Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU BELEDİYESPOR BOLUSPOR BASKETBOL TAKIMI

BOLU BELEDİYESPOR BOLUSPOR BASKETBOL TAKIMI
Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı Final Gurubu 7.maçında ağırladığı Artvin Belediye Basketbol takımını 68 – 67 mağlup ederek üçüncü galibiyetine ulaştı. Maçın son saniyesine kadar devam eden karşılaşmada Boluspor’dan Erhan Kocamış ve Burak Can Dilmaç’ın kaydettiği 14’er sayı galibiyetin alınmasındaki en büyük etkenler oldu.

Türkiye Basketbol 2. Ligi Final gurubunda yer alan Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı haftayı galibiyetle kapattı. Final gurubunun ilk yarı son maçında Artvin Belediye takımını ağırlayan Bolunun Dev Adamları karşılaşmadan 1 sayı farkla 68 – 67 galip ayrıldı. Maçın son dakikasında her iki takımında ataklarından sayı bulamaması tribünde izleyen seyircilere heyecan dolu anlar yaşattı. Karşılaşmada Boluspor’dan Erhan Kocamış ve Burak Can Dilmaç’ın kaydettiği 14’er sayı galibiyetin alınmasındaki en büyük etkenler oldu.

Karşılaşmaya Boluspor Erhan Kocamış, Rahim Rızvanoğlu, Burak Can Dilmaç, Samet Demirok ve Metehan Deniz ilk beşi ile başlarken Artvin Belediye takımı ise Çağatay Çevik, Mehmet Ali Yatağan, Kemal Can Aktuna, Enes Pehlivan ve Aydın Ergen ilk beşi ile başladı.karşılaşmada periyotlara göre önemli anlar ise şu şekilde yansıdı.

Maçın ilk sayısı bir dakika sonra Metehan Denizin elinden geldi ve Boluspor maça sayıyla başladı. İki takımda savunmada sertlik gösterince ilk üç dakika Boluspor’un 4-0 üstünlüğü ile geçildi. İlk beş dakika Boluspor’un 9-2 üstünlüğü ile geçilirken Artvin’in tek sayısını ribaunt mücadelesinde kendi potasına sayı atan Erhan Kocamış’dan geldi. Arka arkaya top kayıpları yapan dev adamlar hızlı hücumlardan sayı yediler ve periyodun bitimine üç dakika kala skor 11-6 oldu. Boluspor Antrenörü Murat Yolcu ilk molasını kullandı. Mola sonrasında Boluspor arka arkaya sayı bularak farkı 9 sayıya kadar çıkarsa da farkı arttıramadı ve ilk periyot 7 sayı farkla 22-15 Boluspor üstünlüğü ile geçildi. Bu periyotta Metehan Deniz 9 sayı üretti.

İkinci periyoda top kayıplarıyla başlayan Boluspor ilk iki dakika sonrasında üstünlüğünü korusa da fark 4 sayıya kadar indi ve skor 25-21e geldi. Periyodun dört dakikası geride kalırken Artvin top kayıplarını iyi değerlendirdi ve skoru 25-25 de eşitledi. İlk beş dakika geçilirken kaptan takımını tekrar öne geçirdi ve skoru 30-27 ye getirdi. Periyodun son iki dakikasına girilirken üstünlüğünü tekrar kuran Boluspor skoru 37-30a getirdi. Periyodun kalanında Boluspor farkı yükseltemese de üstünlüğünü korudu ve soyunma odasına 40-37 üstünlükle girdi.

Periyoda iyi başlayan Artvin Belediye takımı yakaladığı 5-0 lık seriyle ilk dakikayı 40-42 üstünlükle geçti. Maçın ilk üç dakikası geride kalırken Boluspor’dan Metehan Deniz bulduğu isabetli serbest atışla 10 sayıya ulaştı ve çift hanelere çıkan ilk oyuncu oldu. Sahadaki üstünlüğünü arttıran Artvin üst üste bulduğu sayılarla farkı 10 sayıya kadar çıkardı ve skoru 41-51e getirdi. Bu bölümde arka arkaya sayı bulan Artvin Belediye takımından Kemal Can Aktuna 10 sayıyla çift hanelere çıkan bir diğer oyuncu oldu. Son dakikanın içine girilirken etkisini bu bölümde arttıran Bolu farkı iki sayıya kadar düşürdü ve skoru 52-54e getirdi. Periyodun kalanında Boluspor sayı üretemeyince periyot 52-57 Artvin üstünlüğü ile tamamlandı. Bu periyotta Boluspor’dan Burak Can Dilmaç 12, Artvin Belediye takımından Çağatay Çevik, 11 sayı ile çift hanelere çıkan diğer oyuncular oldu.

Periyoda iki takımda skor üreterek başladı ve ilk iki dakika 55-62 Artvin üstünlüğü ile geçildi. Maçın son beş dakikasına girilirken Artvin 60-65 üstünlüğünü sürdürdü. Maçın bitimine 1 dakika 14 saniye kala Boluspor Hakan Şanlı ve Erhan Kocamış’ın elinden gelen üç sayılık isabetlerle üstünlüğü tekrar ele aldı ve skoru 68-67 ye getirdi ve Artvin molayı aldı. Maçın kalanında sayı üreten taraf olmadı ve karşılaşma Boluspor’un üstünlüğü ile tamamlandı.

Karşılaşmada Boluspordan Erhan Kocamış 14, Burak Can Dilmaç 14 ve Metehan Deniz 10 sayı, 8 ribaunt ile galibiyetin mimarları olurken Artvin Belediye takımından Kemal Can Aktuna 12 ve Çağatay Çevik’in 11 sayı 7 ribauntluk performansları mağlubiyeti engelleyemedi.

Karşılaşma sonunda galibiyet sayısını 3 maça çıkartan Boluspor arka arkaya kazandığı maç sayısı ise 2 maça çıktı. Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımının Final Gurubundaki bir sonraki maçı ise 26 Mayıs Cumartesi günü 17 Temmuz Spor Salonunda saat 13:00’da Fethiye Belediye takımı ile oynanacak.