Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

SEBEN 2. DEFA TÜRKSOY BESTECİLERINI AĞIRLADI

SEBEN 2. DEFA TÜRKSOY BESTECİLERINI AĞIRLADI
TÜRKSOY, Seben Belediye Başkanlığı ve Bolu Belediye Başkanlığı işbirliğince hayata geçirilen proje kapsamında Seben 2. TÜRKSOY Besteciler Buluşması 14-20 Mayıs 2018 tarihleri arasında 4 bestecinin katılımıyla gerçekleşti.


Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ tarafından İlçenin önemli bir turizm değeri olan Solaklar Kayaevlerinde bulunan Taşrestorant ve Türk dünyasının önemli bestekârlarının adının verildiği Bungalov evlerde ağırlanan Azerbaycan’dan Sardar Farajov, Kazakistan’dan Bakhtıyar Amanzhol, Başkurdistan’dan Layla İsmagilova ile Lidiia Rızvanova isimli sanatçılar doğa ile iç içe yeni eserleri için çalışırken aynı zamanda dinlenme fırsatı buldular.

“YABANCI SANATÇILARI AĞIRLAMAKTAN GURUR DUYDUM”

Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ; TURKSOY aracılığı ile misafir ettikleri bestecilerle kardeşlik bağları kurduklarını söyledi. Özbağ;  “İlçemize TÜRKSOY aracılığı gelen bestekarları misafir ederek Türk Dünyası olarak kardeşlik bağlarımızın daha da kuvvetlenmesine vesile olmaktan çok mutluyum. Seben’imizin tarihi ve doğal güzelliklerinin yani sıra yıl içerisinde gerçekleştirdiğimiz Kültürlerarasi Sanat Caliştayı ve TURKSOY Besteciler Buluşması gibi etkinliklere ev sahipliği yaparak yerli ve yabancı sanatçıları ağırlamaktan gurur duydum” açıklamasında bulundu.

“BURASI CENNET GİBİ”

Azerbaycan’dan gelen besteci Sardar Farajov, Seben için bir şarkı yazdığını belirterek;  “Türkiye’nin birçok yerinde bulundum. Seben’in de adını daha önce çok güzel diye duymuştum fakat bu kadar güzel bir yer olduğunu tahmin edememiştim. Burası Cennet gibi. Bizim için bu mekânda çok güzel imkanlar sağlandı güler yüzlü personeli bizlerle çok ilgilendi. Biz burada hem dinlendik hem de yeni besteler yaptık. Bende Seben ile ilgili bir şarkı yazdım inşallah kısa süre içinde duyuracağım. Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ’a, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a ve TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov a kendim ve arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum. Ben buradan çok güzel hatıralar ile ayrılıyorum. Her zaman da buraya gelmeye arzu edeceğim” dedi.

“SEBEN TÜRK DÜNYASINDA BESTECİLERİ BİR ARAYA GETİREN TEK YERDİR”

Türk halkını daha yakından tanımanın yansıra verilen imkânlar için teşekkür eden Layla İsmagilova;  “Benim Seben'e ikinci gelişim oluyor. Burada ki bungalov evlerin açılış törenine de katılmıştım. Ve gezerken gördüm ki sanatçı olan babamın adı Zagir Ismagilova bir tane bungalov eve ad olarak verilmiş. Çok mutlu oldum sanatçı bir babanın, sanatçı kızı olarak bugün buradayım ve Türk Dünyasında bestecileri bir araya getiren tek yerdir Seben. Biz hepimiz farklı ülkelerden geliyoruz ve birbirimizi tanımıyoruz. Ama bizi Seben buluşturdu. Burada Türk halkını daha yakından tanıdık. Bizlere bu imkanı verip çalışmalarımıza destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu güzel Ramazan ayında buradayız ve Türk halkının Ramazan ayini kutluyorum” diye konuştu.

“BENİM İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR ŞANS”

Seben’de bulunmaktan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren Lidiia Rızvanova; “Benim için çok büyük bir şans oldu. Çünkü tabiatın koynunda böylesine güzel bir yerde hem dinlenme hem de çalışma fırsatı bulup birbirinden kıymetli sanatçı büyüklerim ile bir araya geldim. Çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE HEP İLERİDE OLSUN”

Bakhtıyar Amanzhol, Türkiye’ye ilk defa geldiğini söyleyerek;  “Ben konservatuar profesörüyüm Türkiye'ye ilk defa geldim. Türkiye hakkında ki bilgim sadece Türk filmlerinden gördüklerim ve gelen arkadaşlarımdan duyduklarım kadardı. Fakat ben buraya gelince Türkiye'yi çok daha farklı gördüm. İnsanların güzel kalbini, memleketini çok sevdiklerini ve nasıl sahip çıktıklarını, koruduklarını. Dünyada ki Türk milletlerini, sanatçılarını bir araya getirebilen tek ülkedir Türkiye. Türk hükümetine ve Türksoy Genel Sekreteri Düsen Kaseinov a teşekkür ediyorum. Türkiye hep ileride olsun. Ayrıca bizi burada çok güzel ağırlayan Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ ve Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a da çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Etiketler: