinde 8 milyar ilave gelir sağlayacağız." dedi.

Ülkede ormanlardan elde edilen kekik, adaçayı, keçi boynuzu gibi ürünlerden 507 milyon dolar kaynak sağlandığını, ihracat yapıldığını belirten Yıldırım, yaylalardaki elektrik problemi sorununu da imar barışıyla çözdüklerini vurguladı.

Yıldırım, ilçelere de doğalgaz getireceklerini Dörtdivan ve Yeniçağa için doğalgaz çalışmalarının devam ettiğini, diğer ilçelere de zaman içerisinde doğalgazın ulaşacağını kaydetti.

“Onlar vaat ediyorlar”

Hizmetlerin yeni dönemde artarak devam edeceğini belirten Başbakan Yıldırım, "Onlar vadediyorlar. Şöyle kavanozun dışından balı gösteriyorlar. 'Bakın bu kavanoz içindeki bal çok tatlı, çok faydalı' diyorlar. Ama AK Parti balı önce veriyor, tadına bakıyorsunuz. Ondan sonra karar veriyorsunuz. AK Parti'nin yaptıkları, yapacaklarının teminatıdır. AK Parti'yi anlamak istiyorsan 16 yıla bak, yollara bak, hastanelere bak, köprülere bak, havalimanlarına bak, tarımdaki ve sanayideki gelişmeye bak." değerlendirmesini yaptı. 

Bolu'nun hem halk oylaması hem cumhurbaşkanlığı hem de 1 Kasım seçimlerinde yüzde 62'nin üzerinde AK Parti'ye destek vererek, "Durmak yok, yola devam" dediğini aktaran Başbakan Yıldırım, "Eminim 24 Haziran'da da yine 'Durmak yok, yola devam' diyecek." ifadesini kullandı.

Son olarak Başbakan Binali Yıldırım, miting için geldiği Bolu’da “Büyük Sanayi Sitesi”nin temel atma törenini gerçekleştirdi.

Etiketler: