Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

MUHARREM İNCE BOLU’DAYDI

MUHARREM İNCE BOLU’DAYDI
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce seçim çalışmaları kapsamında 22 Mayıs Salı Günü saat 16.00’da partisinin Bolu’da düzenlediği mitingde Bolulu vatandaşlara seslendi. İzmir Marşıyla kürsüye çıkan İnce, Köroğlu'nun diyarında hoş geldiniz diyerek halkı selamladı. İnce ilk olarak; “Bolu'nun yiğit delikanlısı, tek başına yanımda duran Bolu Milletvekili Tanju Özkan'a alkış alayım” dedi.


Bolu Valiliği önünde düzenlenen mitinge çok sayıda partili ve vatandaş katıldı. İnce, meydana gelmeden alanı dolduran kalabalık, miting saatini bekledi. Düzce’de düzenlenen mitingin ardından Bolululara seslenmek üzere kente gelen CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce Paşaköy, kavşağında partililer tarafından karşılandı.

Bolu halkına seslenmek üzere alana gelen Muharrem İnce, Erdoğan'a birkaç cevabım olacak diyerek sözlerine başladı. Fethullah Gülen’in usulüne uygun iadesinin istenmediğini iddia eden İnce, “Amerikalılar vermek istemiyor. Erdoğan da almak istemiyor. Başına bela olacağını biliyor. Bank Asya'yı nasıl açtıklarını, bütün suç ortaklıklarını anlatacak. İkisi beraber Türkiye'ye ihanet ederken iyiydi. Sonra FETÖ buna ihanet edince kötü oldu. Türk filmlerinde deniyor ya "Durun siz kardeşsiniz." Aynen öyle. Siz kardeşsiniz.” diye konuştu.

Muharrem İnce, konuşmasının devamında, hükümete yüklendi. Vaatlerinden de bahseden Muharrem İnce’nin konuşmasından satır başları şöyle:

“BU REVA MIDIR?”

Aralık ayı geldi. Baktı milletin kasasında para var. Gitti çarçur etti paraları. Bu reva mıdır? AK Partili kardeşlerime sesleniyorum. Bu reva mıdır?

“ERDOĞAN’A SORUYORUM”

Erdoğan’a soruyorum: Cumhurbaşkanlığı bütçesinden Aralık’ta 2017’de 359 milyon harcanmış. Yılın diğer aylarında 30 milyon harcanırken Aralıkta niye bu kadar harcadın? Ben söyleyeyim; baktı yılsonu geldi paralar kasada kaldı ‘bütçe seneye devretmesin’ dedi hepsini harcadı. İşte devlet böyle yönetiliyor. AKP’ye oy veren kardeşlerime soruyorum vicdanınız bunun hesabını sormayacak mı?

Erdoğan, Kudüs mitingi düzenliyor. Dedik ki ‘gelin İsrail’den tohum almayı bırakalım ‘hayır’ dediler. Filistin’e halen vize uygulanıyor.

İlk yapacağımız iş, Orman Genel Müdürlüğü'nden alıp, orman köylüsüne vereceğiz. Gençler sizinle birlikte bu ülkeyi kalkındıracağız. Önümüzdeki dönemde yeni meslekler konuşacak. Robot mühendisliği var. 16 yeni meslek gelecek gündeme. Sizi bunlara hazırlamamız lazım.

 “GENÇLER ŞİMDİ KABİNE GİRECEKSİNİZ”

Gençler.24'ünde sınava girecektiniz, şimdi kabine gireceksiniz. Dalga geçiyor sizinle. Sınav kimin için? Erdoğan için. Değişecekse, sınav tarihi değişmeyecek, seçim tarihi değişecek, seçim.

Evlatlarım sizden bir şey istiyorum 24'ünde. Paketleyin bunları. Meydanlarda uzay mühendisliği konuşacağız. Wikipedia'yı açacağız. Passoligi kaldıracağız.

“BOŞA ÇALIŞIYORUZ”

Türkiye'nin madenleri, ovaları her şeyi var Allah'a şükür. Un var, şeker var ama kötü bir usta var. Boşa çalışıyoruz. Para kazanamıyoruz. Türkiye'nin markası yok. Fason çalışıyoruz. Dünyada ilk yüz arasında tek bir Türk markası yok. Marka yapacağız, Tasarım olacak, Teknoloji olacak.

Gençler kulağınıza küpe olsun: Markanız yoksa arkada olursunuz. Gençler 19 Mayıs ve 29 Ekim'de 500 lira gençlik bursu vereceğiz. Bu parayı size Muharrem İnce vermeyecek. Devletin kasasından vereceğim. Her yıl 10 bin öğrenciyi yurtdışına göndereceğiz. Asla sizi tarikat yurtlarına muhtaç etmeyeceğim. Tezek demeyecek cumhurbaşkanı, çöplük demeyecek. Gelecek diyecek cumhurbaşkanı. Cumhurbaşkanı koruma ordusuyla gezmeyecek. Saray'da yaşamayacak.

“ÇİFTÇİYE MAZOT 3 LİRA OLMAYACAK”

Çiftçi kardeşim canını sıkma. Bu sorunu çözecek. Bu sorunu köylü çocuğu Muharrem İnce çözecek. Çiftçiye mazot 3 lira olacak. Asgari ücret 2 bin 200 lira olacak.

LİSTEDE YER ALMAYAN VEKİLLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Şu anda milletvekili listesinde olmasa da burada beni desteklemeye gelmiş milletvekili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Önümüzde bir seçim var. Bu seçimi kazanacağız. Allah'ın izni, milletin isteğiyle.

“SEN YAPSAN YAPSAN İFLAS BELGENİ YAPARSIN”

Manifesto açıkladı. Sen 16 senedir dövizi düşürememişsin, terörü bitirememişsin. Sen yapsan, yapsan iflas belgeni açıklarsın. Devlet yönetimi incelik ister. Kötü gidişata dur demek için ince ayar vereceğiz. İnce eleyip sık dokuyacağız.

“BENİM DAMADIM BAKAN OLMAYACAK”

Bana şunu sorabilirsiniz ‘Sana oy vereceğiz ama senin Erdoğan’dan farkın ne?’ Bakın anlatayım, Asla kameraların karşısına geçip benim Genelkurmay Başkanım, benim Valim demeyeceğim çünkü onlar benim değil milletin. Oyun başladıktan sonra kural değişmeyecek. Cumhurbaşkanından faizi indiriin, TEOG’u kaldırın,  üniversiteleri bölün’ gibi talimatlar duymayacaksınız. Benim damadım bakan olmayacak. Benim oğlumun vakfı olmayacak.

Türkiye’nin birçok alanı atıl. Meralar atıl, sanayisi atıl, balıkçılık yok. Sanki bu toprakların sahibi yok. Biz bu toprakların sahibiyiz üreteceğiz kazanacağız bölüşeceğiz.

“AK PARTİLİLER MEMNUN MU?”

Türkiye'nin unuttuğu bir şeyi yeniden hatırlatacağız. Uzlaşma. Bu ülkenin eğitiminden siz memnun musunuz? AK Partililer memnun mu?

Erdoğan ne yaptı? 4+4+4 bu kadar kardeşim dedi. Biz öyle yapmayacağız. Çağıracağız. Ak Partili buraya oturacak. Yanına ülkücüler, CHP'liler, SP'liler, HDP'liler, İYİ Parti'liler oturacak. Ben de yanlarına oturacağım. Gelin eğitimde uzlaşalım, çünkü çocuklar hepimizin.

“HUKUK DEVLETİ OLACAĞIZ”

Yatmayla ekonomi olmaz. Hukuk devleti olacağız. Merkez Bankası Başkanı'nı CHP Genel Merkezi'ne çağırmayacağım. Ekonomi ile ilgili köşe başlarına bürokrat atarken işini iyi biliyor mu ona bakacağız. TİSK'e başkan kim olacakmış. TOBB'ye başkan kim olacakmış. Bana ne? Kim olursa onunla çalışırım.

“ŞAM'A BÜYÜKELÇİ GÖNDERECEĞİM”

Türkiye'nin Suriye'de büyükelçisi yok. 4 milyon insana burada bakıyoruz. İlişki kur. Kapris içerisinde. Cumhurbaşkanı olduğumda Şam'a Türkiye Büyükelçisi'ni göndereceğim. Davul zurna ile Suriyeiler memleketlerine geri dönecek. 4 milyon Suriyeliye 40 milyar dolar harcadık. O paraya konut yapsaydık, 2 milyon konut yapardık. Bir saray yaptı. O sarayla konut yapsaydık, 100 bin konut yapardık. 2 milyar dolar harcadı.

“DEVLET KEMER SIKACAK”

Hep millete kemer sıkın denildi. Hayır. Millet kemer sıkmayacak. Devlet kemer sıkacak devlet. Biz başaracağız. Çalışmalarımı kazanmak üzerine hazırladım. Nasıl restore edeceğiz, onun çalışmalarını yapıyorum bir taraftan da.

Türkiye yanlış işler yapılıyor. Bakın anlatayım; bir medya kuruluşu satılıyor. Satılıyor mu el mi konuyor o da belli değil. Görevi çiftçiye kredi vermek olan Ziraat Bankası 22 ülkeden para toplayım 1 milyar dolar kredi veriyor bu kuruluşun satışı için. Bu parayı ona vereceğine çiftçiye verse 100 bin çiftçiye 45 bin lira verir. İşte İnce’nin farkı bu, o parayı bir kişiye vereceğine 100 bin çiftçiye ver.

ZİRAAT BANKASI'NA KREDİ ELEŞTİRİSİ

Bir medya kuruluşu el değiştiriyor. Ziraat Bankası 1 milyar dolar kredi veriyor. Ona vereceğine çiftçiye verse 100 bin çiftçiye 45 bin lira verir. Erdoğan ile İnce arasındaki fark bu. Ben 100 bin çiftçiye vereceğim. Türkiye'nin itibarı dışarıda çok kötü. Bunu yeniden sağlayacağız.

“DİPLOMA SORUNUM YOK”

Benim diploma sorunum yok. Onu ayın 28'inde Balıkesir'de açıklayacağım. Saray'ı var kral değil, uçağı var pilot değil, parası var helal değil.

“BEN NİYE GARİBAN KALDIM?”

Bana gariban cumhurbaşkanı adayı diyor. Sayın Erdoğan'dan 5 ay kıdemliyim. Askere gitseydik ben çavuş olurdum, o onbaşı olurdu. Bana gariban diyor. Üç aşağı, beş yukarı aynı maaşları aldık. Ben niye gariban kaldım da o niye zengin oldu.

“BEN DÜNYANIN EN ZENGİN ADAMIYIM”

Bana gariban diyor ama ben dünyanın en zengin adamıyım. Ben insanları Türk-Kürt olarak ayırmam. Alevi-Sünni diye ayırmam. Ben insanları sağcı-solcu diye ayırmam. Hani bir şiir var ya. "Bölelim kardeşim, memleketi ikiye bölelim. Ama bir yanda soyanlar, hırsızlar hepsi bir yerde olsun. Diğerleri de bir yanda olsun" diyor ya. Ben insanları ayırmam. Zenginliğe gelirse benim gönlüm zengin.”

Miting sonunda vatandaşlara karanfil atan Muharrem İnce, Bolu’dan ayrıldı.

Etiketler: