Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

CHP'DE 19 MAYIS COŞKUSU

CHP'DE 19 MAYIS COŞKUSU
Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl teşkilatı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını Anıt Park’ta düzenlediği törenle kutladı.


Törene, CHP İl Başkanı Kazım Karsu, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, CHP  Bolu Gençlik Kolları Başkanı Tahsin Mert Karagöz, sivil toplum örgütleri ve partililer katıldı.

Anıt Park’ta düzenlenen tören Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başladı. Ardından Saygı Duruşu bulunuldu ve İstiklal marşı okundu. Ayrıca, Törende dev Atatürk posteri ve Türk bayrağı açıldı.

“KARANLIK GÜNLERİN ARDINDAN IŞIĞIN GÖRÜLDÜĞÜ İLK GÜN”

Kutlama programı günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ile devam etti. Törende ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kazım Karsu konuştu. Karsu; Bu ülkeye sahip çıkmanızı istiyorum diyerek; “Çok değerli cumhuriyetçiler bugün 19 Mayıs her şeyin başlangıcı. Karanlık günlerin ardından ışığın göründüğü ilk günlerden bir tanesi olacak. Hepinizi bu günde burada bulunduğunuz için sizi kutluyor saygıyla selamlıyorum. Yüce Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi yeryüzünde dünya ile mücadele ederek bize armağan etmiştir. Hepinizi kutluyor bu ülkeye sahip çıkmanızı istiyorum.” şeklinde konuştu.

“MİLLİ BAYRAMLAR ÇOK ÖNEMLİ”

Karsu’nun ardından Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlayarak sözlerine başladı. Özcan, milli bayramların önemine vurgu yaparak şunları kaydetti: “Geçen bayramların bir tanesinde milli bayramların bir konusu, sebebi var. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. 23 Nisan Türkiye büyük millet meclisinin açılış günü. Mustafa Kemal Atatürk iadeyi millete verirken geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz o bayramı adamış. 19 Mayıs işte bugün kutladığımız bayramımız. Bu bayramında bir konusu var. Milli mücadelenin Samsun’da başlatıldığı gün bu bayram. Mustafa kemal Atatürk bu bayramı da gençlere armağan etmiş. 30 Ağustos’un bir anlamı var. 30 Ağustos büyük bir mücadele sonunda kazanılan savaşın bayramı. 29 Ekim’de de hepsini birleştirmişiz, taçlandırmışız cumhuriyetimizi ilan etmişiz. Her bayramın bir konusu var. Milli bayramlar çok önemli.

“CUMHURİYET SEVGİSİNİ, ATATÜRK SEVGİSİNİ ATAMADILAR”

Son 16 yıldır bizi yönetenler var ya bunlar bu milli bayramları önemsizleştirmek için uğraşıyorlar. Sonuç itibariyle cumhuriyet bayramı hariç diğer bayramlarda valiler artık çelenk koymaz oldu, il müdürleri çelenç koyuyor. 1 kaç yıl önceye kadar sivil toplum örgütleri ve siyasal partiler de çelenklerini devletle, milletle birlikte burada koyardı. Onu da kaldırdılar. Sonuç itibariyle milletin içindeki Cumhuriyet sevgisini, Atatürk sevgisini atamadılar. Her geçen yılda burada düzenlene bayrama vatandaşlarımızın katılımı arttı.

24 Haziranda sandık önümüze gelecek. 24 Haziranda bu ülkenin kaderi değişecek. Umuyorum ve diliyorum ki ve bunu biliyorum da 30 Ağustos’ta yeniden devlet ve millet bayramları birlikte kutlamaya başlayacak. Olması gereken de bu. Önce gençlerimizin sonra tüm vatandaşlarımızın bayramını kutluyorum” diye konuştu.

19 MAYIS ŞEKİLLENEN KURTULUŞ MÜCADELEMİZİN BAŞLANGIÇ GÜNÜDÜR

Son olarak Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Başkanı Tahsin Mert Karagöz, 99 yıl önce yakılan umut ateşinin bu ülkenin gençleri tarafından daha da yükseltileceğine inanıyorum diyerek; “19 Mayıs bağımsızlık ideali, kardeşlik, dayanışma ve bir arada yaşama isteği ile şekillenen kurtuluş mücadelemizin başlangıç günüdür. AKP hükümeti milli bayramlarımızdan hınç alma duygusuyla hareket etse de, bayramları kutlamayı yasaklasa da, gençlerimiz 19 Mayıs’ı işgale ve sömürüye karşı Anadolu’nun başkaldırdığı gün olarak her yıl hatırlamakta ve kutlamaktadır. Gençlerimiz üstlendikleri sorumluluk ile ülkenin aydınlık yarınlarının gerçek mimarları olacak, daha özgür, eşit, barış içinde yaşayan bir Türkiye, biz gençlerin elinde yükselecektir.

Bu ülkeden her beş gençten biri işsiz. Milyonlarca genç gelecek kaygısıyla güne başlıyor. Adaletsizlik hem üniversite, hem de iş sınavlarının üzerinde hakim. Mülakat adı altında türlü haksızlıklar yapılıyor. Açlık sınırının altındaki asgari ücretle milyonlarca gencimiz yaşam mücadelesi veriyor. Gençlerin büyük çoğunluğu hayata korku, umutsuzlukla bakıyor. Cezaevlerinde “daha güzel Türkiye özlemlerini haykırdıkları içim’ tutuklu bulunan binlerce gencimiz var. Atanamadığı için intihar eden öğretmen adaylarımız var. Pazarlarda maydanoz satan üniversite mezunlarımız var. 24 Haziran seçimleri işte bu kara tabloyu ortadan kaldırmak için çok büyük bir fırsat.

Karanlığa sürüklenmek istenilen ülkemizde gençlerimiz her zamankinden daha çok cumhuriyete ve onun kazanımlarına sahip çıkmaya devam edecektir. Gençlerimiz çağdaş, bağımsız, özgür ve demokratik bir Türkiye için, 1919’dan beri sürdürülen mücadeleyi sonsuza kadar devam ettireceklerine inanıyorum. Çağdaş bir Türkiye için 99 yıl önce yakılan umut ateşinin bu ülkenin gençleri tarafından daha da yükseltileceğine inanıyorum. Sevgili genç kardeşlerim yaptığımız en iyi spor geleceğe ve cumhuriyete umutla koşmak olsun. Bu vesile ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramımızı kutlar hepinize saygılar sunarım” ifadelerini kullandı.

 

Etiketler: