Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

2 gün doktor doktor gezdi Bolu’da 2 saatte iyileşti

2 gün doktor doktor gezdi Bolu’da 2 saatte iyileşti
Bel fıtığı ağrısı ve düşük ayak şikayeti ile Sakarya’da iki gün boyunca doktor doktor gezen Reyhan Köş, sağlığına Özel Fatma Hatun Hastanesinde kavuştu.

Başarılı Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yüksel Navruz tarafından ameliyat edilen Köş hem ağrılarından hem de düşük ayak sendromundan Bolu’da kurtuldu.

Sakarya’da oturan 29 yaşında ki Reyhan Köş’ün evde eşya katlarken beli kitlendi ve düşük ayak sendromu gelişti. Sakarya’da birçok doktora başvuran ve ameliyata alınmayan Köş, Özel Fatma Hatun Hastanesinde acil ameliyata alındı. Bolu’da hem ağrılarından hem de düşük ayak sendromundan kurtulan genç kadın Sakarya’ya sağlıklı bir şekilde döndü.

Hastasının durumu hakkında bilgi veren Özel Fatma Hatun Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yüksel Navruz, “Lomber disk hernisi mevcuttu. Beşinci sinirine baskı yaptığı için düşük ayak gelişmişti. 2 gün boyunca düşük ayağı ile gezmiş. Bize geldiğinde düşük ayağı mevcuttu ve acil olarak ameliyata aldık. Şu anda durumu gayet iyi. Şanslıydı düşük ayağı da toparlandı. Mobilize gezebiliyor, ağrısı yok. Bu günde hastamızı taburcu edeceğiz” diye konuştu.

“Düşük Ayak Sendromunda İlk 8 Saat Çok Önemli”

Bel fıtığı rahatsızlığı olan hastalar için düşük ayak sendromu gelişmesinin önemli olduğunu ve ilk 8 saat için de ameliyata alınması gerektiğini vurgulayan Op. Dr. Navruz, “Düşük ayak geliştiğinde en uygunu 8 saat içinde, gecikmeden 24-48 saat içinde acil ameliyat yapılması lazım. Bel fıtığının iki acil durumu var.  Birincisi büyük abdestini tutamama ikincisi ise düşük ayak dediğimiz olay. Bunlar geliştiği zaman 48 saat içinde ameliyat olmaları lazım. İdeal olan ise ilk 8 saat ve 24 saat içinde ameliyat yapılmasıdır” diyerek hastaları uyardı.

“8 Doktora Gittim Kimse Ameliyatı Göze Alamadı”

Geçirdiği operasyon sonrası ağrılarından kurtulan Reyhan Köş ise yaptığı açıklamada, “Mevcut fıtığım vardı. İki gün önce gardırobumda eşya katlarken yerleştirirken kitlendi belim kaldım. Eşimi çağırdım hastaneye gittik acil ameliyat dendi. Fıtığım sinirlerime baskı yaptığı için düşük ayak oldu ve Sakarya’da kimse ameliyata almadı. 8 tane doktor dolaştık bunların iki tanesi profesördü. Hiçbiri ameliyatı göze alamadı. Allah’a çok şükür olsun, Yüksel hocam sağ olsun ameliyatımızı gerçekleştirdi. Şuan gayet iyiyim. Yürüyebiliyorum gayet sağlıklıyım. Çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Etiketler: