Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Ziraat Odası Çiftçiler Günü’nü kutladı

Ziraat Odası Çiftçiler Günü’nü kutladı
Bolu Ziraat Odası, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü düzenlediği bir dizi etkinlikle kutladı.


14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü, tüm dünyada olduğu gibi ilimizde de kutlandı. Bolu Ziraat Odası Başkanlığı tarafından hazırlanan program sabah Ziraat Odası Yönetim Kurulu’nun Atatürk Anıtına çelenk koyması ile başladı.

Çelenk töreninin ardından heyet Bolu Valisi Aydın Baruş’u makamında ziyaret etti. Valilik ziyareti ardından Ziraat Odası’nda program düzenlendi.

Programa Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Bolu Vali Yardımcısı Hakkı Loğoğlu, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Cihan Başaran, AK Parti Bolu Merkez İlçe Başkanı Ahmet Eker, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İzzet Murat, siyasiler, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Bolu Ziraat Odası Başkanı Hakkı Fidan yaptı. Fidan, “Bugün dünya çiftçiler günü. Dünyada ve Türkiye’de bu çiftçiler günü kutlaması yapılıyor. Bizde Bolu’da kalabalık bir etkinlik yapalım dedik Bolu çiftçimize yakışır şekilde. Gördüğünüz gibi traktör ekipmanları, Valimiz,  vatandaşımız herkes burada. Bunu bir seneye inşallah daha iyi yapacağız. Bu ilk olduğu için bu kadar katkı beklemiyorduk. Ama bizi çok mutlu etti bu iş. İnşallah daha iyi bir şekilde yapmayı sürdüreceğiz. Gelen herkesten Allah razı olsun, yalnız bırakmadılar herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

Fidan’ın ardından konuşma yapan CHP Milletvekili Tanju Özcan ve Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarımın Bolu ekonomisine katkısına değinerek çiftçilere gereken desteğin daha fazla verilmesi için çalışmalar yapıldığını söylediler.

Bolu Vali Yardımcısı Hakkı Loğoğlu; “Bugün tarım alanlarımızın büyük bir bölümü boş bırakılıyor. Eskiden çok verimsiz alanlar bile ekilip biçilirken bugün çok verimli alanlara rağbet etmiyorlar. Çukurova Türkiye’nin en verimli tarım alanlarından biridir. Maalesef o verimli tarım alanlarına Zeytin dikmeye başladılar. Zeytin verimsiz yamaç arazilere dikilen uzun vadeli bir tarım ürünüdür. Fakat inanlar buğday, mısır ekmektense zeytin ekip seyrediyorlar. Mutlaka kendimizi yenilememiz gerekiyor.”dedi.

Protokol konuşmalarının ardından katılımcılar alanda açılan stantları gezerek, tarım makinelerini incelediler.


Stantların gezilmesinin ardından katılımcılara yemek ikramında bulunuldu. 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü etkinlikleri Ramazan Çelik konseri ile sona erdi. 

Etiketler: