Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

GİRİŞİMCİ ÇOCUK ATÖLYESİ

GİRİŞİMCİ ÇOCUK ATÖLYESİ
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkılarıyla Türkiye'de ilklerden biri olan Girişimci Çocuk Atölyesi projesinde öğrenciler sertifikalarını aldı.


Alanında Türkiye’de ilklerden olan Girişimci Çocuk Atölyesi eğitiminin sonunda, öğrencilerin oluşturdukları proje fikirleri sergisi 14 Burda AVM’de açıldı ve öğrenciler sertifikalarını aldı.

Düzenlenen törene Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Vahdettin Çiftçi, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Koçyiğit, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, Bolu TSO Başkanı Türker Ateş, MARKA  Bolu Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü  Tolga Kaya, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Bolu Canip Baysal Ortaokulu’ndan 12 ve Paşaköy Ortaokulu’ndan 15 kişi olmak üzere toplamda 27 öğrencinin katıldığı proje hakkında bilgiler veren Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (Liyakat) üyesi eğitmen Oya Demir, “Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, çocukların girişimcilik potansiyellerini ortaya çıkarmak, girişimci düşünceleri küçük yaşlarda başlatabilmek ve çocukları girişimcilik hakkında bilinçlendirebilmek, girişimcilik eko sistemine katkı sağlamak amacı ile “Girişimci Çocuk Atölyesi”  adlı bir program başlatıldı. Bu projede 8-12 yaş arası çocuklarımıza interaktif eğitimler verdik. Biz bu proje ile geleceğimizin iş kadınlarını ve iş adamlarını şimdiden yetiştiriyoruz” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise konuşmasında eğitime katılan çocukları kutladı. Bu projenin son derece yararlı olacağına inandıklarını kaydeden Başkan Yılmaz, “Siz çocuklarımızı görünce geleceğimizin emin ellerde olduğunu görüyorum” dedi.

Projeye katılan çocukları tebrik eden Bolu Valisi Aydın Baruş, “Geleceğin iş adamları, iş kadınları olarak sizlerden çok büyük beklentilerimiz var. Türkiye ekonomisi sizler gibi girişimci, cesaret sahibi ve risk alan insanlara ihtiyaç duyuyor. Bu anlamda gelecekte sizlerin çok daha başarılı çalışmalar yapacağınızı, Türk sanayisinde, ticaretimizde çok önemli roller üstleneceğinize inanıyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Girişimci Çocuk Atölyesi projesine katılan çocuklara sertifikaları verildi ve proje fikirlerinin yer aldığı “İş Fikri Proje Pazarı” gezildi.

Proje pazarında her öğrenci fikri ile ilgili açıklamalarda bulundu ve yapmak istedikleri proje ve çalışmaları katılımcılarla paylaştı.

 

Etiketler: