Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

SURİYELİLER OY KULLANACAK MI?

SURİYELİLER OY KULLANACAK MI?
Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Begüm Tunçel, Suriye uyruklu vatandaşların seçmen listelerinde yer alıp almayacağına dair açıklamada bulundu. Tunçel; “Bolu’da Suriye uyruklu Türk vatandaşı olduğunu tespit etmiş bulunuyoruz.” dedi.

Partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tunçel, Suriyeli olup vatandaşlığa geçen seçmenlerin olduğunu söyledi. 

Tunçel, Suriyeli olup vatandaşlığa geçmiş kişilerin olduğunu belirterek; “Türk vatandaşları kanununda da Türk vatandaşlığına geçme şartları aslında sayılmış vaziyette. Bunların en yaygın olanı vatandaşla evlilik, bir diğer üstün başarı bir başkası da göçmen hukukundan kaynaklı zorlayıcı sebepler. Bu şekilde Suriye uyruklu olup da Suriye vatandaşlığına geçmiş olan kişiler var.  Bolu’da seçmen listelerine kayıtlı olarak gözüken var ama vatandaşlar kendileri.” diye konuştu. 

2013 yılından bu yana vatandaşlığa alınmış kişi sayının arttığına vurgu yapan Tunçel; “2013te yapılmış araştırma bu şekilde vatandaşlığa alınmış göçmen hukukundan kaynaklana zorlayıcı sebeplerle vatandaşlığa alınmış 71 kişi vardı. Tabi 2013 yılından bu zamana kadar bu sayı biraz daha artmıştır. Ancak bizde Bolu’da Suriye uyruklu Türk vatandaşı olduğunu tespit etmiş bulunuyoruz yapmış olduğumuz incelemeler sırasında. Kendi seçim çevremizde en azından Bolu’da tespit etmedik.” şeklinde konuştu.

Etiketler: