Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

POEPON HAKKINDA NELER SÖYLEDİ?

POEPON HAKKINDA NELER SÖYLEDİ?
Boluspor, yeni sezon hazırlıklarını sessiz sedasız sürdürüyor. Kırmızı beyazlılardaki son gelişmeleri kırmızı beyazlıların teknik direktörü Sait Karafırtınalar’a sorduk. Boluspor’un başında çıktığı 24 maçta 52 puan toplayıp ligi 3’üncü bitiren Sait Karafırtınalar, yeni sezondan umutlu.

Yeni sezonda çıtanın daha yükseğe çıktığını ifade eden Karafırtınalar; “Ortalamaya baktığında şampiyonluğun üstünde bir ortalama. Eğer zaten bunu tekrar başarırsak, otomatik olarak ilk 2’den çıkıyoruz. Ama başaramazsak, ilk 6’nın içinde bu takım yer almıştır bunu başarmıştır. Bu senede aynı şey olur başaramazsak. Başarırsak, ilk 2 olur. Hedef çıtanın üzerine çıkmak” şeklinde konuştu.

“2 Temmuz’da top başı yapacağız”

Boluspor teknik direktörü Sait Karafırtınalar 2 Temmuz’da top başı yapacaklarını ifade ederek; “Yeni sezon planlamasıyla ilgili yönetimimizle anlaştığımız gün ufak bir görüşme yaptık. 2 Temmuz’da top başı yapacağız. Ondan sonra da sezona merhaba diyeceğiz hayırlısıyla” dedi.

“Anlaşabildiklerimizle anlaşacağız, anlaşamadıklarımızla yollarımızı ayıracağız”

Takımda gidecek oyuncuların olduğunu ancak isim veremeyeceğini sözlerine ekleyen Karafırtınalar; “Aşağı yukarı belli ama şu anda isim telaffuz etmek istemiyorum çünkü belki çocuklara daha tebliğ edilmemiş olabilir. Çağırıp konuşacağız. Anlaşabildiklerimizle anlaşacağız, anlaşamadıklarımızla yollarımızı ayıracağız. Mukavelesi biten oyuncularımız var. Onunla ilgili isim vermek istemiyorum” ifadelerini kullandı.  

“Yeni sezonda düşünmediklerimiz var”

Takımın iskelet kadrosu için 5 tane devamlı ilk on birde oynayacak oyuncular üzerinde durduklarını aktaran Boluspor teknik direktörü Sait Karafırtınalar; “Kiralık oyuncular var, mukavelesi biten oyuncular var. Çalışmayacaklarımız var. Yeni sezonda düşünmediklerimiz var. Biz şimdi 5 tane devamlı ilk on birin içinde oynatabileceğimiz oyuncu üzerinde duruyoruz. Bir 5 tanede ilerisi için umut vadeden genç, yetenekli bir alt ligde yetişip oynamış Türk oyuncular. Onlardan bir portföyümüz var. Onunla ilgili bir çalışma yapacağız”

“Hedef çıtanın üzerine çıkmak”

Yeni sezonda hedeflerinin biraz daha yukarısı olduğunun altını çizen Karafırtınalar; “Hedefi ilk 6 veya ilk 2 diye koyamazsınız. En üst yer neresi ise onun hedefini koyuyoruz. Geçen sene 3’üncü sırada bitirmişiz. 52 puan kolay bir puan değil. Bunu 24 maçta başarmışız ki, 1 tanesi Pazar geldik Pazartesi maça çıktık. Ortalamaya baktığında şampiyonluğun üstünde bir ortalama. Eğer zaten bunu tekrar başarırsak, otomatik olarak ilk 2’den çıkıyoruz. Ama başaramazsak, ilk 6’nın içinde bu takım yer almıştır bunu başarmıştır. Bu senede aynı şey olur başaramazsak. Başarırsak, ilk 2 olur. Hedef çıtanın üzerine çıkmak. Biz geçen sene çıtayı çok yukarı çıkarmışız bakıldığında. Ligin en az gol yiyen takımı, güzel bir puan ortalamasını tutturmuşuz. Bizim adımıza, takım adına çok güzel bir sezon olmuş. Sadece finalde kötü bir sonuç aldık. Biz kendi öz eleştirimizi yaptık onunla ilgili. Neler olmuş, neler yapılmış. Bir daha neler yapılır bunun üzerinde kendimizi geliştireceğiz” şeklinde konuştu.

“Kalmasından yanayız”

Boluspor’un son iki sezonda en çok gol atan oyuncusu Rydell Poepon’un takımda kalmasını istediklerini söyleyen Karafırtınalar; “Biz Poepon’a devre arasında sözleşme sunduk kabul etmedi kendisi. Süper ligden takipleri var deniyor. Kendisinin söylemi de böyle. Süper ligden talibi varsa, tabi çok önünde durmanın bir anlamı yok. Gitmek istiyorsa, gidebilir. Kalacaksa tercihi biz oluruz. Başka bir yere gitmez. Zaten konuştuğumda da aynen bu şekilde söyledi. Kalmasından yanayız. Bildiğimiz bir oyuncu. 2 senede attığı gol sayısı 40’a yaklaşmış. Öyle bir oyuncu bulmak kolay değil. Kalmasından yanayız” dedi.  

 

 

Etiketler: