Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TANJU ÖZCAN’DAN ÇOK SERT BOLUSPOR AÇIKLAMASI

TANJU ÖZCAN’DAN ÇOK SERT BOLUSPOR AÇIKLAMASI

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Boluspor’un Play-Off 2.maçı olan Gazişehir Gazinatep maçı öncesi yaptığı açıklamayla hem federasyona hem de Gazişehir’e destek veren bakanlara yönelik çok sert açıklamalarda bulundu. 

Özcan, “2008 yılında olduğu gibi Boluspor’un hakkı yenmeye kalktığını görürsem, kimse beni o protokol tribünü koltuğunda oturarak göremez. Ne yapılması gerekiyorsa, onu yaparım” dedi. Özcan ayrıca Bolu’nun 2 milletvekili ve 2 bakan yardımcısının bulunduğunu belirterek; “Boluspor’un hakkı yenirse taraftarla birlikte bu isimlere de çok sert tepki veririm” dedi.

Haber: Burhan Yeşiltaş

Boluspor’un,Gaziantep’te oynadığı maçta hakemin tutumu ve ardından Antepli bakanların Gazişehir’i süper lige çıkmış gibi ilan etmesine Bolu kamuoyundan tepkiler geliyor. 

Basın mensuplarının sorusu üzerine açıklamalarda bulunan CHP Bolu Milletvekili

Tanju Özcan, yıllardır Boluspor’un Play-Off’larda hakkının yenildiğini belirterek hem siyasilere hem de federasyona yönelik sert açıklamalarda bulundu. 

“BİZ BU FİLMİ DAHA ÖNCE GÖRDÜK”

Özcan ilk olarak 2008 yılında Boluspor’un Play-Off finalinde karşılaştığı ve hakkının yenildiği Eskişehirspor maçına değindi. Özcan; “ Bolulular olarak Boluspor taraftarları olarak 2008 yılında canımız çok yandı. O zaman Boluspor süper lige çıkmak için bir final oynamıştı Eskişehirsporla. Ama o zamanının Ekonomiden sorumlu bakanı rahmetli Kemal Unakıtan, daha sezon başında Eskişehirspor’a şampiyonluk sözü vermişti. Bunun gereğinin nasıl gerçekleştiğini İstanbul’da binlerce Bolulu gördük. Daha 1’inci dakikada oyuncumuz atıldı. 10 kişi maçı tamamlamak zorunda kaldık. Açık bir şekilde, bariz bir şekilde hakem hatasıyla Boluspor’un süper lig hakkı gasp edilmişti. Biz bu filmi daha önce gördüğümüz için ne olabileceğini de görüyoruz” dedi. 

“HADDİNİ BİLSİNLER”

Bakanların Gazişehir’i süper lige çıkmış gibi açıklamalar yapmasını değerlendiren Özcan; “Gaziantep Milletvekili olan sayın bakan ki ne kadar büyük tesadüf ki, yine Ekonomiden Sorumlu Bakan, Başbakan Yardımcısı. Antep ile ilgili benzer twitler atıyor. Adalet Bakanı, adalet dağıtmakla görevli olan, Adalet Bakanı şimdiden Gazişehir’i süper ligin yeni takımı olarak tayin ediyor attığı twitlerle. Bakın biz buradan uyarıyoruz. Kimin final oynayacağına, kimin süper lige çıkacağına takımlar ve oyuncular karar versin siyasetçiler değil. AKP spordan elini çeksin. 2008’de yaşanan trajediye biz bir daha izin vermeyeceğiz. Haddini bilsinler” şeklinde konuştu. 

“ŞAPKAYI ÖNÜNE KOYUP DÜŞÜNSÜNLER”

Bolulu siyasilere yönelikte sert açıklamalarda bulunan Özcan; “Bolu’daki Ak Partili isimlere de bir şeyler söylemek istiyorum. 2 Milletvekili onlarda, iktidar onlarda, yetmezmiş gibi iki tane bakan yardımcısı 2 dönemdir bunlarda. 1 stadımız yok. Spordan sorumlu bakan yardımcısı bile bizim Bolu eski milletvekiliydi. Boluspor’un hakkı yeniyor. TBMM’de bunu benden başka dile getiren olmuyor. Onlarda şapkayı önüne koyup düşünsünler. Salı günü yine benzer hakem hataları olursa, orada taraftarın tepkisinin kendilerine dönebileceğini de görsünler. Ben kendi adıma şunu söylüyorum. Sakin bir biçimde Salı günü Bolu Milletvekili olarak stadyumda hak edenin kazandığı bir müsabaka olsun istiyorum. Şunu da açık olarak söylüyorum” dedi. 

“NE YAPMAM GEREKİYORSA DA, ONU YAPACAĞIM”

Salı günü saat 20.00’de başlayacak karşılaşmada protokol tribününde yer alacağını belirten Özcan, Boluspor’un hakkı yenilirse yapacaklarıyla ilgili şöyle ifadelerde bulundu: Boluspor’un hakkı açık açık yenirse 2008 yılındaki gibi kursa bakmasınlar. Çok ağır bir tepki veririm. Federasyonu da buradan uyarıyorum. Salı günü Bolu Milletvekili neden böyle bir tepki verdi demesinler. Biz adil bir yönetim istiyoruz. Boluspor’un hakkı yendiğinde ben o protokol tribününde oturup, izleyen bir Milletvekili olarak kalmayacağım. Ne yapmam gerekiyorsa da, onu yapacağım” ifadelerini kullandı.