Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“ADİL VE ŞEFFAF BİR SEÇİM İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

“ADİL VE ŞEFFAF BİR SEÇİM İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”
Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Begüm Tunçel, Seçim güvenliği ve seçmen listeleriyle ilgili partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi. Tunçel; “Sağlık Mahallesinde bir vatandaşımızın ailesiyle birlikte ikamet ettiği müstakil hanede, üstelik burada kendilerinden önce yaşayan başkaca biri olmamasına karşılık hane dışından kişilerin kayıtlı olduğunun tespitidir” dedi.

Toplantıya; Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili aday adayı Cahit Çıngı, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili aday adayı Özer Özcan, CHP Gençlik kolları başkanı Tahsin Mert Karagöz ve partililer katıldı.

Seçim güvenliği ve seçmen listeleriyle ilgili Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Begüm Tunçel; “Geçmiş dönemlerinde ne yazık ki şeffaflıktan uzak, yasal düzenlemelere aykırı, toplum vicdanının ve dünya kamuoyunun şaibeli bulduğu seçimler yaşadık. 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan referandum sırasında mühürsüz oy pusulalarının geçerli sayılması ve ölü kişilere oy kullandırılması hala akıllarımızda. Bildiğiniz üzere 18 Nisanda alınan ani bir kararla ülkemiz erken seçim sürecine sokulmuştur. Seçin konusunda zihinlerde en çok soru işareti yaratan husus, hiç kuşkusuz ki seçim güvenliğidir. İçinde bulunduğumuz olağanüstü hal koşulları seçimlerin şeffaflığına ilişkin soru işaretlerini daha da artırmaktadır” diye konuştu.

“HANE DIŞINDAN KİŞİLERİN KAYITLI OLDUĞUNU TESPİT ETTİK”

Tunçel, Sağlık Mahallesinde bir hanede dışarıdan kişilerin kayıtlı olduğunu tespit ettikleri ifade ederek; Geçmiş seçim dönemlerinde yaşanan olumsuzlukların tekrarlanmaması için Merkez İlçe Örgütü olarak bizler, üzerimize düşen sorumluluğun bir parçası olarak seçmen listelerinin askıya çıkartıldığı 2 Mayıs gününden itibaren oy kullanma yeterliliğine sahip olanların seçmen kayıtlarını gözden geçirmeleri ve kendileriyle aynı hanede ikamet etmedikleri halde ikamet etmekte görünen kimselerin var olup olmadığını incelemeleri için çağrıda bulunmuş, seçmen listelerini taramış, tespit ettiğimiz olumsuzluklar yanında vatandaşlarımızdan ve üyelerimizden gelen şüpheli durumları Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına iletmiş bulunmaktayız. Bunlar içerisinde belki en çarpıcı olanı. Sağlık Mahallesinde bir vatandaşımızın ailesiyle birlikte ikamet ettiği müstakil hanede, üstelik burada kendilerinden önce yaşayan başkaca biri olmamasına karşılık hane dışından kişilerin kayıtlı olduğunun tespitidir” şeklinde konuştu.

Açıklamasında son olarak; adil ve şeffaf bir seçim için üzerlerine düşeni yapacaklarını vurgulayarak; “Seçmen listeleri 11.05.2018 tarihinde askıdan inmiş bulunmaktadır. Bundan sonraki süreçte de çalışmalarımız artarak devam edecektir ve bizim bu konudaki hassasiyetimiz tüm partilerin menfaatinedir. İlerleyen günlerde sandık başında görev alacaklara nelere dikkat etmeleri gerektiği, bir sorunla karşılaştıklarında ne yapmaları gerektiği konusunda bilgilendirmeler yapılacaktır. Seçim günü sandık başında yer alarak oy kullanma anından sandıkların seçim kuruluna ulaşmasına kadar tüm sürece refakat edecek, adil ve şeffaf bir seçim için üzerimize düşeni yapmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

 

Etiketler: