Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÖDÜL MİTHAT DAYIOĞLU’NUN

ÖDÜL MİTHAT DAYIOĞLU’NUN
Bolu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 2006 yılından bu güne her yıl İzzet Baysal Şükran Günlerinde verilen, İzzet Baysal Sosyal Sorumluluk Ödülü düzenlenen törenle sahibini buldu.


Bu yılki ödülün, yapılan istişarelerin ardından Geredeli İşadamı Mithat Dayıoğlu’na verilmesi kararlaştırıldı. Bolu TSO’da düzenlenen törenle ödülü İşadamı Mithat Dayıoğlu’na takdim edildi.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen ödül törenine Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan ödül töreni müzik dinletisi ile devam etti.

Açılış konuşmasının yapan Bolu TSO Başkanı Türker Ateş, ödül sahibini Mithat Dayıoğlu olarak takdim etti. Ateş konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bugün Şükran Günlerimizin son günü. 2006 yılından beri verdiğimiz bu sosyal sorumluluk ödülünü bugün taçlandırma günü. Bu ödülümüzü, ilimiz için karşılıksız yapılan hayırları ödüllendirmek hem de yeni İzzet Baysal’ları teşvik etmek için veriyoruz. İzzet Baysal Sosyal Sorumluluk Ödülü siz değerli büyüklerimizin destekleri ile ilimizin en anlamlı en özel ödülü haline geldi.

Vakfımız 31 yıl boyunca eğitim ve sağlığa hizmet veriyor. Sağlık alanında ve eğitim alanında yatırımlar yapıyor. İzzet Baysal ismi ebediyete kadar yaşatılacaktır bu katkılarla. Hala vakfımız ilk günkü heyecanlar yatırımlarına devam etmekte. İzzet Baba’mızın emaneti olan Ahmet Baysal’a uzun ömürler diliyoruz. Aynı zamanda hayırseverlik anlamında tüm ülkeye örnek olmuş eşsiz hayırsever İzzet Baba’mızı bu vesile ile rahmet ve minnetle bir kez daha anıyoruz.

İzzet Baysal Sosyal Sorumluluk ödülü için istişarelerimize başladık, bu bütün şehrimize ve ilçelerimize açık davet gönderdik. Bu yıl da çeşitli adaylar belirlendi. Bizim birini seçmemiz gerekiyordu. Buraya aday olmak çok önemli biz onlara çok değer veriyoruz. Toplumdan aldığını topluma vermeyi, kendisine ilke edinmiş bir şehrin ferdi olmaktan sonsuz mutluluk duyuyoruz.

Kendilerini tebrik ediyor, yeni hizmetlere vesile olmasını diliyorum. Seçici kurulumuz oy birliği ile 2018 yılı sosyal sorumluluk ödülünün sahibini bir çok farklı alanda yaptığı hayır işleri ile ilimizde genç yaşlı bir çok kişinin hayatına bir kenarından dokunmuş olan makine mühendisi iş adamı Sayın Mithat Dayıoğlu’dur.”

Ateş’in konuşmasının ardından ödül sahibi hayırsever işadamı Mithat Dayıoğlu’nun özgeçmişi okundu.

“Ticaret ve sanayi odamızı tebrik ediyorum”

Daha sonra İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal konuşmasını yaptı. Baysal, “Ben, bilhassa ticaret odamıza bu İzzet Baysal Sorumluluk Ödülünü kazananları teşvik edici mahiyetteki girişimine teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi bu ödül, ticaret odamızın verdiği bir kararla verilen bir ödül. Bizlerin yada, amcam İzzet Baysal’ın istediği şekilde değil. Odamızın verdiği kararla verilmektedir. Bizleri sevindirmeye ve mesut etmeye devam ediyor. Ticaret ve Sanayi Odamızı ve yönetim kurulunu tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Ödül töreninde son konuşmayı ödül sahibi hayırsever işadamı Mithat Dayıoğlu yaptı. Duygularını dile getiren Mithat Dayıoğlu şunları söyledi; “Bu mutlu günde beni onurlandırdınız, teşrif ettiniz hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Bana bu ödülü layık görenlere teşekkür ediyorum. İnsanların hayatında rol modeller vardır. Benim rol modelim büyükbabam Mithat Dayıoğlu’dur. Çok hayırsevere bir insandı. Bugüne kadar ne yaptıysam onun adına yapmaya çalıştım. Elimden geldiği kadar onlara layık olmaya çalıştım. Gerede’de elimizden geldiği kadar hayır işlerine ağırlık verdik. Gerede’den kopmadık. Gerede’de sürekli bir şeyler yapmaya çalıştım. Sağ olsun belediye başkanımız sürekli beni teşvik eder, destek olur. Bu sene kısmet olursa bir tarihi yapı var. O projeye başlıyoruz inşallah. Bitirmeye çalışıyoruz. Bir dahaki seneye de sözüm var. Benim ve eşim adına bir kız talebe yurdu yapmayı düşünüyoruz. Valimizin isteğini de sıraya koyduk. Allah ömür verirse onları yapmaya çalışacağım. Ben Geredeliyim ama yarım Bolulu. Tekrar bana bu ödülü layık gördüğünüz için hepinize çok teşekkür ediyorum.”

Tören ödül takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

 

Etiketler: