Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Firari Müdür eşiyle beraber yakalandı

Firari Müdür eşiyle beraber yakalandı
Fetullah Gülen'in 'altın çocuklar'ı içinde yer alan eski Bolu Emniyet Müdür Yardımcısı Zeki Güven yakalandı. Kozmik Oda kumpası, CHP ve MHP'ye yönelik kaset komploları ile usulsüz dinlemelerde adı geçen Güven, Eskişehir’de eşiyle birlikte yakalandı.

 FETÖ'nün emniyet yapılanmasında üst düzey konumda olan önemli bir isim daha yakalandı. Uzun süredir firari olan eski Bolu Emniyet Müdür Yardımcısı Zeki Güven (48), Eskişehir'deki bir alışveriş merkezinin otoparkında polis tarafından yakalandı. Güven ile birlikte 15 Temmuz darbe girişimi sonrası hakimlikten ihraç edilen ve hakkında yakalama kararı bulunan eşi Sevda Güven (45) de yakayı ele verdi. Zeki Güven çıkartıldığı adliyede tutuklanırken eşi ise emniyetteki sorgusunun ardından soruşturmasının yürütüldüğü Samsun’a gönderildi.

 FETÖ'nün siyasetçi, bürokrat, gazeteci, polis, asker ve iş adamlarının da aralarında bulunduğu binlerce kişiyi emniyet, yargı ve TİB'deki uzantıları aracılığıyla yıllarca dinlediği ortaya çıkmıştı. Usulsüz dinleme yapan isimlerin arasında Zeki Güven de yer alıyordu. Bunun üzerine ilk olarak 2015 yılında operasyon için düğmeye basılmış ancak Güven Bolu'daki adresinde bulunamamıştı. Güven’in polise yakalanmamak için sürekli yer ve kılık değiştirdiği öğrenildi. Emniyet ve yargıdaki mensupları aracılığıyla Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddiasıyla 2009’da soruşturma başlatan FETÖ, devletin en mahrem bilgilerinin yer aldığı Genelkurmay Kozmik Oda'ya girdi. Kozmik Oda'ya devletin askeri sırlarının casusluk amacıyla temin edilmesi için girildiği ortaya çıkarılırken, Zeki Güven'in adı Kozmik Oda davası sanıkları arasında da anıldı.

 FETÖ'cü Zeki Güven, CHP eski lideri Deniz Baykal ile MHP yöneticilerinin istifasına neden olan kaset kumpaslarında da rol oynadı. FETÖ'nün tüm yasa dışı işlerinde görev alan şüpheli Güven, teröristbaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu ve 171 zanlının yargılandığı kaset kumpası davasının sanıkları arasında. Güven aynı zamanda ByLock ve Eagle kullanıcısı. Zeki Güven’in yaşadığı evde yapılan aramada, buzdolabına gizlenmiş 14 bin 400 avro, çiftin adlarına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanları, diz üstü bilgisayar ile cep telefonu ele geçirildi.