Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Boluspor camiasına mesaj gönderdi

Boluspor camiasına mesaj gönderdi
Alman futbolunun en değerli Türk Teknik direktörlerinden merdivenleri tek tek çıkan Boluspor’un eski oyuncularından Fortuna Düsseldorf II’yi uzun yıllar çalıştıran Taşkın Aksoy uzun bir aranın ardından Bolu’ya gelerek dostları ve Boluspor ile hasret giderdi. Kendisi ile Türk Futbolu ve Alman futbolunun yanı sıra Boluspor’u konuştuk çarpıcı cevaplar aldık.

Boluspor’un eski futbolcusu Taşkın Aksoy ile yaptığımız röportajdan satır başları şöyle:

“Boluspor’u her zaman takip ediyoruz”

“Bolu’ya geldiğimde çok çok güzel anılar aklıma geldi. Burada güzel günler geçirdik. Zor bir dönemdi. Şimdiki gibi mükemmel bir tesisimiz yoktu. Saha problemleri vardı. Yinede arkadaşlık güzeldi. Bugünde birçok arkadaşı gördüm mutlu oldum. Buraya geldiğime değdi. Boluspor’u her zaman uzaktan da olsa takip ediyoruz.”

“Benim kaldığım 2 sezonda ligde kalmayı başardık”

“Bolu’da 5 arkadaşımızla güzel bir dönem geçirdik. Zorluklarla yaşadık ama güzelliklerde oldu. Gayette başarılıydık. Her zaman ilk düşecek takım Boluspor olarak gösteriliyordu. Benim kaldığım 2 sezonda biz ligde kalmayı başardık. Güzel günlerimiz geçti. Almanya’dan gelmek bizim bir avantajımızdı bazen dezavantaj oluyordu. Burada zorluklar içinde mücadele ettik. Güzel dostluklar edindik. Benim için en önemli şey başarılı olarak geriye döndük.”

“Türkiye’de alt yapıya gerektiği kadar önem verilmiyor”

“Türk futbolunu çok takip ediyoruz. Almanya’dan olsun, televizyondan olsun, basından olsun, arkadaşlardan olsun. Türk futbolu müthiş bir gelişme kaybetti. Tesisleşme olsun, alt yapı olsun, stadyumlar olsun hepsi mükemmel. Yine de eski hastalıklar devam ediyor. Bu biraz daha alt yapı çalışmaları. Maalesef Türkiye’de o kadar çok alt yapıya gerektiği kadar önem verilmiyor. O yüzden de belli bir istikrar yakalanmıyor. Bunun için 10 senede bir Avrupa şampiyonalarına, Dünya şampiyonalarına gidiyoruz. Ondan sonra iyi ve yetenekli nesil elde ediyoruz ama istikrarlı değil. Ne zaman Türk futbolu, Türkiye Futbol Federasyonu, Türk Kulüpleri altyapıya önem verirse o zaman istikrar yerine gelir.”

“Türkiye Federasyonu için her zaman çalışmak isterim”

“Uzun yıllar Almanya Futbol Federasyonu için çalıştım. Dış ülkelere gittim. Afrika, Azerbaycan’a gittim, Asya ülkelerine gittim. Orada A lisans, B ve C lisansları verdik. Futbol federasyonu için. Türkiye Federasyonu için her zaman çalışmak isterim. Eğer teklif gelse, bir ihtiyaç varsa geliriz. Belki tanımıyorlar, belki bilmiyorlar. Tanıtılması gerekiyor. Bu Türkiye Federasyonunun vereceği karar saygı duymak lazım.”

“Erkenden bu altyapıyı yapmamız gerekiyor”

“Türkiye Federasyonuna ait Almanya’da bir temsilciliği vardı. Onu yine açması lazım kesinlikle. Çünkü böyle birçok yetenek elden gidiyor. Onları da anlamak lazım. Bugünkü nesil 3.4. nesil. Almanya’da doğup büyüyor. Türkçeleri genelde  zayıf oluyor. Gayet doğal Almanya milli takımını seçmeleri. Orada Almanlarla beraber, genç Alman milli takımlarının hepsini geçiyorlar. Erkenden bu altyapıyı yapmamız gerekiyor. Türkiye Federasyonu o çalışmalarını yine Almanya’da ilerletmesi gerekiyor.”

“Boluspor, yılmasın, devam etsin”

“Boluspor’un bu sene birçok maçını izleme şansını buldum. Çünkü benim kendi maçlarımla çakışmadı. Guido Koçer ve Sefa Yılmaz benim alt yapımda çalıştırdığım oyunculardı. Ondan dolayı da takip ettim. Çok üzüldüm. Yarı final maçlarının ikisini de seyrettim. Yılmasınlar, devam etsinler. Başarı kısa vadede elde edilmiyor. Uzun vadeli iş. Sabır gerekiyor. En azından doğru yolda olduklarını gösterdiler. Sezon boyunca istikrarlı bir dönem geçirdiler. Artık hedef yeni yılda şampiyonluk olsun.”

“Benim önerdiğim birkaç oyuncu oldu”

“Boluspor Kulübü Başkanı Necip Çarıkcı ile sohbetlerimiz oldu. Almanya’da belirli sistemleri konuştuk. Onun ardından fikir alışverişinde bulunduk oyuncular hakkında. Benim önerdiğim birkaç oyuncu oldu. Eğer transfer düşünülüyorsa, hangi pozisyon düşünülüyorsa ben o bölgenin oyuncularına çok iyi tanıyorum. Boluspor’a uzaktan da olsa yardım etmeye hazırım.”

“Taraftar yalnız bırakmasın takımı”

“Boluspor’da çok güzel günler geçirdim. Taraftarlar sabırlı olsun. Takımı her zaman desteklesinler. Çünkü bu takım kendi başına şampiyon olamaz. Taraftara her zaman ihtiyacı var. Taraftar yalnız bırakmasın takımı.”

 

 

Etiketler: